Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S Petrem Šebem jsem vedl diskusi. Dokonce jsem podepsal jeho petici za povinné očkování - načež mne ze seznamu podpisů vymazali. Protože jsem podpis doplni vzkazem autorům petice, v níž jsem upozornil, že pokud zavedou povinné očkování, vyhláška bude muset odpovídat zákonu č. 258/2000 Sb. a to zejména v částech

§ 46 (2) Před provedením pravidelného a zvláštního očkování je fyzická osoba povinna podrobit se v případech upravených prováděcím právním předpisem vyšetření stavu imunity (odolnosti). Pravidelné a zvláštní očkování se neprovede při zjištění imunity vůči infekci nebo zjištění zdravotního stavu, který brání podání očkovací látky (kontraindikace).....,

§ 47 (1) K pravidelnému, zvláštnímu a mimořádnému očkování může poskytovatel zdravotních služeb použít jen očkovací látky podle antigenního složení očkovacích látek stanoveného Ministerstvem zdravotnictví podle § 80 odst. 1 písm. e). a

§ 47a (1) Pravidelná očkování dětí provádějí poskytovatelé zdravotních služeb v oboru praktické lékařství pro děti a dorost ..... (2) Zvláštní a mimořádné očkování provádějí poskytovatelé zdravotních služeb v oborech infekční lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost nebo všeobecné praktické lékařství, poskytovatelé pracovnělékařských služeb a zdravotní ústavy.

Neboli, že se bude muset zavést testování protilátek a buněčné imunity, že nebude možno očkovat na nádraží a ze sanitky na pouti, že se budou muset seriózně posoudit kontraindikace atd. A že to v zásadě není možné, protože studie např. na vakcínu Pfizer bude končit až v květnu 2023 https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT04368728?term=NCT04368728&draw=2&rank=1

Takže tolik o tom, jaký je Peter Šebo znalec. Jsem pro, už aby to povinné očkování na Covid 19 bylo !!! Hurá !!! Už před časem jsem psal, že za exaktní vědou se dnes chodí k soudu.

1 0
možnosti
Foto

Dobře pane profesore, když zatím není z hlediska zákona povinné očkování možno zavést, tak alespoň někdo konečně srozumitelně vysvětlil, jak očkování funguje a k čemu je dobré. Což se myslím mělo vysvětlovat lidem už v létě a stále dokola a na nejsledovanějších kanálech TV v nejsledovanějších zpravodajských pořadech. Bydlím naproti nemocnici, svítí celá jak vánoční stromeček, což bylo naposledy na jaře, myslím, že brzy sem zas budou létat vrtulníky pro převozy pacientů jako na začátku roku. V práci se potím pod respirátorem jak magor. (Můj bývalý švagr se dostal do nemocnice před velikonocemi, nikdy nekouřil, nebyl obézní, chlap jak hora, celý život pracoval jako zedník, takže s dobrou fyzičkou, ještě mu nebylo padesát, naposledy jsem mluvila se svojí bývalou tchýní v létě, tenkrát říkala, že má sice dýchání na nějakých 40% kapacity, ale je rád, že žije.) Přitom polovina národa raději bude vše bojkotovat, místo toho, aby dala šanci čemukoliv, i kdyby jenom pokusu, jak tento stav zastavit.

0 0
možnosti

J31i96r12i 51P45i55l24n37y

24. 11. 2021 12:13

A také zavést poplatek obézních za cukrovku, alkoholiků na protialkoholním a narkomanů v odvykačkách. A všech hloupých u všech doktorů. Tak nějak to myslíte, že?

0 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak. Víte např. kolik je cca šedesátníků na LDNkách na kyslíku s rozedmou plic? Oni je tam za půl roku rozdýchají a propustí domů. O tom se však nikde nepíše, protože vláda potřebuje peníze z vysokých daní cigaret. Proč by se zabývala tím, že jejich léčbu zaplatí přes zdravotní pojišťovny všichni. Nepřijde Vám to neetické, že např. dětem, které si svoji nemoc nezpůsobily sami vlastní nezodpovědností a není na ní běžná léčba, zdravotní pojišťovna nic nezaplatí a musejí se pořádat sbírky, naopak za lidi, kteří si i přes všechna varování odborníků, si způsobili nemoc sami, těm veškerou léčbu zdravotní pojišťovny platí? Mě to tedy neetické přijde. Ano, spravedlivé by např. bylo, kdyby si kuřáci, obézní lidé, alkoholici, narkomané platili vyšší zdravotní pojištění než ostatní lidé.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste viděla odborníka, já fanatika, který si může podat s Flegrem, Kubkem, Hořejším, Smejkalem a podobnými, ruku.

