Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Současnou situaci ve Velké Británii bychom u nás měli velmi pozorně sledovat. Zvláště to platí pro ty, kteří v České republice nejvíce volají po „czexitu.“

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776747

..........................

Myslím, že srovnáváte nesrovnatelné.

V České republice (na rozdíl od Velké Británie) nejsou takové obory lidské činnosti, které by stály a padaly s cizinci ze zemí EU. Buď tam převládají čeští občané, takže z tohoto hlediska by případný czexit nic nezměnil, nebo tam je jeden Ukrajinec vedle druhého, ale ti tady bez výhod spojených s členstvím v EU jsou už nyní, takže tam by také k žádné změně nedošlo.

Z občanů EU je tady hodně Slováků, ale ti njsou rovnoměrně rozprostřeni ve všech oborech lidské činnosti a žádný obor na nich není vysloveně závislý. Navíc se SLovenskem bychom se dokázali dohodnout vždycky.

Tím neříkám, že bychom z EU měli vystoupit. Tím říkám, že tento váš argument, jeden konkrétní argument, je srovnáváním nesrovnatelného.

4 2
možnosti
VB

Kdyby Britové tušili, že jim Brexit ohrozí vánoční krůty na stole, tak by se zachovali zcela jinak; tak to dopadá, když se lidem před volbami či referendem neřekne vše, když selhávají i nezávislé odbor. instituce ve svých analýzách a někdy i média.

1 1
možnosti
Foto

Británie jde cestou řízené ekonomiky pomocí regulací, příkazů a zákazů. Pomalu, ale jistě začíná naplňovat znaky fašistického státu.

Jediné co by VB mohlo zachránit je návrat k osvědčenému, neregulovanému kapitalismu.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti

Pěkně mě nadzvedla hned ta první věta. To brnkání na strunu přízemního strachu o svoje pohodlíčko.

Všechno je věcí priorit. A Britové prostě zvolili suverenitu. Že s tím budou problémy věděli. Ano, jsou tu dočasné problémy. A co? Vyřeší se. A překonávání problémů jen posiluje charakter a sebevědomí.

Ti, co couvnou v obavách z problémů, budou holt couvat nadále.

Za druhé světové války dali Britové také přednost vlastní suverenitě. A to Hitler s Brity neměl takové plány jako třeba se slovanskými národy. V podstatě je chtěl jen jako poslušné spojence. Však také řada politiků a část veřejnosti měla zájem na toto přistoupit.. a vyhnout se "zbytečným válečným útrapám". Britové ale tenkrát nakonec pod vedením Winstona Churchilla zvolili to, co zvolili.. vlastní suverenitu navzdory nutným útrapám. Dnes je sice jiná doba.. jiné prostředky i jiné problémy.. ale ta touha zachovat si vlastní suverenitu v nich evidentně přetrvává jako priorita.

My jsme jen jako pozorovatelé. Jejich problémy v nás mohou vzbuzovat strach nebo škodolibost (a velebit "smrádek ale teploučko") ..a nebo vzbuzovat respekt. To je na každém podle osobního založení.

4 2
možnosti
JV

No, mozna, ze by si EU oddychla bez V4 a vy by jste byl bez jobu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.