Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Hlavně se nehádejme, předkládejme argumenty, což JUDr. Koudelka učinil. Odpovídá to i zahranič. statistikám, ty nejslabší moc vakcínou chráněni nejsou, navíc jim škodí i komplikace po očkování. Záleží taky vždy na tom, v jakém prostředí člověk žije, zda sám sebe chrání (může tak dostatečně činit). Nákazu mohou bohužel přenášet i ti očkovaní na neočkované a naopak. U zahr. úřadů najdete tvrzení odborníků, že není vědecky dosud stanovena hranice tzv. kolektivní imunity u tohoto koronaviru - odkdy by se nákaza skutečně šířila méně, takže operovat např. 75 % je mylné. Britští odborníci už v létě zveřejnili (a parlament je uposlechl), že kolektivní imunity nelze dosáhnout, když větší část očkovaných dál roznáší nákazu. Takže zrušili opatření a učí se normálně opatrně žít.

1 1
možnosti
Foto

Paní Bošková umíte vůbec číst? Nebo jen kopírovat věci odjinud? Tenhle Koudelkův článek má jednu systémovou slabinu - mezi starými lidmi je proočkovanost o dost vyšší než mezi mladšími ročníky, a to tak, že mnohdy násobně. Ale kdopak nám asi tak je kandidátem na exitus z důvodu věku, že.... No dvacátníci třicátníci a doufejme že ani čtyřicátníci to jaksi nejsou. Podobně je to s hospitalizacemi - zdravého třicátníka hospitalizujete snad když přežil havárku na motorce, nemocného osmdesátníka můžete hospitalizovat z fleku kdykoliv. A tady je ten princip, že se v nemocnici vyskytují i očkovaní, na první pohled nadpoměrně. Ve skutečnosti to bude asi tak, že ti očkovaní staříci by v nemocnici byli tak jako tak, s mrtvičkou či jinou lapálií, a ti neočkovaní by tam nemuseli být vůbec - nebýt covidu, co je tam přivedl.

3 0
možnosti
MS

Dobře, že se pan Koudelka dal na práva a ne na vědu, ve které je naprosto mimo. Počty nakažených, hospitalizovaných atd. v souvislosti s očkováním je nutné brát s ohledem na proočkovanost v dané věkové kategorii. Pěkně je to prezentováno v článku

https://vtm.zive.cz/clanky/jak-v-cesku-chrani-ockovani-proti-nakazeni-covidem-hospitalizaci-a-jip-podrobne-po-vekovych-skupinach/sc-870-a-213066/default.aspx

Průměrná účinnost vakcíny proti nakažení koronavirem je 69%, proti hospitalizaci 73% a proti pobytu na JIP 74%. Snižuje se u osob, které jsou ve vážnějším stavu i bez covidu - viz nižší účinnost ve věkové kategorii 80+.

Takže pan Koudelka je lhář nebo mimoň. Co je vlastně horší? ;-)

4 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-DDocela rád bych viděl způsob sbírání dat a metodiku výpočtu, spíš bych to viděl tak, že se to matematikovi zjevilo na stropě kanceláře.

To prosím tvrdím s tím, že to klidně může být tak, jak píšete, ale vždycky mě dorazí ta pohotovost, se kterou někdo vystřelí nějaká čísla a ještě k tomu dodá, kolikátí jsme na světě.

Bohužel se s čísly a různým tvrzením zachází tak, jak komusi vyhovuje, takže vše beru s rezervou a humorem.

1 2
možnosti
Foto

Vláda A. Babiše se svým chaotickým přístupem ke covidu dlouhodobě znevěrohodnila, takže je asi normální, že část národa prostě lhářům nevěří, i když by náhodou mluvili pravdu.

Diletant Vojtěch nás přesvědčoval v lednu 2020, že chřipka je horší než covid, který je jen mediální humbuk. Pak nám lhal o milionu roušek ve skladu. A.Babiš tvrdil v červnu 2020, že žádná druhá vlna nebude a rozhodně už nikdy nebudou zaváděna celoplošná opatření. Co ty výzvy premiéra, abychom nejezdili k moři, ale on sám i jeho manželka k moři odletěli. Co kauza "vysoké stropy" ? Co časté výměny ministrů a hygieniček? Co nesmyslné rozvolňování před volbami? Co tvrzení, že i přes 30.000 mrtvých jsme skvěle zvládli i druhou vlnu? Proč část těch opatření označily soudy jako nedůvodné? Atd....

A když A.Babiš opět povolal svou loajální a oddanou loutku Vojtěcha, tak co čekal? Že lidi budou Vojtěchovi najednou věřit?! Znám lidi, kteří se naopak zabejčili proti očkování s tím, že když to doporučuje Vojtěch a Babiš, tak to nějak smrdí....

