Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samo, že ji Rusáci netají, ale noha amerického vojáka je každým rokem, zcela utajeně, blíž a blíž Moskvě, ačkoliv politikové slíbili při sjednocování Německa, že se ani o cm nepřiblíží !

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Komunistické východní armády mají potrestat pokleslou Evropu podle nějakých proroctví. Nefandím jim.

Podle nezávislého pozorování zatím expanduje hlavně NATO. Nedrží se žádné nezávislé území, má Rusko tolik základen ve světě jako USA? Údajná proevropská revoluce na Ukrajině byla svinstvo, kterým tzv.demokratický blok ublížil hlavně vlastním Ukrajincům. Podobně jako od Sýrie, Libye, Iráku po Jugoslávii. Svinstvo vyprovokované odpornými lidmi.

A Čína si libuje při sporech druhých.

2 0
možnosti

Ještě tu postrádám : Ať žije KSČ ! :-P

0 0
možnosti

Ano správně. Na ukrajinského komika se prý chystal puč, ovšem tuhle fantasmagorii si vymyslel on sám, takže si počkáme zda-li k němu dojde, na samotnou chrabrou Ukrajinu se prý zase chystá velká a mohutná ruská ofenzíva, která začne přesně na přelomu ledna a února, říkali to přece vždy neomylné americké a ukrajinské tajné služby, takže taky uvidíme. A dokonce se jí má účastnit přes 150 000 vojáků.

Díky za zábavu. ;-)R^

1 2
možnosti

Tady se nějak účelově zapomíná na jednu zásadní věc, která se úmyslně zamlčuje.

Před sjednocením Německa, které by bez souhlasu Gorbačova nešlo, bylo slíbeno, že NATO se nerozšíří ani o centimetr na Východ.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zapad-tahal-rusy-s-nato-za-nos-pise-spiegel-40056270

Ruský prezident Vladimir Putin varoval NATO, aby na Ukrajině nepřekročilo „červenou čáru“, kterou by bylo rozmístění některých útočných raket z arzenálu NATO, na které musí Rusko reagovat.

0 0
možnosti

R^

Všichni se bojíme třetí světové války, která může začít fingovaným pučem s následným obsazením Ukrajiny ruskou "bratrskou pomocí"! Někteří hlupáci u nás pod vlivem ruské desinformační, hybridní války si myslí, že NATO zaútočí na Rusko. Proč?

Já mám větší obavu z útoku agresivního ruského imperialismu! Doporučuji si položit otázku, zda není něco pravdy na té komunisticko-marxistické ideologii, že válku začíná vždy stát, který je na huntě. Život v Rusku je nejubožejší z celé Evropy!

:-)

3 1
možnosti

M24a52r67t74i11n 74Š73u34l46c

5. 12. 2021 12:24

O Ukrajinu jako takovou přece nikomu nejde.. ani Rusku, ani Západu.

Rusko nemá potřebu ani zájem expandovat. Svého území má víc než dost. Víc než stačí nějak rozumně a efektivně spravovat (navíc má ne tak dávnou negativní zkušenost se správou ne-přátelských území). Momentální prioritou Ruska je tedy spíše vnitřní konsolidace ale k tomu potřebuje klidné hranice, resp. nějakou bezpečnostní zónu.

Západ zase nemá zájem o nějaké konsolidované obrovské (potencionálně silné) Rusko. Proto bude využívat toho, že je silnější a bude se tlačit do bezpečnostní zóny Ruska, působit neklid na jeho hranicích a zapřádat ho do nejrůznějších vysilujících (vojensky, finančně, politicky, propagandisticky) konfliktů.

Nic nového, nic neobvyklého, nic nepochopitelného ..to je dávná a přirozená strategie soupeření velmocí. No a mezitím, jako mezi mlýnskými kameny, jsou ti menší hráči, kteří jsou jen nástroji v rukou těch větších.

Takže ten zájem o země, jako je Ukrajina (Gruzie apod) nespočívá v nějaké historické, ekonomické, politické či kulturní blízkosti. Ten je dán pouze jejich teritoriální polohou a využitelností. Kdyby nesousedily s Ruskem, tak nás vůbec nezajímají ..jako řada ostatních. To je nutno si přiznat.

