Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
Foto

A že taky nenapíšete, že Bamlan stojí cca 25 tisíc a léčba REGN-COV2 (který nazýváte regeneron, což je ale jméno výrobce) 65 tisíc.

Kromě toho to nejsou antivirotika, na nich farmaceutické firmy pracují.

Takže to fakt není jako antibiotika na angínu.

REGN-COV2 musíte podávat brzy, několik dnů po nákaze (když ještě ani nevíte, jestli to bude potřeba), nejlépe tedy všem? Ale pomůže 7 lidem z 10.

Ano, levnější než JIP (500 tisíc za týden), ale nezdá se vám, že vakcína za pětistovku vyjde přece jen líp?

Jasně, doporučuje to JUDr. Ludvík, který vyvedl FN Motol z červených čísel. Manažer a ekonom je zjevně dobrý, ale vzhledem k cenám, je to jeho doporučení dobré pro lidi nebo pro nemocnici?

Nechci vám kopat do báboviček, ale Maďarsko zavádí povinné roušky a očkování zaměstnanců státních institucí, soukromé firmy po zaměstnancích očkování mohou vyžadovat.

8 1
možnosti
Foto

Jo a ještě, "nemá naději, že by umřel", to je půvabná formulace. Asi nemyslíte Kaina ze seriálu Lucifer, že?

3 0
možnosti
EH

Při takové epidemií pomůže jenom prevence. Dám přednost roušce a omezení kontaktu před zobanim chemie. Vakcína slouží hlavně jako vstupenka pro normální život.

Navíc díky internetu si myslíme, že víme všechno. Pokud doktoři nenasadili nějaký lék, asi nebude tak zázračný. Každá nemocnice se snaží omezit úmrtí na minimum, ale pak narazí na nedostatek personálu a lůžek. Pak raději léčí půl roku padesátníka, než zachraňují osmdesátníka s terminální nemocí.

2 1
možnosti
JD

J25a28n 71D49o80u88š14e81k

29. 10. 2021 8:50

Internet je dvousečná zbraň.

0 0
možnosti
LV

Souhlasím s tím, že veškerá energie v boji s kovidem je soustředěna do přinucení lidí nechat se očkovat. Souhlasím s tím, že jsou zcela opomíjené terapeutické způsoby, jak předejít rozvoji choroby, včetně těch, které uvádíte (i kdyby byly méně účinné, než uvádíte). Souhlasím s tím, že mít jakkoliv získanou imunitu proti kovidu za trvalou je také špatně.

Kortikoidy potlačující imunitní reakce a warfarin proti srážlivosti mohou v Německu a Rakousku předepisovat pacientům s pozitivním testem praktičtí lékaři, u nás to nejde. U nás se musí počkat, až se člověk s autoimunitní reakcí či trombózou dostane do nemocnice. A to vše je špatně.

3 0
možnosti
TB

warfarin praktici psát můžou, ale je to hloupost u covid-pozitivních pacientů, to jste asi popletl s injekcemi s nízkomolekulárním heparinem (Clexane, Fraxiparine).....

0 1
možnosti
PD

P70e19t20r 23D13r78a18p93a48l

29. 10. 2021 6:48

vážená autorko, jak by se vám libilo, kdyby vám nějaký doktor kecal do dańového přiznání.?

2 3
možnosti
LV

Otázka zní opačně: Jak by se líbilo doktorovi, že mu daňař slibuje, že mu zajistí odpuštění penále, místo aby se poszaral, aby to penále vůbec nevzniklo?

3 0
možnosti

Ludvík je dokonalým příkladem toho, že řízením nemocnice se z nikoho zdravotník nestane. Ten citovany text nahoře je úplně mimo mísu. Regeneron samozřejmě pomáhá ale ze by to byla nějaká tutovka se říct nedá.

2 2
možnosti
Foto

Inu, to víte... přeci jen, je to pan Doktor.... Sice práv, ale to je vlastně fuk...;-D

6 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JL

Jak může Čech napsat "laitský" místo laický, to moc nechápu.

0 0
možnosti
Foto

J87a24n 68Š29i37k

29. 10. 2021 6:07

Za léčbu nese plnou odpovědnost konkrétní lékař v každém individuálním připadu. Naše legislativa v tomto smyslu jeho odpovědnost vymezuje. Tedy žádný Babiš, Vojtěch a dokonce i Ludvík, který se vyjadřuje pouze obecně a nikoliv ke konkrétním případům. Ostatně pod jeho vedením Motola v něm žádný pacient nezemřel na Covid? Je to dnes taková móda, že daňová poradkyně má nutkavou potřebu sdělovat světu způsoby léčby. Na druhou stranu dobře, že jenom tady Rv

7 4
možnosti
Foto

Pane Siku, kdybyste to mel brat doslova,tak se zde nebude nikdo vyjadrovat k nicemu,respektive k ockovani apod. byste dovolil psat jen lekarum,k politice politikum a ke green deal jen odbornikum na energetiku. A jak jste si jiste vsiml,clanek jsou spise poskladane citace,sama jsem opravdu nic nevymyslela.:-) a proti kloktani snad nic nemate...

3 1
možnosti
VB

Věda zkouší nabízet, ale vždy to má nějaké vady na kráse (léčba nefunguje u každého, někomu způsobí nežádoucí účinky stejně jako vakcína). Nejlepší zdroj je např. němec. Institut R. Kocha (RKI, stačí zadat regeneron). Americký lékový úřad FDA.gov upozorňuje, že jde o experimentál. užití jen u některých jedinců, nikoli automaticky u každého s potvrzeným covid-19 (či vystavenému silné dlouhodobé nákaze) - jedině u osob, u nichž by covid mohl probíhat závažně či již takové příznaky má. Samozřejmě se již vyskytly i závažné alergic. reakce kromě jiného, tak jako u vakcín (FDA: Regen-Cov). V klinic. studiích se redukoval příznak. covid - 62 % (není to tedy žádný zázrak). RKI např. varuje před nasazením bamlanivimabu proti deltě, má prý silný pokles účinnosti a je tu nějaké další riziko (nečetla jsem to podrobně). Části lidí patrně něco z toho může pomoci, část bude mít vedl. účinky, u zbytku žádný výsledek či následek. Tak tomu bývá odjakživa - medicína neumí vše a ne u každého.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik