Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ovšem v případě, že ze služebního poměru pro nesouhlas s očkováním proti covidu-19 zmizí dopryč cca 10 tisíc příslušníků pořádkové služby Policie ČR (z celkového počtu něco přes 42 tisíc), bude mít Česko vážný problém v případě, že jedna skupina obyvatel v případě, že jí bude příští rok ministrem Jurečkou dokázáno, že zneužívá sociální dávky a ty budou zmíněné skupině příští rok natvrdo odebrány - tak potom dojde k rabování nejen potravinových obchodů!! Myslí si snad někdo, že pořádkové složky Policie republikové nahradí policie městské a nebo snad dokonce s nulovými pravomocemi soukromé Security?? ;-O

0 0
možnosti

Myslím, že čím více policajtů všude možně, a to i na místech, kde bychom to z logických důvodů vůbec nečekali (restaurace, výstavy, obchodní domy apod), tím nazornější důkaz nesvobodného, totalitního státu. Čím nesolidnější vládnutí, tím větší potřeba vládců posílit represivní a ozbrojené složky.

Vám karma, vystihl jste to přesně.R^

1 0
možnosti

To je ovsem a dojem. Nevim kde jinde potkate vic policajtu a jinych ozbrojenych slozek nez ve zde neustale kymsi vychvalovanem Svycarsku.

A dokonce i na venkove maji nekde doma ve stodole u ukryte delo, a urcite i tank. Musi tim padem podle vas byt nesolidni.

0 0
možnosti

Jestli není problém spíš s jejich rozmístěním.

Jsou tvořena velká policejní hnízda s velkou administrativou s tím, že si policajti na vzdálenější místa raději zajedou.

Dřív byla snaha dávat malou policejní služebnu tam, kde bývalo pohromadě více lidí. Na vesnicích a malých městech jsou už služebny dávno zrušeny a v krajských městech jsou už jen obrovské fízlárny a ze sídlišť a center měst služebny zmizely. Zůstali jen měšťáci, kteří především kontrolují správnost parkování - a nic jiného je nezajímá.

;-(

1 0
možnosti

J70i83r80i 92T81i84c89h45y

5. 12. 2021 15:27

V USA uz radikalni levice zaridila snizeni policejnich nakladu, snizeni poctu policajtu, ale hlavne narusila moralku policije tak, ze se neodvazi vystupovat i proti zrejmhym zlocinnym cinum.

0 0
možnosti
Foto

Určitě souhlas. KarmaR^

Jen jedna poznámka - podstatou problému je naprostá nedůvěryhodnost autorit, které vydávají příkazy.

Pro mě je zcela nedůvěryhodný ministr Vojtěch, loajální loutka a diletant bez odborných znalostí, který nezvládl první vlnu a ani začátek té druhé, než rezignoval ! Nemohu ale věřit ani premiérovi po kauze "vysoké stropy" nebo jeho apelu, aby občané nejezdili do ciziny, zatímco on sám i jeho manželka k moři odjeli. Ale i tím, že Vojtěcha opět jmenoval ministrem....

Po dlouhé řadě podobných pochybení našich pseudoelit pak záleží na inteligenci každého občana, jaké nařízení bude považovat za smysluplné, a je skutečností, že část občanů nemá IQ příliš vysoké. Navíc je zde problém fake news a hoaxů. Proto se až tolik nedivím prohlubující polarizaci společnosti nejen v politice, ale i v názorech na koronavirus a vakcinaci.

4 3
možnosti
Foto

Děkuji pane Doležale. Mínus od Vás mě těší stejně jako plus od kohokoliv jiného. Diskutovat a argumentovat sice odmítáte, ale je fajn, že mé příspěvky alespoň čtete....:-).

3 1
možnosti
Foto

J87i67r91i 23C45i19z

5. 12. 2021 12:19

Popsal jste docela presne, co vetsinu obycejnych lidi trapi. Jen bych si dovolil male srovnani s lidmi z vyspele zapadni civilizace, kde jsem roky pusobil ve svem sportu. Jen takova malickost, potkate-li tam i ciziho cloveka na kole, rekne treba "servus", proste se s vami pozdravi. Deti to maji zazite a kam prijdete, tam vas pozdravi automaticky. Tady vas nikdo nepozdravi a obcas se najdou mezi mladymi takovi, co si troufnou na stare lidi a nadavaji jim. Moje maminka by mohla vypravet, bylo ji tehdy kolem 80ti let. Kdyz sla se mnou, nikdo si to nedovolil. Podle meho nazoru je to hodne vychovou i na skolach, kde treba v Rakousku jsou hodiny krestanstvi, aby mladez vedela o jeho zasadach. Mnohem dulezitejsi by ovsem bylo, aby tento statecek prevzal kompletni system zakonu Ustavou pocinaje od nektereho statu vyspele zapadni civilizace, ktery je nam velikosti podobny. Ty zakony tam jsou proverene desitky let v praxi a osvedcily se, tak proc vymyslet neco jineho na stejne tema? Zde je temer vse postaveno na socialistickych zakonech, ze kterych se vypustilo slovo "socialisticky", ale podstatou odpovidaji socialismu. Podivejte se nekdy do Sbirky zakonu a najdete tam stale platne ze 60tych, 70tych nebo 80tych let, jen upravene prilepky od poslancu. Jak ma policista hajit verejnost, kdyz nesmi prekrocit socialisticky zakon stale upravovany nejakym prilepkem? S jednim z vasich kolegu blogeru jsme se shodli, ze prevzetim funkcniho systemu nektereho zapadniho statu by se vyresila spousta problemu a taky by se zvysilo vymahani prava na tech, co zakony beztrestne porusuji.

1 0
možnosti

Dobrý a bohužel velmi aktuální článek...R^

0 0
možnosti

Samozřejmě že nebudeme. V našem malém středočeském městečku jsou samozřejmě Městská policie i státní policie, dokonce vím, kde sídlí. Ale oni nevylezou - maximálně to očas projedou v autě. Jestli jich tu teď máme 10, takže když jich bude 15 - co se změní? Projezdí víc benzínu.

1 0
možnosti