Já to nehodnotím z pohledu dobra a zla, to je čistě subjektivní. Dokonce sám nemám zájem na silném Rusku. Jen poukazuji na to, že ve skutečnosti jde jen o Rusko (protože v té expanzi je momentálně aktivnější Západ) a Ukrajina je jen pěšák, kterým táhne někdo jiný ..a může být snadno obětován v té vyšší hře. Podobně jako kdysi Gruzie, která byla různými přísliby všemožné podpory vyhecována k "otestování" odhodlání Ruska hájit si své zájmy.. aby pak Západ dal od ní bez větších skrupulí ruce pryč. Tak to prostě chodí.

2 1
možnosti

Nesmysl! Proč by NATO usilovalo zničit Rusko! Nesmysl!

Ale všichni si dobře pamatujeme, jak Putin po podivném zabrání Krymu nastartoval podivnou občanskou válku na východní Ukrajině, kde sestřelili dopravní letadlo s nevinnými občany, a kterou osobně podporovali naši komunisti, okamurovci a někteří sociální demokrati! Byl to Putin, kdo se netajil plánem zřídit na východní Ukrajině odtržený stát "Novorusko"!

Jen pro svoji postkomunistickou ideologii nevidíte skutečného agresora!

:-)

2 2
možnosti
Foto

Autor píše o třech variantách vývoje situace v RF , zejména v souvislosti s hrozícím konfliktem s Ua. Domnívám se , že existuje více možností. VVP si ohnul ústavu a stal se doživotním carem , leč délku života si ani on neprodlouží.

Po jeho smrti se MOŽNÁ dostane k moci nějaký nový Gorbi , což by situaci změnilo k lepšímu.

Nebo - nějakým zázrakem se podaří v Evropě podaří vyřešit hrozící energetickou katastrofu - jaderná energie , vodík , baterie schopné akumulovat "letní " přebytek energie na zimu. V tom případě by se s RF mohlo jednat úplně jinak - Evropa by od Ruska už nic nepotřebovala a Rusko by zústalo tím , čím je již po staletí : kolosem na hliněných nohou.

2 2
možnosti

;-D;-D;-D

Bože, do čeho jsi to duši dal !

0 0
možnosti

Zrovna dnes jsem se díval na klip Scorpions z Moskvy Wind of change. Startovací čáru měli podobnou, ale nevyužili nic. Osmdesátiletá koule bolševismu je stáhla zpátky do hnoje.

2 0
možnosti

J64a56r77d76a 85F86i69š10e83r

4. 12. 2021 16:09

Ale božínku, Niklíku...na Rusko od ́90 nemá.....1992 První čečenská válka, pak útok na Dagestán, potom druhá čečenská válka, vyprovokovaná válka s Gruziíí a ukradení Abcházie a Osetie, ukradení Podněstří Moldávii, anexe Krymu a napadení Ukrajiny, vyhlazovací válka v Sýrii....

11 5
možnosti

Za 30 let existence RF ještě rusák v podstatě nepřestal válčit, anektovat a napadat.....

10 2
možnosti

J39o68s15e66f 45N82i50k82l

4. 12. 2021 15:59

Nějaké přestávky tam byly. USA válčí od doby vzniku.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:V%C3%A1lky_USA

4 6
možnosti

Doporučuji se podívat na čísla. V. Putin je u moci 20 let. Výsledek? Země mu vymírá. Ze 150 mil. obyvatel, se dostal na současných 145. Důvody jsou zřejmé. Mizérie všeho. Od porodnosti, přes stav zdravotnictví, alkoholismus, přes důchovovu reformu. Nikdo do země nepřichází, co by tam dělal? Naopak ...

Čísla se ještě zhorší, viz současný Covid. Vladimirovič na to jde mazaně. Tím, že si osvojil Krym, "porodnost vzrostla", o 2 mil. obyvatel! Až doblbne Lukašenka, tak se narodí 9 mil. obyvatel. Až získá Ukrajinu? + 44 mil. osob! Tady nejde o žádnou válku. Tady jde o populační expanzi! A pak, že to Putin vede blbě. Největší nepřítel Ruska? Rusko, samo sobě si ... :-)

11 3
možnosti
Foto

Tuším, že Caesar řekl: chceš-li mír doma, veď válku v zahraničí.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS