Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Ředitel zeměkoule a násilník s klausovskými geny. Rozumí všemu, všude byl a všechno zná. Nenávist vůči civilizaci hodna úrovně bolševického primitiva. Přesně v duchu čím hůře tím lépe. On v Bruselu byl a viděl jak tam jásají. Primitiv prolhaný.

0 6
možnosti
JT

J68i59r84i 20T77i95c79h81y

5. 10. 2021 16:27

Je to zatraceny problem, nejak se vyresit musi, ale nemelo by to dojit az na nepratelstvi dvou statu, ktere musi spolupracovat v mnohych jinych dulezitych zalezitostech.

7 0
možnosti
JK

Jsem vzdálen od oblasti těžby cca 20 km. Vztahy na bodu mrazu a upřimně... pár aktivistů vyvolalo takový poplach, že nevraživost v regionu a hlavně na Polské straně je teď pořádně cítit. Já se Polákům v regionu nedivím. Není tam práce a tohle tam živí všechny. Ten důl je stejně daleko od pár českých chalup. Nejdříve by stejně trpělo polské městečko co stojí mnohem blíž. Regionálně to tady více lidem vadí, co se kolem toho teď děje a slyšet jsou jen aktivisti. Za mnou byli na podpis petice proti dolu taky.. sousedsky to prý mohu podepsat. Tak to asi tady je. Vztahy se teď budou rovnat hodně dlouho. Tohle není banalita.. je to důl co živí vedle elektrárnu a ta to palivo potřebuje. Odstavme za to teď jen tak jednu naši. Němci to mají úplně na hranicích a skoro nic neřeší. Chápou to pragmaticky.

6 0
možnosti
MK

Některé spory se oboustrannou dohodou neřeší dobře, to jsou například ty, kdy škoda vzniká jen jedné straně a druhá strana nemá důvod cokoli řešit.

A proto je dobře, když je zde třetí strana, shodou okolností je to v případě EU i ta strana, do které oba státy dobrovolně vstoupili a platí si ji.

11 1
možnosti

Zatím si ta EU platí je.:-)

0 0
možnosti
Foto

Mám podobný názor jako autor. Žaloba byla chyba.Dokonce jsme požadovali zastavení těžby. Co kdyby někoho napadlo ať odstavíme JE. Důvody se najdou vždy.

11 7
možnosti
MK

To klidně někoho, třeba Rakušany napadnout muže a to zcela nezávisle na našem sporu s Polskem, nebudeme přeci kvůli nějakému co kdyby rezignovat na řešení sporu s Poláky

3 0
možnosti

Jediny bic na Babise jsou dotace, vsechno ostatni, vcetne nejakeho dolu, je mu uplne putna. A i kdyz do ceskych kamer rika pak neco jineho, v Bruselu skace poslusne tak, jak piskaji.

3 3
možnosti
PS

P81e90t29r 16S73k33á79c44e13l

4. 10. 2021 21:47

Ano, tak to chodí ve světě - když se dva přou až tak, že se třetí směje. Anebo - Rozděl a panuj. Nic nového pod Sluncem a tak byrokraté v Bruselu hojně využívají těchto osvědčených metod vládnutí. A nutí Směrnicemi chovat se ve 27. státech EU jinak, než velí hzdravý rozum. Dobrou taktikou od vlád V4 v budoucnosti bude, když velení EU obejdou v mezích jimi povolených.

9 0
možnosti
MJ

Vy jste přes to pivo, pane Jakle... A co kdyby váš minipivovar byl někde ve Frýdlantském výběžku a začala se ztrácet voda. Byl jste tam vůbec někdy? A viděl jste, jak to tam vypadá? Z institutu se to kecá.

19 5
možnosti
MV

Manipulanti.cz - to založte a jste rázem mezi svými. Ne všichni tady jsou tak hloupí, aby Vám za podobné fantasmagorie tleskali.

5 5
možnosti
OD

Typická Jáklovská demagogie manipulací s fakty.

1. Polsko se k řešení nemělo, není to první spor v této lokalitě a doposud Polsko na podněty z Česka prostě nereagovalo.

2. Vzhledem k tomu, že obě strany jsou členy EU, logicky se strana poškozená (my nemáme žádný benefit z existence dolu Turow) obrátila na soudní instanci, která je kauze relevantní.

3. Poláci dostali pokutu, protože ignorovali předchozí předběžné opatření soudu, které bylo vydáno na základě doložení nevypořádání EIA polskou stranou. To znamená, že polská strana ignorovala při rozšíření dolu oprávněný zájem občanů sousedního státu, které stavba připravila o vodní zdroje.

3. Soudu je politika EU i existence dolu irelevantní, relevantní jsou škody způsobené, porušování zákona ze strany provozovatele dolu a jeho ignorace předešlých právních úkonů v kauze provedených.

4. Pokud existuje u nás podobný problém, který ohrožuje občany sousedního státu, je naprosto normální, že se tito obrátí na stejný soud ze stejných důvodů - snaha o vymožení práva.

5. Tento způsob je obvyklý, podobně řeší členské země spory o práva rybolovu, přístupu k mezinárodním vodám a podobně - lze dohledat.

6. Žádný z těchto států svou svrchovanost neztratil.

Spekulace na jevy budoucí je naprosto manipulativní demagogií.

Naopak zde můžeme pozorovat tu opravdovou úroveň vzájemných vztahů ve V4, jakmile nejde o vzájemnou podporu v kverulaci EU. - kdybychom byli dvěma nečlenskými - jak Jákl tvrdí "svrchovanými" státy, Poláci by se s námi o ničem ani bavit nezačali.

25 7
možnosti
JK

stavba zatím o žádné zdroje nikoho nepřipravila. Mam tam chalupu... voda tam nebyla z důvodu sucha. Teď máme studny na původním stavu díky letošnímu počasí. Je to demagogie aktivistů ničím nepodložená. Že Polsko mělo čas řešit jiné věci a neřešilo, v tom máte pravdu. Celá oblast má, ale na naší straně silné aktivistické hnutí... já jim to nepodepsal.. za mě to je až extremní jednání. Polsko tu elektrárnu živit musí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,40
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik