Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pavli, napsala jsi to tak, jak bych to chtěla napsat včera já, kdybych si dala víc záležet.R^R^:-)

4 0
možnosti
Foto

Já tě rozhodně nechci kopírovat, tenhle blog nějak vykristalizoval z událostí tohoto týdne ve škole. Mám ve třídě několik dětí v karanténě (neb jedna studentka - očkovaná, je pozitivní) a od maminky jednoho kluka (neočkovaného) jsem obdržela dopis, že je ve školství pěkný bordel a dokud si všichni neudělají povinně PCR, tak synka do školy nepustí. Díky za nákuk a palce nahoru. Tohle téma je tak trochu jak píchnutí do vosího hnízda.:-/

0 0
možnosti
Foto

Epidemie je snem mocných. Tohle kdysi napsal filozof Michela Foucault Ještě před touto pandemií existovalo pár článků a prací studentů filozofické fakulty, které tento výrok rozebírali. Dnes už tyto práce psané před rokem 2019 nenajdete, ale najdete mnoho článků, které tvrdí, že jde o hoax.

Je to velmi zajímavé.

Přidám tedy jiný citát:

„Pokud je třeba vás přesvědčovat, připomínat, tlačit, lhát, motivovat, nutit, šikanovat, společensky zahanbovat, urážet, citově vydírat, vyhrožovat, trestat a kriminalizovat... Pokud je toto vše považováno za nezbytné k dosažení vašeho souhlasu – můžete si být naprosto jisti, že to, co je propagováno, není ve vašem nejlepším zájmu.“ - Ian Watson

18 0
možnosti
Foto

Karma.Mam pocit, že u dost lidí jde o jakýsi postpubertalni vzdor.Stat něco chce?Na just to neudělám....nechce se mi věřit,že tak mnoho lidí věří na přihlouplé konspirační teorie.

8 5
možnosti
Foto

Ne, je to jen vlastní rozhodnutí o vlastním těle, ať už si o tom myslí kdo chce, co chce.

10 0
možnosti
JR

J48a27n 21R21á38ž

6. 11. 2021 16:28

Od chvíle, kdy jsem viděl chlápka uhořet v autě, protože nikdo z nás neměl nůž, kterým by šlo přerezat pás a dostat ho ven(díky zdeformované karoserii nešly otevřít dveře, ani se nedalo dostat k zámku pásů), mám nechuť k připoutání v autě. Je to však zákonem nařízené a jelikož mám názor, že zákony se v demokratické zemi dodržovat už z principu musí, jezdím připoutaný.

Stejný postoj mám i k vládním antikovidovým nařízením. Ač mnohé považuji za nadlimitní, dodržuji je. Z principu, že...... atd.

4 0
možnosti
Foto

Zážitek strašnej. Ale dalším milionům lidí zase pás zachránil život. Pokud při srážce vyletí airbagy a nebyl byste pripoutanej, dopadnete zle.

Poutání je otravné, to s vámi souhlasím. Říkám si to, když jedu 2 km do obchoďáku. Ale stejně si ten pás zapnu.

Nosit 6 hodin v práci respirator je otravné stejně. Ale musím.

Je spousta věcí, co člověk nechce, ale musí. :-)

3 0
možnosti
PB

P21e59t96r 43B79u32r70i12a86n

6. 11. 2021 16:27

Á, další blog ve kterém jsou neočkovaní napadáni kvůli údajné bezohlednosti. Když jsem to v diskuzi pod blogem paní Medkové zmiňoval, bylo mi řečeno, že to není pravda, že to neočkovaní pořád napadají ty druhé. No nic.

Můžete mi říct, jak já jsem bezohledný vůči vám tím, že nejsem očkovaný? To by mě moc zajímalo.

12 1
možnosti
Foto

Přemýšlím, kde přesně někoho napadám. Bezohlednost nespočívá v tom, že se někdo nenechá očkovat, ale že nechce respektovat pravidla. Pokud vím, očkování není povinné. OK, nic proti tomu nenamítám. Nošení roušek ve veřejných prostorách, testování atd. povinné je. Jak je možné, že čím dál tím více lidí vyvolává v MHD, obchodech apod. konflikty, když je někdo napomene aby brali ohledy na ostatní. Vás osobně neznám a nepředpokládám apriori, že jste bezohledný. K tomu, že nejste očkován, jistě máte své důvody. Doufám že vážné, že to není jen otázka principu - nenechám si od nikoho nic poroučet. Zdravím a díky za komentář.

