Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Měl byste být první, kdo se řídí poslední větou textu.

1 0
možnosti

Corona-transition.org (skupina investigativních novinářů): V Izraeli mají očkovaní 40krát vyšší úmrtnost než neočkovaní - tvrdí izraelští výzkumníci.

0 8
možnosti

P83a64v51e67l 50P75o55n74e29c

27. 10. 2021 11:41

I kdyby to byla pravda, nevypovídá to nic o účinnosti očkování. Důvody jsou zde: https://www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr/posts/296828722256561

2 0
možnosti

P19a25v94e35l 39P41o81n82e84c

27. 10. 2021 11:32

> používat zdravý selský rozum

Někomu pomůže vakcína více a jinému méně. Kdyby byla naočkovaná veškerá populace, tak na covid odděleních by leželi (logicky) jen očkovaní. Matematika pro posuzování účinnosti očkování je proto složitější, dobře to vysvětluje pan Flegr ve svém FB příspěvku:

https://www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr/posts/296828722256561

1 0
možnosti

Všechny státy, které vyžadují doklad o očkování tedy lžou a podvádějí. Měl byste je proškolit.

1 0
možnosti
Foto

Chcete-li se ohánět statistikou, musíte jí aspoň trochu rozumět. To, s čím operujete, není statistika, ale povrchní srovnávání čísel. Abyste z toho udělal statistiku, musíte vzít v úvahu podíl jednotlivých skupin v nemocnicích a v populaci.

Abych Vám dal názorný příklad, použiji extrém: Pokud by byli očkovaní všichni, v nemocnicích by podíl neočkovaných byl čistá nula. A Vy byste mohl tvrdit, že očkování je příčinou covidu.

Není. Jen jeho účinnost není stoprocentní.

6 0
možnosti

To máte na ctěného autora příliš vysoký požadavek.

1 2
možnosti

To, co provádí ministr Vojtěch, se v zahraničí kvalifikuje jako protiústavní chování, kdy člen vlády děsí občany zavádějícími informacemi a rozeštvává společnost proti sobě. Švýcarská vláda zkusila od 10. září "pobídnout" občany k očkování (mají jen 63 % plně očkovaných) covid-pasem, a vzápětí se setkala s masivním odporem občanů, takže nyní slibuje, že covid-pas se buď brzy zruší nebo hodně rozvolní. Navíc vláda zveřejnila, že imunitu uzdravených z nákazy uzná na rok (nikoli jen na 6 měsíců), a dále se zavedla možnost prokázat testem své protilátky (i když člověk neměl covid potvrzený PCR testem) - platnost protilátkového testu bude tak jako v Rakousku 3 měsíce, lidé si to budou sami hradit (já bych tuto možnost brala). Ale patrně se opatření proti nákaze brzy rozvolní, takže ani nebude třeba prokazovat imunitu. A to mají na JIP 11 % pacientů s covidem, my jich tam máme asi 3 % (oproti celk. kapacitě), pokud vůbec.

4 3
možnosti

Já bych to nesváděl na Vojtěcha, ale spíš na epidemiologické odborníky, kteří se nemohou sami shodnout. Z logiky věci mi připadá, že pokud má člověk dostatečné protilátky proti Covidu, měl by být postaven na stejnou míru, jako proočkovaný, nebo ten, co Covid prodělal. Otázkou je pouze to, na jak dlouhou dobu by potvrzení mělo platit, bez nutnosti dalšího testu.

;-)

1 1
možnosti

Podporuju autora článku v tom, že rozhodně nejde o "epidemii neočkovaných", protože epidemie u nás už dávno není, jen v několika okresech je opticky více pozitivně otestovaných, z nichž ale většina nekončí v nemocnicích. Do nemocnic se průběžně - podle výpovědi jejich několika ředitelů - dostávají jak ti očkovaní, tak ti neočkovaní, protože mají poškozenou imunitu, takže nemají ani přirozenou, ani tu vakcinační, ředitelé nemocnic uvádějí, že většinou jsou přijati kvůli svým jiným nemocem, navíc pak byli otestováni pozitivně. Na většině území ČR nejsou žádné problémy.

4 5
možnosti

Epidemie už u nás dávno není? Včera 6274 pozitivně testovaných a za týden to bude možná 10 tis. Roste to raketovým tempem. Některé nemocnice už znovu uvažují o odložení neakutních operací. Měla byste se léčit, ale ne na covid. :-/

5 2
možnosti

Z ohledem na údaje prezentované níže B. Michalem nejde o lež Adama Vojtěcha, ale lež či spíše neznalost Petra Bajnara, Zděňka Koudelky, Michala Semína a dalších, kteří nejsou schopni či ochotni se problematikou zabývat hlouběji.

10 4
možnosti

P24e83t74r 96B18a89j84n52a11r

27. 10. 2021 9:18

Je mi velkou ctí, že jste mně zařadil po bok osobností jako je právník Zdeněk Koudelka, jehož aktivit ve prospěch práva a spravedlnosti si velice vážím. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že hlavně, když operujete s čísly, měl byste jim rozumět.

Jak účinné jsou vakcíny si můžete přečíst v následujícím odkazu.

Stručně: hospitalizovaní se rekrutují ze dvou skupin, očkovaných a neočkovaných. Kdyby bylo ve všech věkových kategoriích očkováno 50%, mohl byste porovnávat přímo počty hospitalizovaných. Protože to tak ale není, musíte počítat počet hospitalizovaných ve vztahu k počtu lidí (tedy očkovaných nebo neočkovaných) v dané kategorii. No a jsou to pořád pravděpodobnosti: s nějakou pravděpodobností vás nakažený nakazí (očkovaný a neočkovaný se liší), s nějakou pravděpodobností skončíte ve špitále a s nějakou pravděpodobností na JIP. To ale neznamená, že když jste mladý a očkovaný, nemůžete na JIP skončit. Jen je to velmi nepravděpodobné.

https://vtm.zive.cz/clanky/jak-v-cesku-chrani-ockovani-proti-nakazeni-covidem-hospitalizaci-a-jip-podrobne-po-vekovych-skupinach/sc-870-a-213066/default.aspx

10 1
možnosti

Díky za odkaz. Grafy jsem zatím viděl jen v Duškově prezentaci, ale ne v článku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.