3 0
možnosti
ZJ

Stejně chaoticky jednala většina vlád.

0 0
možnosti
VH

Jen takovy hloupy dotaz ... neni ta vakcina stale jeste pouze podminene schvalenou experimentalni vakcinou do nouzoveho stavu? Ten tezko muze fungovat donekonecna a navic v dobe kdy nedosahujeme poctu pozitivnich natoz nemocnych ani pro vyhlaseni epidemie, ne tak pandemie, je pravne neospravedlnitelny a stejne tak vakcinace.

2 0
možnosti
JL

Zadny politik NEMA pravo mi diktovat co si do tela mohu ci nemohu dat. To je zaklad osobni svobody obcana (dana Ustavou) Jenze....!!??

Zijeme v zemi, kde je socialisticke zdravotnictvi. Zde ta osobni svoboda upada s tak striknim rozhodnutim ministra zdravotnictvi, ktery, aniz byl zvolen, muze nam diktovat co smime a nesmime delat. On je ten clovek kontrolujici lekare, sestry zarizeni a i leky, proste vse, co je treba pouzit pri lekarskych problemech. Zde neni velke moznosti se rozhodovat oproti vuli tohoto politika. On prece vi vse, co je nutne delat!!!

Ucast na diskuzi je pro mne bezpredmetny jiz pro neznalost tech cisel pro a proti. Jen mohu reci, ze jsem ockovan na korona virus a nemam zadne vedlesi priznaky. Mohu take dodat, ze jsem osoba, ktera nepouziva zadne prasky jako pomoc proti oslabeni urcitych funkci v mem tele. Dokonce v mem veku (83let) ani prasky proti bolestem hlavy jiz asi 15 let nepouzivam.

Ockovani proti chripce osobne neuznavam pro moji osobu. Vsak uvazuji o treti injekci proti te epidemiji z Whamu. Uvidime.

1 0
možnosti
VV

Protoze zde antivakcinari meli ruzne dotazy, je zde nekde ode mne odkaz na pribalovej letak vakciny comirnaty, a nikde tam nepisi ze by byly problemy se soucasnym uzitim sildenafilu.

0 0
možnosti
VB

Perfektní, mám na blogu obdobná data ze SRN - německý Institut R. Kocha ukazuje, že vakcíny bohužel až tak moc nepomáhají těm, kterým víc škodí covid-19, právě oni jsou další obětí - jednak jim víc škodí i samotné vakcíny (více nežádoucích reakcí, oslabený organismus nevydrží některé vedl. účinky, píše o tom i SÚKL), a pak jim to očkování ani moc dlouho nevydrží, nakonec se stejně nakazí. A opět se ocitají v nemocnici. Švédský zdravot. úřad zveřejnil, že v červenci a srpnu měli na JIPkách z poloviny plně očkované a z poloviny ty neočkované, měli vyrovnané postavení, resp. postižení infekcí, takže i to je argument pro to, aby se v ČR očkovaní nehádali s těmi neočkovanými.

3 5
možnosti
Foto

Autor byl poslanec + má vysokou školu (dokonce na ní učil). Takže jej omlouvá, že píše takovéhle nesmysly. Kde holt není shůry dáno, pobyt na rotačních funkcích nepomůže.

5 6
možnosti
Foto

K očkovaným přiřadil i ty pacienty, kteří nemají očkování dokončené, ale klidně budiž.

Když chcete nějaká data prezentovat, musíte jim také rozumět. Zkuste si zjistit, jak data interpretovat podle věkových skupin a pak nám řekněte co znamenají. Doporučuji Vám zjistit si, co je to Simpsonův paradox.

5 2
možnosti
Foto

Oprava:

K očkovaným jste přiřadil...

1 0
možnosti
Foto

Už to trvá dva roky a zatím nikdo nevysvětlil, proč jistá skupina s covidem umře, pro jinou je to chřipka a třetí covid sice v těle má, ale jako by nebyl. Stářím i obezitou to asi nebude. Moje tchyně "není hubená", je jí 95 let, covid měla a byla to pro ni lehká chřipka.

6 0
možnosti
Foto

Vysvětleno už to bylo, neumírá se na kovid, ale na splašenou imunitní odpověď. Tloušťka je problém na JIP, kde pacienti leží na břiše.

3 0
možnosti
Foto

Je 64% 2 x naočkovaných a 32 % vůbec neočkovaných. Pokud by očkování nemělo vliv na onemocnění, tak podle této základny by mělo být neočkovaných a přitom infikovaných polovina co plně očkovaných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik