Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je furt keců o regulacích......a pokaždé to v celé historii dopadne stejně - jako s tím kouřením nebo s dětskou prací (nejen v hospodách) - nejdřív plno keců, jak to zlikviduje úplně všechno, že se kvůli tomu přestane otáčet Země a všichni tady umřeme......a pak najednou blik - velký zlom (zákaz kouření v hospodách, zákaz dětské práce, volební právo žen....) přijde....a.....druhý den všechno funguje stejně jako dřív nebo dokonce (většinou) ještě lépe. Jinými slovy - řeči se mluví a voda teče.

1 1
možnosti
SR

Jen se divím, proč autor nepíše o něčem, čemu rozumí. Tedy pokud něco takového je.

A mimochodem, v Rakousku by se asi pomátl až by musel denně desetkrát prokazovat očkování prakticky všude. I v restauraci...

1 0
možnosti
JH

Nikdy bych nevěřil, že budu souhlasit s panem Gřešlikem, ale zde kupodivu ano - seznam alergenů dává smysl.

Ono to platí obecně - jediné, čím by měl stát podnikatele otravovat, je povinnost informovat. Nechť si ve svém podniku dělají/nabízejí co chtějí, ale zákazníka o tom musí přesně a pravdivě informovat.

1 0
možnosti
Foto

Seznam alergenů je dobrá věc. Omezuje možnost, že "tajemství šéfkuchaře" způsobí někomu problémy.

2 1
možnosti
LJ

Upřímně.

Trochu přehnané reakce... Covid tu stále je ve velké míře kvůli vlastní nezodpovědnosti lidí!

Nechápu v čem je problém. Posadí se u stolu a při prvním objednání ukážu appku.

Velice rád navštěvuji restaurace a dám si dobré jídlo a pití už i dnes jsou podniky, kde mě kontrolovali.

To že to nedělají kina, divadla atd. Tak jak by měli je věc druhá.

Každý v tomto státě vždy hledá problémy tam, kde nejsou a zvedá vlnu nevole...

Pokud každý člověk bude sám zodpovědný k sobě a svému okolí, tak se vše změní

4 4
možnosti
Foto

Tohle ale nebyl blog o covidu (i když se tam do něj trochu ironicky navážím, to samozřejmě nepopírám), ale o hospodských a tlaku na ně. V podstatě nejsem proti tomu, že by nemocní neměli do hospod – nejen s covidem, plošně. Jsem uchrchlanej a nakažlivej, mám bejt doma. Zodpovědnost k sobě a okolí, jak říkáte – opravdu nejsem proti.

Nelíbí se mi ale, že se zase udělá nařízení, těžko vymahatelné (moje babička, která na rozdíl ode mě očkovaná je, „appku“ rozhodně neukáže), a místo aby se stát postaral o dodržování, hodí to zase na hospodské.

Připomnělo mi to dlouhodobou přeregulovanost a neustálé úroky na soukromé vlastnictví a svobodu podnikání, kterých si u gastronomie „náhodou“ všímám dlouhé roky... a proto blog. Kdyby nebyl zrovna covid, byla by poslední kapka něco jiného :-)

6 1
možnosti
LP
DNP

Tak ta "posedlost" Pohlreichem. Stačilo napsat to a zbylá písmenka jste si mohl ušetřit

0 3
možnosti
Foto

Z96d69e74n50ě93k 37K23r95á95l

21. 10. 2021 17:04

Napsal jsem to jako vyjádření úcty k povolání restauratérů a hoteliérů – aby bylo jasné, že si nemyslím, že „uvařit a pohostit“ přece umí každej a „točí se tam nehorázný prachy“. Nejsem z oboru, ale i díky tomu panu Pohlreichovi (a hlavně díky Gordonovi) mám trochu představu, že to není sranda. Klidně můžete jednoho z nich nebo oba nesnášet (nebo milovat), ale se zbytkem textu to nijak nesouvisí.

3 0
možnosti
PV

Zakaznici jim budou umírat, to je vše.

0 1
možnosti
VP

a to přímo v restauraci ale to už po požití deci Plzně ....

1 0
možnosti
RK

R26a14d64e95k 42K40o50h75u10t

21. 10. 2021 15:06

Restauratéra nedělejte. Klidně můžete dělat třeba konstruktéra. Nejsou...

6 5
možnosti
ZD

V podobném duchu autorovi píši také. Byznys s veřejností má v sobě riziko, že veřejnost na čas nebude moci nebo smět přijít. Automobilový byznys zažívá jiné krize. Snad jen pohřebnictví... ale rychle pryč, venku už nefouká a svítí ! :-P

1 1
možnosti
JR

J52a64n 16R54i53c26h26t15e46r

21. 10. 2021 14:58

Vzhledem k proslulé kvalitě právních norem vydávaných Ministerstvem zdravotnictví se neobávám, že by to nařízení Nejvyšší správní soud do dvou týdnů zase nezrušil:-)

3 1
možnosti
VP

no všimněte si,že většinou ruší,když už je po fialkách ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.