Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P22e54t27r 10L70o16r44e69n56c

13. 10. 2021 22:00

Východní mzdy a západní ceny - to je hořká realita, daná jednak objektivními tržními podmínkami a jednak naší nedávnou nešťastnou historií.

Zatímco ceny ropy, plynu a elektřiny určuje (globální) evropský trh, protože pro 1 MWh energie je poměrně snadné se přestěhovat ze země do země, ale mzdy jsou dány svázaností zaměstnance s rodnou hroudou, neb tam chodí jeho děti do školy, tam má kamarády, rodiče, bydlení, práci bez jazykových bariér a bez národních předsudků a šovinismu místních.

Naše nízké mzdy jsou dány naší špatnou startovní pozicí na počátku sjednocování Evropy, a za to můžeme poděkovat především a jen a pouze tehdejšímu čtyřicetiletému režimu - co myslíte?;-)

7 1
možnosti
PK

I bývalá NDR má průměrnou mzdu o cca 600 Euro nižší než bývalá "NSR". A tam byl určitě jiný zájem pozvednout úroveň území než nějaké ČR. A i když jsem v řadě věcí kritický, tak setrvání ČR jako země socialismu pod vedením KSČ a Národní fronty po r.1989 by k lepším výsledkům nevedlo, naopak.

4 0
možnosti
LV

To, kde jsme, je především zásluha Vašich soudruhů, soudružko. Měla byste využít toho, že o vás už nikdo nestojí, zašít se někde v temném koutě a přemýšlet o tom, že si najdete nějakou normální práci. Tedy až vás vykopou i z europarlamentu, pochopitelně, protože máte sice plná ústa solidarity a proletariátu, ale čtvrt mega měsíčně (10 tisíc EUR) Vám zjevně nesmrdí.

25 1
možnosti
VV
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik