Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Také mě ta zpráva potěšila.:-)R^

0 0
možnosti
Foto

To už nás učili komouši o jediném, "správném vědeckém názoru"

0 0
možnosti
JK

Poslední věta ze právy, konstatující to zotavení, zní: The predicted consequences of climate change, which include more frequent and intense mass coral bleaching events, are now a contemporary reality. Simultaneously, chronic stressors such as high turbidity, increasing ocean temperatures and changing ocean chemistry can all negatively affect recovery rates, while more frequent acute disturbances mean that the intervals for recovery are becoming shorter.

Google překlad: Předpokládané důsledky změny klimatu, které zahrnují častější a intenzivnější hromadné bělení korálů, jsou nyní současnou realitou. Současně mohou chronické stresory, jako je vysoký zákal, zvyšující se teploty oceánů a měnící se chemické složení oceánů, všechny negativně ovlivnit míru zotavení, zatímco častější akutní poruchy znamenají, že se intervaly zotavení zkracují.

Neboli ta zpráva konstatuje, že to zotavení je kvůli klimatické změně jen dočasné.

Zapnout mozek musíte až s víceletými daty, což šarlatáni samozřejmě nedělají. Rok 2021 v ČR taky celkem propršel, asi byste z toho usoudil, že vysazovat smrky v nížinách je už zase dobrý nápad, smrtící horka, co nikdo nepamatuje, byla letos jinde. Vyhrabat někde nějakou (tu další) osamocenou zprávu, která stejně konstatuje, že neví, jestli ta oblačnost souvisí s oteplováním nebo ne, to už je pak jen třešnička na dortu. Zato slovo "odborník" nacpete všude, kam se dá. Hrozný, hrozný.

1 1
možnosti
JL

Pane Kubicku. Je treba vasi myslenku dotahnout do konce. Otazka zde zni, zda je oteplovani trvale a jak dlouho. To musi take obsahovat kritiku tech "uvedomelych", kteri nam vnucuji tento udel jako zlocin, cele civilizaci. Cili otazka zni. "Je civilizace ta znicujici sila destrukce v oteplovani planety jmenem Zeme"???

I vy mate urcity pristup v teto otazce. Pri pravdive odpovedi na moji otazku vam okamzite naskoci i ty krasnejsi ukazky sily teto planety. A to je dobre o tom cist.

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Odborník, který se živí meteorologií a který si rád ověřuje (dez)informace, které se často týkají fenoménu tzv. klimatických změn.

Seznam rubrik