Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není nad národní frontu, ostatně lidovci mohou pomoci svými zkuenostmi.

0 0
možnosti
Foto

Inu, víte oni se někdy věci okolo mění, to že někdo někde zamrzl, ještě neznamená, že ostatní zamrzli taky.

0 0
možnosti

Naštěstí Váš názor není světonázorem, jak se nám tu snažíte tradičně namluvit a dle toho tento výkřik také beru. Ale jako pokus dobrý. R^

0 0
možnosti
Foto

... hm, povídejte, kde se vám to snažím namluvit, dokonce už tradičně? A zkuste být jednou třeba konkrétní, zkuste citovat, nebo tak něco - ať ty vaše "výkřiky" mají nějaký smysl, tedy je-li to vůbec možné. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Za mě souhlas a karma R^.

Předvolební koalice se zase až tak neodlišuje od samostatné strany - jde do voleb také jen s jedním programem, t.j. obě strany se musí už před volbami dohodnout na společném programu, takže volič ví, co koalice bude chtít uskutečnit. Druhá věc je, jak moc slibům v předvolebních programech věřit - viz např. sliby snad všech polistopadových vlád o boji s korupcí nebo sliby ČSSD a ANO v roce 2017 o důchodové reformě...

V případě vítězství se pak musí koalice domluvit na programovém prohlášení nebo na rozdělení ministerstev, což by ale musela i samostatně kandidující strana, pokud by nezískala nadpoloviční většinu a musela hledat koaličního partnera.

Myslím, že by i ANO jako pragmatické politické hnutí rádo vytvořilo předvolební koalici. Problém ale byl v tom, že s ním nikdo nechtěl jít do koalice, protože všichni viděli, že se to nevyplácí (už předvolební průzkumy ukazovaly, že spojení s ANO ublížilo jak ČSSD tak i KSČM).

1 0
možnosti

Tak pokud koalice mají domluvený program před volbami, tak proč nyní domlouvají program vlády jednotlivé strany? Předpokládám, že začínají od začátku. A proč nemá Spolu A Pirstan po jednom poslaneckém klubu, jak by odpovídalo jednacímu řádu sněmovny? Koalice tak vypadají jako ryze účelové. Ale uvidíme, jak budou životaschopné, asi nyní nezbývá, než jim dát šanci. A doufám, že nebudou Babiše a Zemana řešit celé volební období.

0 0
možnosti

M34i95l28a25n 75K34e97s12l

19. 10. 2021 15:51

Koalice není podvodem.Podvodem je to,že po volbách má každý člen koalice vlastní klub s předsedou s přirážkou za jeho vedení.Rovněž může zasahovat do jednání parlamentu,brát si čas na porady.Šéfové klubu mají rovněž přednostní právo na diskusi atd.Na příklad koalice SPOLU má na vykecávání tříkrát více času než ANO.

6 1
možnosti
Foto

... chápu, bližší je vám asi model z dřívějška, kdy poslanci nediskutovali, jen zvedali ruce - jednomyslně ;-D no, snad díky vítězství právě těchto koalic, tenhle scénář už u nás nehrozí;-)

2 3
možnosti
Foto

Karma, předvolební koalice je k voličům férovější než povolební. :-)

7 3
možnosti

jenze drive musely koalice dosahnout na urcita procenta. ustavni soud toto zrusil. kdyz si myslite, ze je to v poradku tak ok, ja vam to vymlouvat nebudu.

1 3
možnosti

I teď musí koalice dosáhnout na určitá procenta. Kde je problém?

5 0
možnosti

Podvod je řvát do médií, že s kmunistama nikdy a pak s nima 4 roky vládnout... prostě voliči ANO jsou jak malé děti a svoje neúspěchy hází na jiné...

11 2
možnosti

co to melete ? ANO vladlo s CSSD.:-)

1 6
možnosti

Ukazuje se, že předvolební koalice jsou pro povolební situaci neocenitelný dar. V době, kdy Hrad i současný premiér z nás dělají pitomce, zase šaškují, lžou a překřikují se, tak v takové době řešit povolební vyjednávání, kdo s kým, proč a co za to, by bylo nad síly voličů. Pamatujete na mnohaměsíční obíhání Andreje v několika stranách než zasáhl Miloš a u česanů i u komoušů tu svatbu s ďáblem zařídil.

Dnes víme kdo s kým bude vládnout a kdo ne, a to není málo. Zbývá doladit program a personálie, na tom spolupráce nekrachuje, navíc žádná ze stran nemá onu známou "nepřekročitelnou červenou linii" jak ji známe z minulosti.

Volí se mi o mnoho lehčeji, když znám koalice dopředu, nechtěné překvapení po volbách se nekoná.

8 0
možnosti

P78e65t94r 89D59r26a10p86a92l

19. 10. 2021 14:12

proč, ty strany se mohly takto domluvit, i kdyby kandidovaly samostatně. karty by byly možná rozdány trochu jinak, ale dohodě by nebránilo vůbec nic

2 1
možnosti
Foto

J84a67n 95Š41i50k

19. 10. 2021 13:39

Koalice za žádný podvod rozhodně nepovažuji, ba právě naopak. Ale měl bych zlepšovací návrh pro výraznou úsporu v rozpočtu poslanecké sněmovny. Ať má svůj poslanecký klub koalice a ne strany, které koalice tvoří, lhostejno zda vznikly před volbami či po volbách. Uspořily by se výrazné náklady na předsedy, místopředsedy, atd.. Navíc funkcionáři mají x dalších různých výborů a podvýborů, kde se mohou realizovat :-) Hezký den

3 0
možnosti
Foto

... no, je to asi možnost, otázkou je, nakolik je průchodná i smysluplná - co se týká úspor, viděl bych to tak, že už zvolením těchto koalic dojde k úsporám, minimálně se nebudou nakupovat třeba roušky za 170 kč, přes podivné dodavatele, když stojí cca 11 korun a podobně. O rokrádání a tunelování státního rozpočtu ani nemluvě.

0 3
možnosti
Foto

... ANO, blábolím rád a baví mne to:-P

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS