Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za noční paleček.:-)

0 0
možnosti
Foto

Zacina to vypadat,ze cim vice opatreni,straseni,zavreni skol,testovani,tim vice se psychicky i fyzicky (ono to souvisi) oslabuje odolnost. Zda se,ze vitus mutuje tim vice,cim vice je ockovanych. Vakciny virus docasne oslabi,ale neznici a nebrani jeho sireni. Virus pak,aby prezil,mutuje a z ockovanych se prenasi na neockovane. Nekteri lekari to prirovnavaji ke zneuzivani antibiotik. Misto aby se ockovali jen ti ohrozeni a kladl se duraz na lecbu a prevenci, postupujeme kontraproduktivne v mnoha smerech. Zda se i,ze treti davky funguji jeste mene.

5 4
možnosti
LV

Podezíráte virus z mutačních úmyslů? Virus nemutuje nijak cíleně, virus prostě mutuje. Mutují všechny organizmy, od virů po primáty, živočichové i rostliny. Dokonce mutují i buňky uvnitř vícebuněčných organizmů. Drtivá většina těchto mutací není v prostředí, ve kterém se vyskytují, životaschopná a hyne. Jen velmi malá část z těch mutací se ujme - buď se vyskytne někde na pomezí různých prostředí a začne tak kolonizovat prostor, který původní mutace osídlit neuměly (takto se dostal například život z vody na souš), nebo mutace získá konkurenční výhodu v prostředí, ve kterém se vyskytuje spolu s předchozími mutacemi (například mutace delta).

Očkování potlačuje mutace, které jsou známé, případně ty, které jsou předvídatelné, například z nějakých statistických prognóz. Tím vytváří prostor pro mutace jiné, které by v konkurenčním prostředí nepřežily, ale díky očkování mají umetenou cestičku.

Jenomže - co platí pro očkování, platí i pro promoření. Čili imunita vzniká jako reakce na setkání s konkrétní mutací, nové mutace prolomí i tuto imunitu.

A co se týče odpovědi na otázku v článku? Včera se objevily zprávy o nové studii, která naznačuje, že někteří lidé jsou schopni vytvořit si vyšší formu imunity, která nereaguje pouze na konkrétní mutace konkrétních virů, ale je schopna jakési univerzální akce. Konkrétně na celou skupinu koronavirů. Těch je známo přes 40 druhů, a pokud taková imunita existuje (a jak to vypadá, tak ano), pak to vysvětluje, proč se někteří lidé nenakazí i přesto, že byli vystaveni poměrně infekčnímu prostředí viru SARS-Cov-2.

Zpět na začátek - to, nakolik je účinná imunita, ať již získaná očkováním nebo přirozenou cestou, je závislé na schopnosti viru mutovat a schopnosti jedince vybudovat si univerzálnější obranu.

Viry respiračních onemocnění mutují tak rychle, že pro mnohé před nimi neexistuje obrana. Bohužel kovid má oproti běžnému nachlazení daleko horší následky. Vidím to sám na sobě a svých plících.

6 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik