Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J51a62n 31R49á51ž

11. 11. 2021 15:23

Ještě nedávno jsem se diskuzemi mezi "coviďáky" a "anticoviďáky" celkem bavil a aktivně se jich účastnil. Dnes mne, mírně řečeno už otravují.

Dával jsem si dokonce práci trpělivě vyhledávat výsledky výzkumů prestižních světových vědeckých ústavů a studoval různé statistiky v domnění, že se dopátrám nějaké objektivně vypovídající pravdy o důležitých aspektech této nemoci i prevenci jak zabránit jejímu šíření.

Už jsem to však vzdal, protože počet hodnověrných studií, názorů respektovaných vědeckých kapacit v oborech virologie, či hodnověrných vakcinologů a lékařských kapacit, které např. očkování doporučují a považují ho za nezbytné pro omezení šíření covidu, je roven počtu stejně respektovaných odborníků a jejich studií, kteří vše z dílny těch předcházejících popírají

Článek pí Šichtařové jsem začal číst v domnění, že v něm bude názor zarputilého libertiána, obhajující postoj "odmítačů" z hlediska sociálně poltického. Bohužel je to jen snůška nic nevypovídajících vět , pro které autorka, nevím proč, potřebovala jako berličku slova doktora, který s jejími názory naprosto rezonuje.

Takže škoda času!

0 3
možnosti
Foto

Přemýšlím, jestli jsem se ve Vás nezmýlil. Když už nejste doktorka a nerozumíte tomu, myslel jsem, že aspoň základní matematiky, trojčlenku, statistiku, a schopnost získat si veřejné zdroje, že tohle jako finanční analytička máte. Jste vůbec finanční analytička? Protože pak by vám jen ze statistiky z veřejných zdrojů došlo, že plácáte nesmysly. Tak si pak říkám, jestli třeba Vaše závěry z hlediska finanční analytiky jsou taky takové nesmysly.

1 3
možnosti
Foto

No, ekonomie je pavěda, že ano. Poslední pevná zem je obratová předvaha, všechno za tím už je buď magie, nebo zbožné přání, nebo obojí dohromady.

0 0
možnosti
DT

Kdyby před rokem vláda prohlásila, že očkování bude dostupné jenom pro bohatou vrstvu obyvatel, vynutil by si lid očkování pod hrozbou revoluce. Dnes bychom měli 99% proočkovanost a všichni by byli spokojení.

8 1
možnosti
JR

J36a18n 89R48á53ž

11. 11. 2021 14:57

Zajímavé a celkem se dá předpokládat, že máte pravdu;-D

0 0
možnosti
JV

J87a90n 92V32ě68r45n28ý

11. 11. 2021 14:14

Aplikace, dětinských ultrapravicových konceptů osobní svobody na úkor všech ostatních, mi zrovna pro řešení pandemie přijde poněkud nevhodná.

Článek mě znovu pouze přesvědčil že tudy cesta nevede,... Libertariáni celého světa vy***** si p*****.

0 1
možnosti
MR

"Svou duševní integritu odvozujeme od vnitřního pocitu svobody a respektu ke všem ostatním svobodným jedincům."

Jste možná Věrný, ale chytrý moc nebudete. Vyližte si co chcete.

4 0
možnosti
AP

citace: Kdo nechce vakcínu, je nepřítel celku.

No, to jste pochopila špatně. Celek nastavil v čele s lékaři né ekonomy, nějaká pravidla jak se chránit. Takoví Landové a jiné individua bez rozmyslu tvrdí, že jsou diskriminováni a přesto že si Vás vážim, jste se k nim přidala. Ta pravidla souvisí s očkováním a QR kódem. Ti neočkování řvou že to je nedemokratické. Nechápou ovšem, že ani do knihovny se nedostanete bez průkazu nebo QR kodu. Je to diskriminace??? Přemýšlejte milá pani. Stačí splnit požadavek a je vše v pořádku. Jak jednoduché, žel mnohými nepochopitelné.

1 7
možnosti
JV

J32a32n 50V92ě15r92n74ý

11. 11. 2021 14:26

To není o splnění podmínek nebo nějakých požadavků.

Knihovna nediskriminuje neboť získat členství může každý.

Na samotné diskriminaci navíc není nic tak špatného. Například takový řidičský nebo zbrojní průkaz diskriminuje, neboť jej spousta lidí získat nemůže. Tato nespravedlnost samozřejmě paní Šichtařové způsobuje neuvěřitelné muka, ale už nikomu dalšímu.