3 3
možnosti

Cilich, kde je Cilich? Neviděli jste někdo Cilicha? Pánové Kšír a Chmelík potřebují like. Teda plus.

1 1
možnosti
Foto

V pohodě, Ivo má dnes volno a pana Kšíra a pana Chmelíka plusuji já, ještě nějaké otázky? :-)

1 0
možnosti
Foto

Povinná platba za příjem do nemocnice už zavedena je, jmenuje se zdravotní pojištění, ale přesnější výraz je zdravotní daň. Platí se z toho pobyt v nemocnici, stejně jako očkování. A že se ty vakcíny začínají prodražovat, dávky pro všechny dvakrát ročně, to v systému moc peněz nezbyde. Nejspíš už se nebude nic léčit a bude se jen očkovat proti covidu.

4 2
možnosti
Foto

Právě proto. Ze zdravotního pojištění se platí pobyt a léčba v nemocnici. Ze sociálního pojištění se platí nemocenská. A platíme to všichni. Nechala jste si někdy od zdravotní pojišťovny vytisknout roční výpis plateb za vaši osobu? Jednou jsem to viděla u bývalé kolegyně z práce. Jak se říká "protáčeli se nám z toho panenky". Nestačili jsme se tenkrát divit na co přijde zdravotní pojišťovnu "obyčejný" porod. Myslím, že náklady za očkování jsou proti nákladům za léčbu covidových pacientů pouze zlomek.

2 0
možnosti

Pokud je něco míněno upřímně a ku prospěchu lidí, nebude na ně v žádném případě činěn nátlak, a už vůbec nepřipadá v úvahu jim povinně nařizovat, co mají dělat se SVÝM tělem!

Vybrala jste si tohoto pána, protože souzníte s jeho názorem, ač morálně a lidsky nepřijatelným. Jiné odborníky, kteří ctí morálku a právo člověka na svobodné rozhodnutí, jak naloží se svým tělem, asi neznáte nebo nechcete znát. Já si naopak takových velmi vážím a opovrhuji všemi, kteří vyžadují kolektivní poslušnost.

7 3
možnosti
Foto

Tak na většinu lidí nikdo žádná nátlak nevyvíjel a to včetně mně. Bylo to myšleno k mému prospěchu a nemám s tím problém. Co s lidmi jako Vy, kteří s tím problém mají? Tohle už není individuální problém, ale problém celé společnosti a ta ho musí řešit....

1 5
možnosti
Foto

Karma.R^ Dost lidí ovšem raději dá přednost demagogii a blábolům Okamury, Landy a spol. Očkování ve starší rizikové skupině povinně a pokud s tím má někdo problém, tak at si svou případnou léčbu zaplatí sám....

5 1
možnosti
Foto

Souhlasím. Bohužel myslím, že to mělo být už v létě.

1 1
možnosti

Autorko, co říkáte rovnou na povinné očkování? Když očkovaný bude mít zdr. komplikace po něm, tak stát mu dá důsotjné odškodné.

1 1
možnosti
Foto

V žádném případě povinné očkování. Tohle musí být dobrovolné.

2 2
možnosti
Foto

Máte karmu.R^

Já za sebe bych klidně snesl pindání reptajících, kdyby nekomplikovali problém a nechali se očkovat. S vaším názorem v závěru plně souhlasím, dlouhodobě to prosazuji, třeba to vyjde.:-)

6 4
možnosti
Foto

Děkuji za reakci pane doktore.

0 0
možnosti
Foto

P74e55t43r 51B49u30r96i32a77n

23. 11. 2021 18:40

Souhlasím. Mi se dnes líbilo i vystoupení prezidentky Čaputové k situaci na Slovensku.

4 2
možnosti
Foto

To jsem ještě neviděla, pustím si dodatečně.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS