Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Analogicky jde stejný problém, jako o zákaz kouření v restauracích. Tedy zdraví jedněch vůči svobodě druhých. S odstupem času už asi málokdo chce návrat zpět před onu přijatou normu.

7 7
možnosti
Foto

I17v80o 88C43i55l19i80c31h

30. 11. 2021 14:11

Tak zrovna kouření či nekouření v hospodách bych vrátil na stav, kdy si o tom mohl hospodský rozhodnout sám a měl pouze povinnost to viditelně označit před vchodem, aby každý věděl do čeho jde. V té době již stejně byla většina restaurací zaměřených na jídlo dobrovolně nekuřácká a do zaplivaných pivnic ten kouř podle mne naopak patří. Komu vadí, má na výběr jít jinam. Ostatně dodnes mám kolem sebe několik takových kuřáckých knajp a na pivo tam chodím nejraději i když sám už dávno nekouřím.

13 0
možnosti
VB

Díky mainstreamovým médiím mívám pocit, že zastánci očkování "za každou cenu" (i přes opačný názor některých občanů) si počínají o něco agresivněji; u těch, kdo se z nějakého důvodu očkovat nechtějí, místy sílí vztek, protože díky mainstreamu si připadají jako nevyslyšeni, pomíjeni, cenzurováni - a hlavně jako bezmocní. Bezmoc, lidé zahnaní do kouta, to není dobré pro společnost, o sporných otázkách by se mělo zdvořile, věcně diskutovat, bez cenzury. Hlavně je mi líto občanů v sociál. ústavech: pokud nemají akceschopnou rodinu, pak se mohou setkat i s institucionálním nátlakem či dokonce šikanou. Bohužel nám nyní denně téměř po stovkách umírají zdravotně celkově oslabení (MZ ČR), jimž někdy vnucovaná vakcína může způsobit i vážné komplikace (viz SÚKL - křehcí senioři) stejně jako nákaza (někteří ji ale už přečkali a proto se očkovat již nechtějí, mají mít právo na vlastní názor, měli by mít možnost nechat si ověřit své protilátky). Napsala jste to hezky.

5 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
Foto

P79e83t94r 27H96a90n87n27i71g

30. 11. 2021 12:56

Karma. Paní doktorko, vzala jste mi téma, o kterém jsem chtěl psát. V mém nejbližším okolí jsou naprosto diametrálně odlišné názory, nyní v první řadě na Covid a hlavně na vakcinaci, ale i na politiku. V soukromí doma to řešíme tak, že o pandemii nemluvíme vůbec. V mém Petr Hannig - FANKLUB dokonce nepřijímám žádné statusy o Covidu, očkování a tak podobně, protože té nenávisti je všude dost, jak píšu v mé o několik příček před vámi článku "Ať udělá co udělá, všechno je špatně. Příště nevyhovovat!" A když si člověk přečte tu diskuzi pod ním, to je hrůza. Někteří lidé potřebují vypouštět zlo. myslí si, že to je k jejich štěstí, ale to se mýlí. Každá jedovatá slina se vrací většinou jako nemoc.

15 0
možnosti
Foto

Pane předsedo, ale zlo nepřestane být zlem, když zavřeme oči.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, sociální sítě jsou jistě zesilovač.... ale ztráta sociálních jistot spouštěč, který tu "válku" pomalu ale jistě přesouvá mimo ně.... A očkování, covid všeobecně je pak ventilátor nálad....

3 0
možnosti
Foto

P37e24t40r 69H88a32n77n11i69g

30. 11. 2021 12:58

Pane Vracovský, vy jste moudrý. Už mnohokrát s Vámi souhlasím a to jsme politicky určitě na jiné lodi. To potvrzuje vlastně myšlenku obsaženou ve článku paní bývalé ministryně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,09
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik