Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Koalice jsou přípustné pouze po volbách, aby se tím zabránilo koalicím se stranami, které nedosáhly nutných 5% pro vstup do parlamentu. Pakliže se sjednotí všechny strany pod jménem „Spolu“, tak toto pravidlo neplatí. Dovolil bych si dokonce tvrdit, že tento počin je protiústavní (Listina základních práv a svobod, článek 1, Princip rovnosti)."8-o

Čo to melete!

Voľby do Poslaneckej snemovne v zmysle Ústavy Českej republiky článku 18:

Po spočítaní hlasov sa vyradia kandidujúce subjekty, ktorých celoštátny podiel hlasov neprekročil stanovenú uzatváraciu klauzulu (5 % pre samostatne kandidujúce strany, 10, 15, prípadne 20% pre koalície dvoch, troch, resp. viac strán).

Takmer v každom štáte sveta sú predvolebné koalície, ktoré si sami určia názov svojej predvolebnej koalície!

Napr. v Nemecku si predvolebná koalícia "Kresťanskodemokratickej unie Nemecka a Kresťanskosociálnej unie v Bavorsku" si určila názov Union (spočenstvo).

2 1
možnosti

Možná jste si jen nevšiml ze volby jsou spolkové ... a CDU je pouze Bavorsko a CSU pouze ostatní spolkové země kromě Bavorska - ty strany si na spolkove urovni nekonkurují a na spolkove úrovni se přirozeně spoji do spolkových voleb ... takže nevytváří žádnou pseudostranu existující jen na volebním lístku a pro konkretni volby a účel ... pokud ty naše nejsou jen tedy vlastne pseudostrany které spojuje nějaký tajemný program ... např. monopolizace politiky pod pláštíkem demokracie. .. neco jako takova inovovana Národní fronta v nových tzv. demokratických podmínkách. Vyuziti stranickych svazu jako takovy lehce krizový plan pro případ když někdo nepochopí ze víc demokracie než te co si uzivame uz opravdu nejde ;-D

0 0
možnosti
Foto

J19i35ř19í 26K72i68n51d36l

26. 10. 2021 19:15

Babiš za šest let v roce 2014 až 2019 co je ve vládě, získal na dotacích 10, 9 miliardy korun a 2,9 miliardy státních pobídek. Když nebyl ve vládě dotace činili 4, 8 miliardy. Na všech ministerstev má své lidi, který mu dotace a investiční pobídky přihrávají a hájí jeho zájmy a ne zájmy Česka. Čepro je státní podnik, obchodující s pohonnými hmotami Čepro bez výběrového řízení nakoupilo od Babišových firem Preol a Primagra za čtyři roky biopaliva v hodnotě 5 miliard korun. Babišova firma Uniles dostala bez výběrové řízení státní zakázky od Lesy České republiky v hodnotě 3,6 miliard a je druhá firma Logistics bez výběrového řízení zakázky v hodnotě 135 milionů korun. Babiš neprůhledně obchoduje se Správou hmotných rezerv, kde uskladňuje obilí, což mu ročně vynáší 147 milionů ročně. Na druhou stranu ze Správy hmotných rezerv odteklo do jeho firem 1,5 miliardy korun. Co se týká zdravotnictví odkud jeho klinice Iscare odtékají další miliardy, kterému přihrává ministr Vojtěch a tak by se dalo pokračovat. Má své lidi na Policii ČR na Státním zastupitelství a na Ministerstvu spravedlnosti.

4 1
možnosti

Vazeny pane Jane Berwid-Buquoy. System voleb v CR (a take v Nemecku a Rakousku) jsou odvozeny z konstitucnich monarchii. Volba stran z vyustenim prava na vladu je absolutni idiotina. Odvozuji to od slov prezidenta Francie Charles de Gaulle, ktery to tak nazval a ustanovil novy volebni rad a tak otevrel dvere pate republice.

Volba jedince s kontrolou Parlamentu dodava zemi stabilitu od prvniho dne po volbe. To je, s prihlednutim Sobotkovy koalice (93 dni) a Babisova (neco pres pul roku) opravdu kosmicka rychlost. Strikni rozdeleni moci je take jedna z dulezitych ustanoveni v radu republiky. Pripominam "klouzavy mandat" clenu vlady a zaroven poslanecke misto z moznosti volby je take ukazka nasi benevolence mit strukturu vedeni statu trochu logickou. (Senat prave ten klouzavy mandat rozebiral) Vas nadpis je take tou ukazkou.

Jsem pripraven poukazovat v dobrem okamziku na tu obrovskou absurditu naseho systemu voleb. Poukazovat na lenivost, neschopnost a zabednenost ceskeho obcana si uvedomit ty ohromne vydaje na volby v CR. A to si jeste ty "bubliny" (strany) prilepsuji penezmi z dani obcanu. Ja podporuji prave toho Burese a jeho stranu i kdyz bych toho cizaka s bumaskou STB nikdy nevolil. Uzasne....!!!

Dekuji za pozornost.

3 0
možnosti

Závist a nenávist jsou podlé emoce, ale někdy se prostě hodí. Dejme koalicím šanci dokázat , že jsou lepší než si myslíme;-D;-D;-D

7 0
možnosti
Foto

Vy toho o emocích asi moc nevíte, ale to Vám nebrání je "detekovat" na dálku. Nenávist ani závist nejsou podlé emoce. Nenávist je prostě nenávist a závist je prostě závist. Obojí může být prožíváno bez podlosti. Podlost není emoce, ale vlastnost, z níž pramení podlé jednání. Toto jednání nemusí být motivováno nenávistí nebo závistí. Dokonce při tom může být člověk velmi veselý a může se při tom náramně bavit. Třeba jako Vy, když se bavíte představou o mých tryskajících negativních emocích a máte potřebu nechat své fantazie vyhřeznout ve veřejném prostoru.

1 0
možnosti
Foto

K14a55r90e95l 84C21a54c78h

26. 10. 2021 14:20

Babiše odstranili volební fintou, teď se snaží odstranit Zemana fintou s prohlášením jeho nesvéprávnosti. Už se nechali slyšet, že prosadí korespondenční volby. Můžeme tedy očekávat v takových volbách účast pomalu jako za socialismu. To budou "SVOBODNÉ VOLBY" s předem definovaným vítězem nějaké nové státostrany. Byli jsme naivní v listopadu 1989 stejně jako v lednu 1968.

8 12
možnosti
Foto

Zemana odstranil alkohol.

10 1
možnosti
Foto

Divím se, že jste se obtěžoval se politikou zabývat. Pokud podle Vás prase střídá prase, měl byste mít spíše nihilistický nadhled. Také mne zaujalo Vaše "odhalení" zavistivců. Na základě čeho? Na základě toho, že kdosi cosi kdysi o komisi kdesi napsal? Jaký úspěch kdo komu neodpouští? Pravda je, že majitel mnoha nemovitosti v klidných a atraktivních destinacích úspěšně přemístil vlastního syna na Krym. Tak možná máte přeci jen v něčem pravdu. Takové úspěchy se ne vždy snadno odpouštějí, i když lidé se zločineckými rysy osobnosti se z takových operací mohou radovat a hýkat nad nimi radostně a veselé.

Máte nějaké poznatky o Vámi akcentovaných motivech závisti , nebo jste klesl tak hluboko. Nacházet tyto primitivní motivy aniž by je bylo možné jakkoli doložit by samo o sobě bylo primitivní a mohlo by upomínat na způsob jednání Vámi zmíněných savců na střídačce.

3 1
možnosti

Když si zpětně přečtete některé své blogy, kde jste ani raději neotevíral diskusi, tam je toliko uvedených emocí, že by asi diskus byla složitá a pestrá. Ani vaše poetická obálka tyto trýskající emoce nemohla zabalit....zvítezil jste jako volič a zlo bylo poraženo, zbavte se jich....;-D;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. A tu pravdu Vám musí přiznat i "zdravý selský rozumů ("Čert spolky miluje). Kam jsme se to po 32 letech od státního převratu tzv, "sametové revoluce " v roce 1989 dostali?

5 5
možnosti

... jo, jo .. člověk si tak nejak musí odpovědět na otázku proč mají zrovna takovou potřebu o sobě prohlašovat ze oni jsou právě ti tzv. velcí demokraté ... no jakoby to nebylo poznat ;-D

5 0
možnosti

super R^... a druhý díl by mohl byt jak tento zákon vznikl a třetí kdo sedí na prameni ustavnosti práva u ustavniho soudu ;-D

3 0
možnosti

Další uplakánek. Prostě Váš oblíbený StBák prohrál, tak už se s tím smiřte.

9 3
možnosti
Foto

J68i27ř79í 76K47i55n53d49l

26. 10. 2021 13:23

Prohrál člověk, který dojil stát.

5 3
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.