S vakcinací je to spíše jako s tou knihovnou, očkovat se může kdokoliv. Proto se nejedná o diskriminaci.

2 3
možnosti

M10i43r67e94k 14Ř63í73h17a

11. 11. 2021 12:40

Paní autorko, vaše ekonimické články beru tu s větším či menším pobavením. Píšete o něčem čemu tak nějak rozumíte (i když podle mnoha komentářů moc ne). Tímto článekm na mě děláte dojem osoby, která se ráda vyjadřuje ke všemu ale nerozumí ničemu. Jen jen mediálně známá. Navíc dodám že jste lhářka. Covid nění nemocí starých, tlustých s diabetem. Mluvím ze zkušnosti toho který Covid prodělal letos na jaře. Delta to byla. Skončil jsem s kyslíkem a kapačkou v ruce. Mohl jsem pozorovat kdo tam byl (zajímavé žádný obézní) a ne všichni přes 65 (já třeba 48 pán vedle 51). My oba bez diabetu on podle vymakané postavy sportovec. Někuřáci oba. Umřel mi kamarád 53 a nespadal do té vaší škatulky. Nemocných v mé sociální bublině bylo víc než 10, nejmladší 8 nejstarší 48. Zase nikdo podle té škatulky. Dva i v nemocnici. Chápu Váš názor. Jste sobec a jestli vaše svoboda zasahuje do svobod jiného je Vám jedno. Nejde o to Covid svobodně chytit nebo na něj svobodně zemřít (myslím neočkované), ale neucpávat nemocnice což vede jednak k větší zátěži zdravotníků a k odkládání jiíné péče (a i díky tomu tito lidé třeba zemřou). Bylo by od antivaxerů fér, pokud by si vzali paralen, časj s cistronem a šli se vyležet a příapdně umřít domu. Pak budou nemocnice na 1/3 stavu a stát nebude řešit nějaké restrikce, protože péči pro očkované zvládne bez toho, aby omezil jinou péči a zdravotníci padali na hubu. To ovšem sobec jako vy nepochopí.

3 3
možnosti
Foto

Rádoby vtipný blog!! Nevím o žádné jiné nemoci, kvůli které by se odsouvaly neakutní operace!! Ještě se někdo směje? Rv

4 4
možnosti
FL

Je to nova nemoc a nemame na to kapacity. Casem se to ustali a lide umirat budou, ale nebude to zasahovat do naplanovane pece. Take zdravotni peci zdarma chce kazdy, ale finance na to asi nebudou. Nejake nemoci , spojene s nezdravym zpusobem zivota , by se nemeli plne hradit z eraru.

1 1
možnosti
ZB

Koukám, že vrchní manipulátorka jede pro Babiše antivaxerskou propagandu a ten kdo vyběr blogů také.

Chápu, že kdo je v opozici potřebuje , aby blo špatně. Nakonec "dEMOKRATÉ" to dělali podobně.

Ale je to velmi smutný přístup.

4 3
možnosti
AP

Jak jste do toho zase zamontoval Babiše. Vždyď ten prosil v TV aby se lidé dali očkovat. Vy tvrdíte nesmysly. Už s těmi hloupostmi přestaňte.

1 1
možnosti
PB

Jen poznámka pro příznivce vakcinace - pokud bude vaše skupina přistupovat k odmítačům očkování bez respektu, aniž by jste znali jejich motivaci, budete je označovat za blby, hlupáky, defakto méněcené občany, myslíte, že budou ochotni naslouchat vašim argumentům? Je to podobně ujeté, jako když se objevovali výkřiky, že voličům komoušů nebo Babiše by se mělo odebrat právo volit, protože jsou narušení, protože nechápou "pravdu" těch druhých. Rv

4 0
možnosti
JU

J22o21s35e13f 74U83l81m50a89n

11. 11. 2021 10:43

Ne každý, kdo omítá očkování, je blb. Ale každý, kdo šíří lži o vakcínách, jim je.

7 1
možnosti
RV

Neočkovaní kvůli své svévoli spotřebovávají větší část zdravotního pojištění. Zaveďme pro tyto libertariány za cizí peníze tedy spoluúčast. Svobodu - ale za svoje.

2 5
možnosti

a dvestekilovy kurak s cukrovkou a rakovinou i bez kovidu by si nemel priplatit, kdyz si tu rakovinu a cukrovku zpusobil sam?

5 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články