Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moderátorka ČT Monika Vrbovâ Hynková zveřejnila svou zkušenost s J. Cimickým. Nikoli jako pacientka!

Na twitteru někdo reagoval "myšlenkou", že ČT nenávidí Miloše Zemana (medaile Cimickému). Napadá mne otázka, kolika lidem se nedostává potřebné psychiatrické péče či alespoň podpůrné péče psychologa. Představme si moderátorku ČT, která se nenávistně nespokojená s medailí od Zemana rozhodne podstoupit výslech na policii.

Kdo podporuje tak nesmyslné fantasmagorie? Třeba ten, který se částečně úspěšně pokusil přesvědčit veřejnost o tom, že mu Tomáš Halík přeje smrt smrťoucí.

3 0
možnosti
Foto

Inu, za vším hledej Zemana;-D

3 1
možnosti
MS

Slyšel jsem argument, že na rozdíl od policie nemůže ČLK zahájit vyšetřování sama, ale až na podnět. To je možné. Nelze ale dělat neoprávněnou generalizaci na celou lékařskou obec, ale je to selhání lékařů, kteří o problému věděli a Cimického pouze vyhodili z nemocnice. Podle mne měli sami dát podnět k řešení na lékařské komoře, nebo doporučit obětem, ať se obrátí na ČLK a na policii. Koneckonců oběti samy to měly udělat i bez doporučení lékařů. Tendence pokud možno zametat selhání lékařů všeho druhu pod koberec je mnoho let známá. Je zde určitá analogie ke krytí sexuálního zneužívání kněží a řešení pouhým přeložením na jiné místo.

0 0
možnosti
Foto

Byla jednou jedna ČLK (ta samá jako je dnes) a ta měla svého prezidenta (stejného jako má dnes). Stalo se to před více než deseti lety. Tehdy kulminoval tlak na novelu zákona o soudních znalcích. Ještě před tím se vyjádřil tehdejší Ombudsman Otakar Motejl, že soudní znalci ničí lidem životy. Když byl k tomu osloven pan prezident ČLK Kubek, řekl že ČLK může potrestat i psychiatra - soudního znalce (tedy i bez přijetí novely). Praxe je ovšem jiná. Stížností na psychiatra - znalce se ČLK nezabývá , neboť k tomu (údajně) není kompetentní. Zdá se, že pan doktor Kubek lhal.

Vím, že v tomto případě nejde o znalce. Připomínám to proto, že vím, jak je uplatňována falešná solidarita v oboru, jemuž by měla být pro jeho nízkou exaktnost věnována zvýšená pozornost.

3 0
možnosti
Foto

Zapomněl jsem dodat: Nebo lže ČLK.

1 0
možnosti
VB

V soukromí mohou probíhat sexuál. vztahy všelijak, důležité je, zda jsou ti dva vzájemně ve shodě. Pokud jde o psychiatric. léčebny, v ČR na rozdíl od západ. zemí chybí systematická nezávislá kontrola, mimosoudní nezávislé přezkoumání stížností pacientů (např. v SRN existují zemské komise s účastí odborníků, nezávislého právníka i zástupce pacientů - kontroly v ústavech, rozhovory s pacienty apod.). Na jednom semináři s americ. odborníky jsem se ptala, jak lze řešit stížnost pacient versus lékař. Odpověděli: když je to obtížně prokazatelné, tak když se sejdou nezávisle na sobě dvě - tři stížnosti od různých pacientů, kteří se nemohli spolu potkat (domluvit se), dáme lékaře pod zvýšenou kontrolu nebo taky rozvážeme pracovní poměr (podle okolností), i kdyby nebylo možno vše ověřit.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

B91l66a42n23k70a 68F21a11y

10. 11. 2021 9:20

no já tím myslím hlavně psychiatrickou obec..

2 0
možnosti
Foto

Vše, jako i mnoho jiného, je v podobě ,,stalo, se, asi". Je otázkou, zda by ona ,,asi kauza" nastala, pokud by MUDr. Č. nebyl navržen na metál:-/

2 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

J76a71n 86Š22i59k

10. 11. 2021 8:50

Nemyslím si, že by v případě sexuálního obtěžování selhala lékařská obec. Spíše v této otázce selhává celá společnost, protože statistiky jsou příšerné a to je jen vrchol ledovce. Odborníci odhadují čísla, která jsou děsivá. Cimický, Feri, atd. to jen občas někde vyskočí. Ale kdyby každá žena v republice vyplnit anonymní dotazník a zodpovědět na to, zda někdy byla obtěžována a kým, asi bychom se z těch výsledků velmi divili. Společnost v tomto selhává jako celek, protože tohle chování se určitým způsobem předává generačně podle vzorců chování rodičů a stalo se normou, že se o těchto věcech nemluví a zakrývají se. Hezký den

5 0
možnosti
Foto

Vážená autorko. Jsem členem ČLK od jejího založení v roce 1991. Jednu dobu jsem byl členem představenstva ČLK, poté cca 10 let jsem dělal předsedu revizní komise ČLK v Ostravě. Myslím, že mám dost zkušeností odpovědět na Vaše otázky, které si kladete. Podotýkám, že MUDr. Kubka opravdu nemusím, ale z toho automaticky neplyne, že by v některých věcech neměl pravdu.

1. ČLK opravdu není policií ČR. Komora musí reagovat na písemné stížnosti, jež jsou jí podány buď pacientem, případně lékařem, nebo státním orgánem. Nemůže nijak reagovat na informace z médií, byť by byly výbušné a zřetelné. To vše je dáno zákonem a ne nějakou libovůlí.

2. MUDr. Bašný jako jeho primář, jej odstavil z možnosti působení v Bohnicích. Jelikož neměl písemný důkaz o jeho činnosti, ale jen podezření, bylo to jediné možné řešení.

3: V současnosti ČLK počká na výsledky jednání orgánů činných v trestním řízení. Pokud se prokáže, že MUDr. Cimický opravdu hrubým způsobem porušil kodex lékaře, bude mu odňata licence k výkonu lékařského povolání, což v konečném důsledku znamená, že nebude koci vykonávat svou praxi na území ČR. Větší pravomoci ČLK nemá.

8 0
možnosti
Foto

B50l78a31n52k85a 79F93a64y

10. 11. 2021 8:43

ad 2. trochu nechápu, jak chcete mít písemný důkaz u obtěžování a zneužívání? Písemné může být jen obvinění..

Trochu mi to přijde jako alibismus, pokud jsem lékař a vím, že někde nejspíš děje nějaká závažná trestná činnost mého kolegy, tak to nikam neoznámím? ani na ČLK, kdy už fungovala, ani na Polici apod., no mi netvrďte a bude mi jedno, že můj kolega, který pracuje v oboru může asi nejspíš páchat závažnou trestnou činnost dál..

to je jako vidět střelbu z okna a říct, já nemám důkaz, tak to nikam neoznámím..

1 0
možnosti
MS

Váš článek je hodně zmatený a protiřečí si. Pan Kubek je sice alibista, ale v tomhle případě měl a má stále svázané ruce, protože ČLK může vyšetřovat až na základě stížnosti.

Sama jste napsala, že jeho kolegové museli vědět o obtěžování a přesto ani oni žádnou stížnost Kubkovi nepodali. Takže zjevně nevěřili pacientkám psychiatrie a drželi basu.

Tu stížnost neposlaly ani dámy Hynková Vrbová, Fabiánová atd.... Proč? Ony nebyly pacientky psychiatrické léčebny, čili jejich výpověď by měla jinou informační hodnotu, než výpověď pacientky psychiatrie. Takže selhala nejen lékařská obec.

1 0
možnosti
Foto

V době kdy ještě neodezněly polemiky na téma Me too, se ani moc nedivím, že se ženy zdráhají oznámit to, co nemají šanci dokázat.

2 0
možnosti
Foto

A co vlastně chcete? Sama píšete že existuje presumpce neviny. A policie případ už vyšetřuje. Na základě čeho by tedy lékařská komora měla jednat? Nechte dělat policií jejích práci a až skončí tak soud. A teprve pak až bude pravomocně rozhodnuto je možné učinit další kroky. Zatím jsou jen otázky.

1 2
možnosti
Foto

Pravomoc ČLK je sice trochu jiná, ale značná a velmi podobná. Nic nebrání tomu, aby její šetření probíhalo souběžně. Výsledkem pak může být vyloučení z komory, stejně jako u advokátů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 30,19
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..