Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Není na místě ta vaše ironie, se kterou definujete člověka, který měl řadu skvělých vlastností z doby před rokem 2019 a který tato hlediska má i nadále v absolutním pořádku, ale který se nyní odmítá nechat očkovat.

Člověk skutečně může být vzorným občanem z mnoha hledisek, ale přímo třeba i lidskou zrůdou z jednoho hlediska. Sice třeba opravdu jen jednoho, ale to může být něco naprosto klíčového.

Například i někteří pachatelé sexuálně motivovaných vražd nezletilých školaček splňují obě tato kritéria: Kritérium neproblémovosti, ba až vzornosti ze všech ostatních hledisek občanského, pracovního a rodinného života, ale současně kritérium zrůdnosti z toho jednoho úhlu, o kterém píši.

Protože z těchto diskusí už vím, že mnozí demagogové argumentují tak, že příklad nebo příměr berou doslova a že potom napíší "ale pan Novák přeci nikoho nezvraždil", tak ještě jednou zdůrazňuji, že jde pouze o příklad toho, že je skutečně možné být vynikajícím člověkem z jiných hledisek a zcela selhat v jednom hledisku. Třeba v tom hledisku, které sice není tak zrůdné jako sexuálně motivované vraždy nezletilých školaček, nicméně i podstatně menší selhání je selháním. Tedy v tom hledisku, že se jinak vzorný člověk člověk nedá očkovat.

0 4
možnosti
Foto

nesouhlasím - není to samozřejmě dobré, ale je to kvůli těm, co se očkovat nedají. Uvědomujete si, že je to jen dočasně, než se u nás zlepší nárust epidemíe? Usilujete se na dodržování lidských práv, ale demokratická a lidská práva jsou mrtvému asi tolik potřebná, jako "mrtvému kabát". A čeho se odpovědní politici politici bojí? Bojí se, ale zas jen politiků - opozice, aby zase neřvala, že je všechno o špatně - ale sami nic.

Je ti o smutné, ale asi bude muset přijít do našich zemí zase nějaká diktatura - jinak si lidé říct nedají. Raději poli polovina národa zhyne, než by poslechla rady moudřejších a zkušenějších. (Dnes je přírůstek nakažených covidem,19 přes 25 000 - nejvíc od začátku pandemie). Dobré ráno. ;-(

2 6
možnosti

Ono třeba sám velký Prymula , kterého možná "poslechla polovina národa" v rámci "rady moudřejších a zkušenějších." že se můžu chodit chlastat do putyk a bez roušek, tak vše u části populace spustil, že respirátorů atd. netřeba. A pořád ten kšeftař s epidemiemi exhibuje na Primě a na Nově, i na iDNES, bez ohledu na to, že coby klasický zelený mozek dal ve vrcholné zdravotnické funkci národu ten nejhorší možný příklad.

1 0
možnosti
Foto

Já také žijí skromné, zdravě atd...a jsem očkovaný.Ockovani beru jako doplněk sveho zdravého životního stylu.Kde je problém?I já mohu skončit s covidem v nemocnici a vím,že jsem udělal maximum toho,aby se tak nestalo.Totez mohou udělat ostatní.Opravdu je to pro ně tak velký problém?

7 0
možnosti
SB

Přesně tak!

V případě, že něco dopadne špatně, je dobré, když si člověk při zpětném pohledu alespoň může říci, že on sám pro to udělal maximum a že špatný konec byl souhrou nepříznivých okolností, na kterých on osobně však vinu nenese.

Vynikající argument !!!!

A to vám píše někdo, s kým si vzájemně již dlouhé roky dáváte hodně mínusů (já vám i vy mně) a téměř žádné plusy.

Ale nyní jste to napsal znamenitě!

0 0
možnosti

Největším paradoxem je to, že většina z cca 2,8 mil. neočkovaných dospělých si už přes rok a půl počíná tak zodpovědně, že se covidem nenakazili. Byť je jim neustále znemožňováno to, aby se udržovali v kondici třeba plaváním atd. Mimochodem, kdyby se chovali jako oni všichni, tak bychom dodnes neměli ještě ani jeden případ covidu.;-D

3 3
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik