Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Z mého pohledu je momentální situace jasná. Vyhrál ten, kdo bude schopen složit parlamentní většinu. A to v tomto případě je koalice Spolu a Pirstan. Mně to sice netěší, ale jako bytostnému demokratovi mi nezbývá než pogratulovat vítězi. (Je-li ovšem ve stávající ekonomické situaci k čemu). Mohl bych se sice chlácholit myšlenkou, že by se teoreticky mohlo hnutí ANO podařit během povolebního vyjednávání vítěznou pětku naleptat, ale to by bylo lhaní si do vlastní kapsy. Strany pětky se momentálně vezou na vítězné vlně (snad kromě pirátů, ale ty nikdo teď vlastně nepotřebuje) a neumím si představit, že by teď riskovali důvěru svých voličů. Nezbývá mi než doufat, že až opadnou emoce a utichne triumfální pokřik, si budoucí premiér Fiala a jeho souputníci uvědomí, že jako vláda tu budou nejen pro své voliče (což je 28,2% ze všech oprávněných voličů), ale pro všechny občany této země. Trochu mně děsí skutečnost, že z parlamentu v podstatě vymizela síla, která by mohla prosazovat sociální témata a to nevěstí nic dobrého pro sociální smír, který potřebujeme. Uvidíme.

5 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 1
možnosti
Foto

Píšete: "Škoda, že i ten mu srazil vaz."

To mi připomnělo Škodu, která může srazit vaz významné části našeho průmyslu. Do konce roku zastavuje výrobu a možná v tom bude pokračovat i dál. Jsem zvědavá, jak se nová vláda v této situaci zachová

1 0
možnosti
VV

A v Plzni do konce roku nebudou vyrabet tramvaje?

0 0
možnosti
Foto

Jsem úplně dojatý těmi oslavami. Teď jen aby Miloš umřel, aby to slavení k čemu bylo. Ohledně Miloša to hodnotím takhle: Pokud má akutní selhání jater a je na jipce, tak tam je cca 80% úmrtnost, obvykle takový pobyt nepřesáhne několik dnů, s tím stavem se nedá mnoho udělat, vlastně nic. Tj. pokud přežije středu, čtvrtek, tak to s tím selháním nebude tak horké a je šance, že Lány vyměnil za JIP ve Vojenské nemocnici, a v tom případě je Babiš premiérem, na hodně delší dobu. V nemocnici Milošovi určitě do kapaček ethanol nepřidají, takže pokud mu zvládnou i absťák, tak za těch 14 dnů, tři týdny by mohl začít z té nemocnice tak nějak úřadovat. - - - - Dle mého, Babiš ve volbách dopadl velice dobře, když jsme sčítali na okrsku, tak jsem si tipoval max. 25%, v lepším případě. Samozřejmě to vyřazení socanů a komoušů bylo vidět od začátku, takže to vypadá jako pat, s žijícím Milošem, samozřejmě. Šance na to, že naloví nějaké přeběhlíky od ODS a od těch komunálních zlodějů určitě nějaká je, ale nevidím to, nejsou podmínky. Celkově bych se tedy moc nerozrušoval, premiérem je Babiš a dá-li Bůh /Miloša nám prozatím ráčí zachovati/, tak Babiš premiérem v nejbližším roce, dvou bude. Nic proti tomu nemám, teď bude fičák s inflací a hospodářským propadem, ať ukáže, jaký je podnikatel a hospodář. Sám bude mít starostí s Agrofertem, ta jeho německá čpavkárna je zralá do kytek, slovenská jakbysmet, a hnojiva mu vždycky dělala většinu zisku, nebude to legrace. Ať si to vyžere, třeba mu ten boj zvedne tlak a klepne ho a bude pokoj. Pokud by to teď vzal do rukou Fiala, tak mám takový pocit, že pro samý oslavy zapomenou Babiša zlikvidovat, a on o pár let později zase do vlády naleze nazpět a bude to nekonečný příběh. A to by nebylo dobrý, teda za mne, bylo by to špatný. On je hrozný diletant, a ještě mu ti jeho marketéři pletou hlavu. Bída to je, ani jsem to tak špatný nečekal, a to jsem obecně dost pesimista.

0 2
možnosti
Foto

Babiš není žádný zázrak, ale aspoň o podnikání a ekonomice něco ví. Na rozdíl od těch, kteří ho mají nahradit. Psát, aby někoho kleplo, je hodně velká špína.

6 4
možnosti
JD

J81a28n 13D20o98u97š78e41k

11. 10. 2021 10:52

Je to prostě velkej kecal. Ale držte se, prej už bude líp. Všeci to říkaj. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Babiš si především vůbec "nevidí do úst" a tím ztratil řadu voličů. Lidé nemají rádi, když se včera řeklo NE a dnes se tvrdí ANO.

2 0
možnosti
MV

Babiš a jeho košťata. To je přesný.

12 0
možnosti
MB

A už je to tady. "S chlastem, jako bankou". Co jsi do této vložil, i s úkoly se ti vrátí. Čte vlevo dole, moudrý Miloš. "Objem peněz, v žádném případě nejde, s lidským pocitem spokojenosti, štěstí". Zase píše, "Čau lidi", soudruh Bureš. :-)

2 1
možnosti
MB

Úctyhodný Karle! Už mám mínus, opravuji tedy. "Ó milí kamarádi, chlaste. Děkuji ti za svou radost. Za své zdraví a upevněné vztahy v rodině. "Objem peněz, v každém případě jde, s lidským pocitem spokojenosti, a štěstí". Pohádka - O milionáři, který ukradl slunce. "Čau lidi"! Už to vyhovuje ? :-)

1 1
možnosti
AN

A90l61e36š 78N79o72v90á64k

11. 10. 2021 10:10

když nic jiného, tak můžeme být rádi, že končí Babišova drahota...:-)

2 0
možnosti

Viz níže moje reakce v 9:31 na komentář pana J.Bárty.

1 0
možnosti
PN

P48e72t37r 79N53e33d89v84ě72d

11. 10. 2021 9:36

"Pamatujte, nikdy neodstúpim" měl jste připravenou i druhou verzi úvodu?:-)

0 1
možnosti
Foto

P91e30t68r 36B38u91r78i41a67n

11. 10. 2021 10:25

Neměl, nebylo proč

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.