3 0
možnosti
JM

J77i48ř65í 31M13í79k73a

6. 11. 2021 16:22

Problematika je stejná jako, jestli nutit sterilizovat ženu, která měla řekněme dědečka, který ukradl v obchodě bůček. To by indikovalo, že ta žena __může__ byt geneticky defektivní, a proto by jí mělo být zabráněno se rozmnožovat - v zájmu všech.

Ty debaty pak i u soudu byly podobné. Někdo obhajoval ženy nebo muže, kteří přitom nepůsobili dementně ani nemocní ani hloupě, ale lékaři našli v jejich rodokmenu nějaké retardace v rodině, takže byla sterilizována.

Ta doba se podobá dnešku. Všechna ta argumentace o prospěchu pro ostatní. Protože tahle podřadná kategorie lidí ošklivých, hloupých, retardovaných nebo se zločinem v rodině, byla dávána na bedra slušným ženám jako jste Vy.

Musíme krmit tyto vlastně příživníky. Přitom zdroje jsou omezené. Vydýchávají nám i čerstvý vzduch. Tedy moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného. Z té logiky jako teď s vakcínami, byli tehdy sterilizováni. O všem rozhodovali odborníci jako dnes, což je také správné.

A pokud ne, tak doporučuji si něco o té době zjistit, co všechno jsou ochotní poslušní udělat. On to byl sice zákon o povinné sterilizaci ale figurovali v tom i normální lidé.

Včera mi posílal kamarád článek iDNES.cz o soudním sporu ženy, která byla za komunismu tady sterilizovaná. Ta tvrdí, že proti její vůli. 100% komentář "slušných lidí" neviděli na sterilizaci cikánky žádný problém. A v tom to je... celá 2. světová válka a nacistický holokaust vůbec nebyl o Němcích.. tohle je obecně v lidech. Čeká na spuštění.. a teď je to dle mého spuštěno vakcínama a jinými opatřeními. To už je jedno, jestli je to povinnost skákat na jedné noze nebo chodit po rukou, nebo muset jít na dobrovolné očkování. Tohle není nutit někoho si čistit zuby.. věřte mi.

Stát i někteří spoluobčané něchtějí dovolit, aby si svobodně o svém zdraví rozhodli ostatní sami.

Všechny démonizace konspiracemi a nízkým intelektem neočkovačů.. to jen dokresluje kolorit doby.

7 0
možnosti
Foto

O intelektu neočkovaných nic nevím. Tipuji, že je mezi nima i řada vysokoškoláků (například mezi mými kamarády). O svém zdraví si opravdu každý rozhoduje sám, ale preventivní opatření (roušky na veřejnosti) by měl dodržovat každý bez ohledu na svůj postoj k očkování. Očkování není povinnost, ale být odpovědný a brát ohledy na druhé ano.

Souvislost s násilnou sterilizací zde fakt nevidím, nicméně díky za komentář.

2 0
možnosti
RP

R^Výstižný blog, naši přátelé jsou všichni očkováni i třetí dávce se nikdo nebude bránit pokud to bude nutné. Zatímco naše děti té střední generace se k tomu zatím nehrnou. Ale žádná nevraživost mezi námi není, vše je jen o ohleduplnosti. Někdy mám pocit, že ji vyvolavají jen media a stále stejní diskutující ..jen aby se rozvířila hladina.

0 0
možnosti
JD

J70a44n 43D20o41u22š76e51k

6. 11. 2021 15:40

Jdu posekat dříví. Proč? Protože je to potřeba. Statistika ukazuje, že ti kteří doma topí jsou méně vystaveni riziku umrznutí.

4 0
možnosti
Foto

Ale můžete se seknout do prstu! :-)

0 0
možnosti
Foto

Pančelko, přeji vám, jako bývalý žák a o rok starší než vaše maminka, pevné zdraví a nervy, i dobrý spánek a dobré žáky!R^

5 0
možnosti
Foto

Karma. Ano, je to hrozná otrava, trvá to již strašně dlouho - ale co naplat, když je to nutné? Díky. paní Pavlo... :-/R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,24
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.