Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J21o87s26e65f 26P55o30t78r

21. 10. 2021 20:36

Pane autore,

teorie všeho je něco jiného, než se snažíte popsat. Sjednocení kvantové mechaniky s časoprostorem je jen jedna součást teorie všeho.

Problém je v tom, že současné fyzikální teorie nedávají žádný smysl při popisu vzniku, vývoje a fungování vesmíru.

Dovolím si citovat co říká světoznámý fyzikální teoretik Lee Smolin. Jsou pouze tři možnosti : Multivesmír, Bůh, teorie všeho. První dvě možnosti jsou mimo vědeckou falzifikaci, tudíž nevědecké, tím ovšem není řečeno, že jsou nemožné.

Proto pro vědce zůstává jediná teorie a to "teorie všeho". Jde v podstatě o matematickou rovnici, fyzikální zákon, který existuje v bezčasu a mimo prostor. Před 13 miliardami se ta rovnice probudila k činnosti a vytvořila náš vesmír. A vědci se jí snaží chytit, protože kdyby ji znali, dokázali by vysvětlit absolutně všechno, od tajemství hmoty, třeba až k tomu, proč vás opustila vaše první láska.

To je tajemství teorie všeho!

0 0
možnosti
PN

Tak na to jsou vědci asi ze špatný strany, když na tu teorii ještě nepřišli. Nenapsal jsem blog s cílem definovat rovnici, ale jednoduše mě baví se tím tématem odreagovat a budu v tom pokračovat, až budu mít zase náladu. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^:-) Dovolím si doporučit k prostudování všechny teorie, práce a výzkumy Járy da C. Ten se i touto teorií zabýval a jako vždy došel k jasným výsledkům i závěrům;-)

0 0
možnosti
Foto

Stačí si přečíst úvod a je jasné, že autor vůbec netuší, která bije. :-)

Např. smyčková kvantová gravitace se totiž snažit vysvětlit vznik času atemporálně, tedy z úrovně, kde není čas, a to už asi 35 let. Obvyklé jsou pokusy vysvětlit prostor z neprostorové entity, třeba z kvantové provázanosti. A články jsou o tom třeba v Nature a podobných nejsledovanějších vědeckých časopisech. Takže prakticky každý v oboru ví, že tohle může být cesta. Evidentně tedy v tomhle problém není.

Úvahy o neexistenci času a prostoru začínají nejpozději u Zenona a jsou celkem běžné.

Vůbec by neškodilo, kdyby si autor přečetl alespoň nějaký ten populární článek o kvantové gravitaci. On naprosto netuší, co se ve fyzice a filosofii děje.Rv

2 0
možnosti
PN

Nepovídejte. Smyčková kvantová teorie se to snaží vysvětlit nebo to vysvětlila? Kvantová provázanost definovala prostor z neprostorové entity nebo se o to pokouší? Jestli že to žádná z těch teorií jednoznačně neprokázala, pak všechny ty články, které jsem já nečetl vy jste je zmínil mi dávají zapravdu... ;-):-):-):-) Já vím, že provokuji, je to mým cílem. Jestli že jsou úvahy o neexistenci času celkem běžné a jestliže jste je četl, pak tyto úvahy jistě vedou i lidé studovaní, kteří tuší o čem je řeč a to co jsem já napsal, aniž bych četl odborné články, pak je mi poctou se zařadit mezi lidi, kteří existenci zpochybňují a přišli na to až po dlouhém studiu.

0 0
možnosti
Foto

Dál jsem karmu i proto, že také nejsem studováný v oboru a hodně mě Vámi popsané zajímá. Myslím si však, že Teorie všeho právě prokáže a vysvětlí spojení kvartové a relativitou, že tam to spojení být musí. Jestliže podle kvantové je částice v superpozici, tedy A i B, pak je její "vstup" do Einsteinova spojen s tím, že ji zachytíme v jedné z těch pozic. Něco jako kočka v krabici. Pokud krabici neotevřu je kočka živá i mrtvá. Snad jsem to napsal srozumitelně. Za článek díky.

1 1
možnosti
PN

Děkuji za reakci. Já tím blogem neříkám, že to nelze spojit, snažím se říct, že to spojité je, ale úplně na jiné úrovni. Je to spojité na úrovni statistiky a průměrování. Říkám tím, že čas a prostor neexistují jako samostatná veličina, která by měla nějako konečnou hodnotu, nebo definovanou hodnotu na určitém úseku. Čas a prostor je spočitatelný, ale nikoliv definující a nelze ho zařadit do teorie všeho, protože je jenom výsledkem sčítání náhodných projevů hmoty, které se samy o sobě časem a prostorem neřídí. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik