Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R resp. R-U bylo prohnilé. Už proto, že všechny války prohrávalo.

0 0
možnosti

Ano, Uz akademik zdenek nejedly to psal.

1 0
možnosti

J95i56r10i 97T86i22c81h74y

25. 11. 2021 17:22

Pane Neugebauere, v mnohych vasich prispevcich jsem hodnotil hloubku vasich znalosti. V tomto vasem uletu do historie jste se ale zcela trefil vedle.

0 0
možnosti
Foto

Tady je obtížné vyjadřovat se sarkasticky. Současně mi bylo jasné, že narazím na vatěinové mínění. Nicméně chceme-li o problému nedostatečné centralizace a harmoniazce Evropy diskutovat seriózně, musíme předložit argumenty.

0 0
možnosti

Vazeny pane Richarde Neugebauere. R/U se vyvijelo od roku 1740. Marie Terezie zacala budovat byrokraticky stat a cisarove po ni jen resily problemy podle vnejsich tlaku. Vsak po roce 1864 se cela struktura teto rise zmenila. Konstitucni Ustava davala risi urcity smer. Vsak ten mel na vrcholu jeden hlas a to hlas cisare. Vse ostatni zapadalo do zeme s mnoha obyvately a mnoha problemy.

Dnesni situace v EU je podobna., jako Rakouska pred tim rokem 1864. Schazi ji politicke usporadani. S teto neschopnosti vyplyvaji problemy, ktere musi Unie resit a nemuze. Zde ukazuje svoji slabinu. Nadrazenost velkych je tou nejvetsi slabinou a prekazkou teto Unie. Zde reseni at politicke, financni ci hospodarske je dano diktatem. Bez koncepce ustredni moci, je vysledkem slabost v kazdem rozhodovani.

Vase body jsou snahou poukazat na urcite detaily. Jako obcan CR s moznosti a tim zkusenosti zivota i jinych zemi, mohu potvrdit spravnost mnoha bodu. Nektere jsou vsak vzdalene nekolika generaci v budoucnu.

Jedna vec na tomto clanku je unikatni. Poukazani na nutnost mit Unii takovou, jakou si evropske staty dokazi usporadat. Verim v evropske Jeffersony, Madisony a dalsi, kteri nam mohou predlozit predlohu radne Unie.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ačkoli váš text působí poněkud robotickým překladem, obsahuje mnoho pravdivého. Už dříve jsem poukazoval na to, že státníci, chtějí-li opravdovými státníky být, musejí někdy rozhodovat proti aktuálním náladám většiny. Takoví státníci v centrále EU chybějí. Podle mě však národní vůdci (nechci-li používat lídři) buď vědomě, nebo podvědomě brání tomu, aby se takové státníci dostali v Evropské komisi k moci.

0 0
možnosti

S jednotnou armádou skončíme nakonec tak, že se na obranu hranic nepošle nic, ani jednotky daného hraničního státu, protože jsme přece multikulturní. Tohle by s pravděpodobností rovnající se jistotě nastalo v roce 2015, kdy se skoro celá EU velice mračila na Maďarsko, co si dovoluje chránit svoje hranice.

A i jinak je to zbytečné, chtějí - li pomoci jednotlivé státy, znamená to, že v EU vůle k vojenské pomoci k ochraně hranic je a nepotřebujeme na to jednotné evropské velení.

R-U se samozřejmě nerozpadlo kvůli zločinným liberálům, ale proto, že JEDNOTNĚ následovalo svého německého spojence až k hořkému konci.

Ty závěrečné body už jsou humorně průhledným pokusem o dominanci velkých států, zejména toho jednoho. :-) Co se nepodařilo na bojišti, má se stát skrz EU politiku. :-)

0 2
možnosti
Foto

Nerozumím tomu, "jsem multikulturní"? Od samého počátku rozumní lidé chtějí, aby ochrana vnější hranice byla účinná tak, aby nemusela být žádná hranice vnitřní.

Jednotná armáfa by se přece neřídíla poznámkou kancléřky Merkelové, ale rozhodnutím generálního štábu.

Kdo byl v armádě, musí být zoufalý z těch mnoha malčikých armád v Evropě.

Neříkal jsem nic o zločinných liberálech. Naopak jsem říkal, že liberální tržní ekonomika učinila z našich zemí před rokem 1918 hospodářsky vyspělou a prospěrující společnost, ne 1. republika.

Pokud by Rakousko-Uhersko vystoupilo z války dejme tomu v roce 1917, nerozpadlo by se?

Mně je osobně jedno, jestli hlavní řečí EU bude francouzština nebo angličtina nebo němčiny. čeština to každopádně nebude. Žijeme ve společenství - a to už přes tisíc let. Můžeme je dělat snesitlenější nebo méně snesitelné. To je tak všechno.

2 0
možnosti

Vy jste opravdový ctitel a pokračovatel říšských tradic.

0 1
možnosti
Foto

Já ne. České království bylo součástí Středoevropské říše od samého počátku. V letech 1918-1938 jsme byli v "Malé Dohodě", v letech 1939-1945 okupováni Německem, 1945-1989 okupováni Ruskem. Už se nepamatujete?

2 0
možnosti

J96a34k74u31b 60Š23o88l38c

25. 11. 2021 11:36

Pokud má EU fungovat, musí se vydat jedním ze dvou směrů.

Buď vytvořit jednu "říši" nebo ponechat výhody společného a jinak rozvolnit. Pro první variantu by ale potřebovala nějakou společnou ideu, aby se cítili všichni plnoprávnými členy společenství, což dnes prostě nefunguje. Jde se na to silou, vy byste šel ještě větší silou, až byste celý projekt zabil. Je-li dostatečně velká menšina nespokojená, tak to fungovat nemůže.

Za mě je přijatelnější druhá varianta. Ponechme si výhody plynoucí ze spolupráce, buďme přátelé, ale ponechme právo rozhodovat dle místních zvyků a tradic.

6 0
možnosti
Foto

Já to samozřejmě myslím s nadsázkou. Neexistuje síla, která by "moje" představy prosadila. Ale třeba zrovna ochrana společné hranice místním tradicím ponechána být nemůže. Stejně tak je vidět, že mlé státy vpodstatě nemají vůbec žádnou vizi kromě té, že chtějí přežít. Kdybychom postupovali společně, mohli jsme už dávno exploatovat africké suroviny místo Rudé Číny a snad i k většímu prospěchu domorodců, třeba ...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS