Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to stejné, jako radit trenérovi manšaftu okresního přeboru, aby se šel poučit, jak to dělat, do ligy. Nic stejně nesvede, když má pod sebou, relativně vzato, neuměly.

0 0
možnosti

Poslouchal jsem v létě internetovou debatu slovenských lékařů. Rozdíl oproti západu je v technickém vybavení nemocnic, např. přístrojů na rychlou diagnostiku. V debatě pak další lékař uvedl smutný vtip : Co se změnilo v našich nemocnicích po listopadu 89 - zrušili KSČ a laboratoře.

P. S. Sám jsem teď čekal na výsledek PCR testu 50 hodin. Naštěstí to byl jen preventivní.

1 0
možnosti

To je zajímavé.Před několika dny byla v rozhlase debata s jedním český lékařem, který se o něčem podobném zmínil.

1 0
možnosti

Tak se omlouvám Slovensku i vám, objevil jsem tu statistiku- úmrtí přepočtená na milion obyvatel za 14 dnů (LN, 27.11.) - 1. Bulharsko 325, 2. Rumunsko 267, 3. Lotyšsko 266, 4. Chorvatsko 168.....8.-9. Česko a Litva - 69 /obě 69%/, 13.-14. Slovensko a Belgie (29). Koreluje to s proočkovaností, ale ne přesně, například Slovinsko (56) a Polsko (49) mají celkem nízkou úmrtnost a přitom proočkovanost moc velká není - 64% a 62%. Taky je zvláštní, že Belgie má proočkovanost 87% a má stejnou úmrtnost jako Slovensko (54%). Nejvyšší proočkovanost Irsko - 93% - úmrtnost 15.

0 0
možnosti

Není třeba se omlouvat.Já jsem nebral statistiku za 14dnů, ale za celou dobu trvání koronaviru.A tam jsme na tom bohužel tak, jak jsem popsal.

0 0
možnosti

V LN vyšla statistika úmrtnosti na milion ob. za posledních 14 dní - nejhorší je Slovensko, ale mimochodem: postkomunistické země jsou s výjimkou Řecka nejhorší. Jak je to možné? Proočkovanost je zhruba stejná. Napadá mě: naše nemocnice a personál jsou prostě horší. Nebo máme víc igelitu a víc stařečky dusíme, až radši zaklepou bačkorama, než se nechat dusit v igelitu....Nějaká jináá teorie? Může za to Babiš?

0 0
možnosti

Asi ne, tusim, ze to byl uz Antonin Zapotocky, ktery rikal ze myslenka je dobra, ale je treba vymenit lid.

1 0
možnosti
Foto

J14i47ř75í 26K97i31n80d51l

28. 11. 2021 21:11

Za dobu co je covid bylo potvrzeno 2 123 059 případu covidu,, ale aktivních případů covidu bylo 267 434 a v nemocnici jich bylo 5 986. Úmrtí s nákazou, ne na covid, ale s covidem 32 837 a to od března 2o 2O do současné doby.

0 2
možnosti

Myslím, že to na co pacient zemřel je poněkud slovíčkaření.Pokud byli lidé přivezeni do nemocnice s příznaky covidu a tam byl covid potvrzen testy, pak, pokud zemřeli, zemřeli na prvotní příčinu -covid. To jestli covid chytil plíce, zápal plic, či srdce, či jiný orgán, který selhal, je až následek.Kdyby nedostali covid nezemřeli by v ten stejný den, stejný okamžik, ale později,za rok, či několik let, nebo až by je dohonil věk, či jiná smrtelná nemoc.

1 0
možnosti

Nemá smysl srovnávat oficiální Covidové statistiky - jsou země, které tolik netestují a tím pádem mají Covidové statistiky výrazně zkreslené.

Dle mého názoru nejobjektivnějším ukazatelem je srovnání podle počtu nadúmrtí. I v tomto případě u řady zemí dané statistiky nejsou přesné nebo nejsou dostupné, ale jedno je jisté - je řada zemí, kde zemřelo více lidí na Covid než u nás.

V počtu nadúmrtí přepočteném na pořet obyvatel, jsme na tom s Polskem, Slovenskem a Maďarskem zhruba stejně.

Balkánské země, Rusko, Peru, Bělorusko a další jihoamerické země jsou na tom výrazně hůře - v "čele" jsou Bulharsko, Rusko a Peru, kde zemřelo (na Covid) zhruba 2x více lidí než u nás.

Přidávám odkaz na článek, kde je v druhé tabulce celkem přehledné mezinárodní srovnání:

https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

3 0
možnosti

To vypadá logicky: Indiáni to moc neřešej, Rusové na ztráty nehledí a jdou stále vpřed a Bulgary, to je něco podobnýho.

0 0
možnosti

No Babiš je vinen. Kdo jiný by to jako měl být ?

1 0
možnosti

Babiš s Vojtěchem jsou určitě i za omikronem.

0 0
možnosti

U těch arabských emirátů mi vypadlo z věty - aplikovali vakcínu i 3letým dětem!, vakcínu určenou dospělým.

0 0
možnosti
  • Počet článků 317
  • Celková karma 13,31
  • Průměrná čtenost 948x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik