Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T85o13m62á79š 32G42a81y58e42r

15. 10. 2021 14:36

R^!R^Viléme, to nejsou obyčejné blogy, to jsou výborné sociologické sondy se skvělým humorných nadhledem. Jsem zvědavý, jestli si podobně troufneš rozškatulkovat třeba na tchyně....;-)

2 0
možnosti
Foto

Tomáši, ty máš nepřeberné množství nápadů, to dávno vím. Za tenhle ti děkuji. :-):-):-)

2 0
možnosti

R^R^R^ Závažné téma jsi pojal skvěle, s humorem Tobě vlastním, Viléme. Akorát jsi zapomněl na nás nevoliče :-). Nebo možná nejsme problematičtí (?):-).

2 0
možnosti
Foto

I nevolič může být problematický. Tebe, Miroslave, bych však bral za souseda všemi deseti:-):-)

2 0
možnosti
Foto

Vtipně popsané, karma.

Jen v souladu s mediálním dehonestačním obrazem křivdíte panu Mgr. Volnému. Je to docela normální, inteligentní člověk.

Jinak mám taky zkušenost se sousedem. Po první Havlově amnestii dostal malou místnost vedle mě mnohonásobný recidivista, alkoholik a zlodějíček. Když přišel žebrat peníze, že má hlad, dala jsem mu chleba se sádlem s tím, že to právě dělám k večeři. Podruhé žebrat nepřišel. Jednou zazvonil nahý a bosý, v hospodě neměl na útratu, tak ho hospodský svlékl a všechno mu sebral, včetně klíčů. Půjčila jsem mu nářadí, aby se dostal do svého bytu. Pak dům získali v restituci domácí a chtěli můj byt, abych se vystěhovala. K mému největšímu překvapení se mě tento soused přišel zeptat, jestli má pozvat kamarády a domácí "zmalovat tak, že nebude vědět, čí je". Dobrý soused se vždycky hodí, i když jsem službu nevyužila.

1 0
možnosti

S multikultur. zvyklostmi sousedů zatočilo mj. Švédsko: můžete na úřadu nahlásit, že soused vaří tak, že páchne celý dům, navíc řádně neuklízí, pak se úředníci / hygienici přijdou podívat a zakročí (u nás sice můžete zkusit hygieniky oslovit, ale kvůli nesmyslně "řešenému" covidu u nás na to nyní nemají síly). V českých bytech, zvláště v Praze, dnes kvetou černé živnosti, často občanů třetích zemí (od Putina apod.) - neplatí daně, dům páchne a neustále hluk - opět na to úřady kašlou, nicméně naději dává aktivita právničky H. Marvanové, precedent. řízení při pražském magistrátu - pokuta pro majitele bytu, který si nehlídá nájemníky. Nejhorším sousedem je sociopat, o tom už vtipně napsal psychiatr R. Honzák ve své knize Čas psychopatů. Když sociopata požádáte, aby něco nedělal, pak to dělá ještě častěji a vymyslí i další druhy msty.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu a doplnění

0 0
možnosti

Škoda že jste vynechal souseda alkoholika a organizátora večírků.

1 0
možnosti
Foto

Uvažoval jsem, ale pod jaké politické hnutí alkoholika podřadit?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 283
  • Celková karma 26,92
  • Průměrná čtenost 1546x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik