Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu nám tady moralizujete a přitom se sama se dopouštíte paux pas. Kde berete jistotu, že Miloš Zeman o d c h á z í, když zatím existuje jen jediná oficiální zpráva, že v současné době není schopen vykonávat svou funkci a prognóza je n e j i s t á ?8-o

0 0
možnosti

Karma. Napsáno tak nějak lidsky.:-)

1 0
možnosti

M29i80l66a39n 28K44e60s70l

19. 10. 2021 22:11

Stačí k prohlášení,že prezident není schopen vykonávat svou funkci vyjádření ošetřujícího lékaře-šéfa Vojenské ústřední nemocnice?Jsem letitý kmet.S covitem jsem byl v nemocnici.Covit kromě jiného zpúsobil,že sem tam padám na hubu sem tam na odvrácenou tvář.V nemocnici mi doporučuili choddit o holi a s doprovodem.Protože mne to dost omezuje požádal jsem o příspěvek na bezmocnost.Ošetřující lékař vyšetřil a vypracoval posudek,posudkový lékař posoudil a rozhodl.Jeden mentálbně postižený potřeboval fermana,že není odpovědný za vykonávání některých úkonů.Ošetřující lékař posudek vypracoval,úřední psycholog posoudil,soud rozhodl.Do Prahy na vyšetření jsem chtěl jet autem místo vlakem.Zda to mohu, musel rozhodnout revizní lékař.Potřebujete li nějaký ne zrovna běžný lék,vyšetření nebo léčení, vyjadřuje se a posuzuje to kde kdo.K posouzení zda je prezident neschopný vykonávat funkci rozhoduje ošetřující lékař.Ústava nebo nějaký zákon neříká,kdo je oprávněn takoévé prohlášení dát.Jak zaručit,že vyjádření není účelové.Lze dát jen na dobrou pověst posuzovatle.Já myslím,že ne.Tak jako posudkoví a revizní lékaři jsou ustanoveni,nevím sice kým,tak by měl být ustanoven také posuzovatel schopnosti vykonávat svou funkci prezidenta nebo i jiného potentáta.

0 0
možnosti

K Vašemu poslednímu odstavci:

Nepožaduji po vládě, aby mi zajišťovala spokojený život. O to se musím postarat především já sám. Ale důrazně po ní požaduji, aby mi život hlavně nekomplikovala, jak se to děje od roku 2020, bohužel bez výhlídek na zlepšení.

0 0
možnosti
Foto

Dal jsem karmu s výhradou - myslím, že je spisovatelskou nadsázkou tvrdit, že probíhají "hysterické" reakce jeho okolí i politiků.

Dle autorky není zapotřebí prezidentské rozhodování ve vteřinách, takže vlastně de facto prezidenta vůbec nepotřebujeme a nemusíme vůbec vědět, jestli ještě vůbec prezidenta máme?

Autorka se také značně mýlí, že chceme vědět vše o zdraví nemocného do sebemenších podrobností a dokonce klade otázku, zda v nás nezbyla už ani špetka úcty a ohleduplnosti. Takové obvinění je ale zcela liché - kromě bulváru totiž nikdo nic takového nechce, chceme pouze vědět, zda je schopen vykonávat funkci, do které byl zvolen. Naprostá většina respektuje, že konkrétní diagnóza je věcí lékařského tajemství.

9 4
možnosti

Pane Chválny, pročtěte si znovu zdejší blogy z minulého týdne. Namátkou pana Bárty! Tolik hysterie křížené s nenávistí se jen tak nevidí. Informace o Zemanově zdraví, zde vyžadovalo několik blogerů a několik desítek diskutujících! Několikrát jsem se proti tomuto vymezil a hned jsem byl bit! R^

2 1
možnosti

"Každé zrození má svůj konec. Život nikoli." Osho

0 0
možnosti

Dobrý článek. Přemýšlím, že bych si zaplatil a přečetl ho ještě jednou výše v sekci premium.

0 0
možnosti

Každý starý, nemocný člověk by si přál jako král Šalomoun " mír se sousedy a krátký, rychlý konec života". To se nedá předpokládat, ničím uplatit. Ano, vše pochází z původní rodiny, dnes se zdá být sarkasmus, otrlost, bezohlednost v životě běžné. Nebo se mýlím ? Každý se musí starat o svoje zdraví - nové rčení, a nesouvisí samostatnost trochu s egoismem ? Děkuji za citlivý, srdečný blog.

2 0
možnosti

Článek se mi líbí, některé reakce, ale né. Opravdu si někteří zde myslíte, že se umírá jen na Covid? Podívejte se prosím na statistiky.

4 0
možnosti

Je otázka, v jakém stavu pan prezident je; kdyby na tom byl do jisté míry líp, mohl by patrně stonat doma s najatým personálem, ale možná by nedodržoval léčebný režim. Někdy je to ovšem nad síly rodiny z různých důvodů, někdy se pacient bez ARO či JIP neobejde. Senát se správně zajímal o to, zda prezident může vykonávat určité úřední činnosti, není možné čekat dlouhé měsíce v jakémsi "polovládí": většina občanů chce jinou vládu, která by rozhodovala s jasnou svou odpovědností o řadě naléhavých věcí - šplhající se ceny všeho nahoru, Putinovo vydírání Evropy přes plyn (měli bychom se od něj odpojit, Polsko spoléhá na norský plyn), zvládání dozvuků covid-19 atd.

0 0
možnosti

Paní Bošková, máme zde stále ještě platnou ústavu. I nová vláda může být jmenována bez schopného prezidenta.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS