Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pane Buriane, ač v jiných otázkách s Vámi často nesouhlasím, tak co se tohoto blogu týká naprosto ano. Já sice nemám přímou zkušenost s kovidem, ale už jsem kvůli němu přišel o dva kamarády. (oba pod 60) Navíc manželka mého nejstaršího syna pracuje jako sestřička ve Vinohradské nemocnici a když nám vyprávěla o tom, co se dělo loni když vrcholila ta největší vlna, tak jsem byl zděšen a to se mi běžně nestává. Konec konců ani vyprávět nemusela. Stačilo se na ni jen podívat. Ta únava a smutek byl naprosto zřejmý. My jsme očkovaní celá širší rodina (13 lidí). Dokonce můj otec, který nedávno oslavil osmdesátiny už i třetí dávkou. A shodli jsme se v tom, že i nejhorší vedlejší účinky, které někoho z rodiny stihly, byly menší než po očkování proti tetanu.

Jen mám jednu drobnou výhradu k Vašemu textu a to je to, že já nevidím důvod proč by nemohli hostinští kontrolovat kovidpasy. Je to taková analogie ke kontrole občanek u mladistvých pod 18, chtějí-li tito popíjet alkohol či nakupovat kuřivo. Prostě zkontrolují a když dotyčný nemá, tak neobslouží. To jestli je příslušný dokument pravý už není jejich problém a když přijde kontrola, tak jsou z obliga. Asi cítíte, že postavit ke každé hospodě strážníka je dost nerealistické.

Nicméně, přes tuto drobnou výhradu, vám tentokrát náleží karma.

6 1
možnosti
Foto

P67e53t49r 26B44u42r75i30a36n

26. 10. 2021 11:38

Děkuji. S těmi OP v restauracích to bude asi sporné. To je asi na právnících. Na podání alkoholu nezletilým je zákon. Ale netuším, jak to je s ověřováním věku podle OP.

0 0
možnosti
Foto

Vše co děláte dobrovolně a neubližujete tím jiným lidem, je normální. Vše k čemu jste donucen, pod nějakou hrozbou, už normální není.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

J35i98ř68í 11K51i51n56d21l

26. 10. 2021 10:29

Proč, nás pravidelně media neinformují kolik pacientů s vážným stavem leží v důsledku poruchy oběhových orgánů, rakoviny. Mně je úplně ukradené kolik lidí je z covidem. K počtu obyvatel je to k prdu. Ty tam budou ležet i po té co bude očkováno 100 procent lidí. Třetina pacientů na jednotkách intenzivní péče v Česku, kteří jsou pozitivní na koronavirus, je již déle než 14 dnů po druhé dávce očkování. Vakcinace je přitom před vážným průběhem nemoci měla ochránit. Předseda vakcinologické společnosti tvrdí, že se pomalu začíná ukazovat, že zvlášť u starších osob může účinnost očkování postupem času klesat, a doporučuje proto přeočkování třetí dávkou.Ze 118 hospitalizovaných na běžných odděleních, kteří jsou pozitivní na covid-19, je hned 36 po druhé dávce očkování. Podobná situace je i u vážnějších případů na jednotkách intenzivní péče, kde ve čtvrtek ráno leželo 36 pozitivních, z toho rovná třetina je více než dva týdny po druhé dávce vakcíny.

1 3
možnosti
Foto

P95e11t13r 67B48u56r90i40a25n

26. 10. 2021 10:39

Pane Kindle, očkování budou v nemocnicích vždy! Vy víte, jaká je zdravotní anamnéza těch s vážným stavem, jaké mají jiné vážně přidružené nemoci? Očkování na tetanus také není navždy.

1 0
možnosti
JZ

J30a27n 80Z53i97e33g84l62e31r

26. 10. 2021 10:14

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
VB

Je potřeba doříct, že v celé historii lidstva byly, jsou a budou některé rozdílné názory či zkušenosti jednotlivých lidí, nikdy nejsme - od přírody, výchovou a dalšími vlivy - zcela totožného mínění. Rozumně se chovající demokratický stát, ostatně to po zemích chtějí mezinárod. úmluvy a ústavy, najde alternativní přijatelné řešení pro odlišné mínění zpravidla menšiny, u očkování se ve slušnějších demokraciích uznávají zdravotní výjimky, ale i "osobní přesvědčení". Pokud jde o infekční nemoci, u nichž sehrává do jisté míry (nikoli absolutně) roli kolektivní imunita, pak se ty menšinově odlišní jedinci vejdou do x procent neočkovaných, kteří nezpůsobí žádnou závažnou pandemii, ba ani epidemii, jen občas se vyskytnou lokální případy nákazy - ale ty souvisejí nejen s těmi neočkovanými, ale také s očkovanými, protože (jak deklarují výrobci) žádná vakcína nechrání každého očkovaného. U koronaviru SARS č. 2 se západ. odborníci stále více přesvědčují o tom, že nelze dosáhnout kolektivní imunity, protože větší část očkovaných přenáší nákazu (vidíme vlny rostoucí nákazy vždy po masivnějším očkování) - mluvili o tom např. britští odborníci v jejich parlamentu v létě (BBC). Očkuje se proti mnoha nemocem a hodně dlouho - a proč tak dlouho? Proč existují nové a nové případy určitých nemocí? Věda neumí pomáhat stoprocentně, zčásti vždy selhává, ať je to typem nezkrotného viru nebo nedokonalostí vakcíny nebo rozdílných imunit. reakcí očkovaných. Pokud máme na JIP asi 3 % pacientů s covidem oproti celkové kapacitě JIP, pak není přiměřené nutit lidi do očkování s nejistou dobou ochrany, s potenciál. riziky pomocí drsných praktik (upírání práva na normální život s možnými mírnými ochrannými opatřeními - viz Skandinávii, kde stačí si mýt ruce a držet mírný odstup).

1 2
možnosti

J93a59k47u61b 20Š74o85l21c

26. 10. 2021 10:13

Vy a vám podobní dělají nejhorší škody. Kultivovaně psáno, zdánlivě rozumné argumenty doplněné "fakty". Ve skutečnosti selektivní výběr a hrubá manipulace.

7 0
možnosti
Foto

Jasne. Naridit by se melo ockovani kazdych 6 mesicu. Bez vyjimky. I deti,tehotne. Kdo neposlechne,bude projednano jako prestupek nebo trestny cin ohrozeni zdravi.

Sice ockovani sirit infekci mohou,protoze neni sliznicni imunita, sice ockovani onemocnet mohou,sice jsou vedlejsi ucinky,ale to se mozna pri seste davce vychyta...

I vas zrovna lne tento prototalitni postoj docela mrzi...

0 0
možnosti
Foto

P78e70t67r 79B28u28r70i83a37n

26. 10. 2021 10:10

Paní Krištofíkivá, díky za názor. Víte, já na jaře viděl naše ročníky, jinak zdravé lidi, jak nemohli dýchat, i jak umírali. Nikdy netvrdím, že se mají očkovat kojenci, těhotné. Mám svůj názor podpořený svoji zkušenosti a nikdo mi jej ještě nevyvrátil.

4 0
možnosti
VB

V 21. století je v západ. civilizaci (nikoli ve 3. zemích) celkem normální se očkovat, ale jsou velké rozdíly mezi státy: mj. skandinávské to ponechávají na úvaze občana (rodiče apod.) s plnou informovaností o výhodách i rizicích, na jihu Evropy v důsledku potíží s nákazou od migrantů zvolili více druhů povin. očkování u dětí (s výjimkami z povinnosti). V Evropě ani USA se neodebírají neočkované děti rodičům, někdy si kvůli tomu musejí rodiče zvolit alternativní možnost výuky dětí (např. veřejná škola vyžaduje určitý typ vakcinace, pokud dítě nemá protilátky po nemoci či nemá zdravotní, někdy i náboženskou výjimku z očkování). Úplně normální ale není očkovat se dosud ještě experimentálně sledovanými vakcínami proti covid-19, a už vůbec ne pod hrubým státním nátlakem, kdy se zdravým lidem (bez ohledu na jejich protilátky po nemoci) např. brání vstoupit na pracoviště. To není vakcinace ve jménu zdraví, ale spíše její zneužití k mocenským choutkám.

1 2
možnosti
MM

Kdo má ty, po celém světě, mocenské choutky? Svěřte se, mně ta vědomost stále uniká.

3 0
možnosti
Foto

pro mě je to normální už od útlého mládí:-)

4 0
možnosti
JK

Za mě výborně napsáno. Úplně souhlasím.R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.