Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

O Venezuele by ju mal niekto poučiť.

1 5
možnosti
PB

P73e26t93r 83B13u55r74i80a15n

28. 9. 2021 23:52

:-) Hezky napsáno. Z toho asi mnohým "socialistům" prdne busta Marxe, kterou mají v obýváku.

14 0
možnosti
LM

Hlavne ze Uljanov zustane celej !!!

1 0
možnosti
OD

Při čtení příspěvků zdejších "pravičáků" se jeden nediví, jak se ze země Baťi, Škody a Kolbena stala země hampejzů, sádrových trpaslíků a Zimmer frei. Tak jako komouši dodnes žijí v iluzi, že před rokem 89 bylo všechno "lidu" - ne nebylo, patřilo to KSČ, tak spousta chudých duchem si myslí že podnikání je jakýkoliv sajrajt, který vynáší zisk.

Dnes lze říci, že poválečné "znárodnění" a polistopadová "privatizace" byly dvě půlky stejného křivého svinstva a smutně konstatovat, že to není o politice a ideologii, nýbrž o zprzněné povaze národní.

6 13
možnosti
Foto

To je dost odvážné tvrzení, když se někdo pokouší prodat něco, co druzí chtějí koupit, je to podle Vás sajrajt? Mohl byste definovat "sajrat, který vynáší zisk"?

9 0
možnosti
Foto

J54a63n 33Š48i49k

28. 9. 2021 19:14

V Praze je skoro 50 tis. bytů prázdných. Je špatné cokoliv vyvlastňovat, jenže není divu, že prázdné byty lidí dráždí a bude-li jejich počet růst, tak politici budou mít čím dál hloupější nápady. Jediné co by mohlo pomoci je upravit některá pravidla tak, aby pro vlastníky bylo výhodné byty pronajímat. Aktuálně tomu tak není. Kdo koupil byt jen na investici a další peníze nepotřebuje, pro něj je nájemník jen komplikace. Vlastníky je potřeba motivovat, třeba i tím, že se zjednoduší pravidla pro výpověď nájemníkovi, když porušuje nájemní smlouvu. Ale pokud jsem to správně pochopil, nikdo v Berlíně nic nevyvlastňuje. Jde jenom o referendum a tím to taky skončí. Jde zase jenom o kdyby byly v p...... ryby. Hezký den

20 2
možnosti
LH

Mě by moc zajímalo, jak někdo střílí tyto počty "prázdných bytů", když ani neexistuje přesná definice pojmu

11 0
možnosti
JZ

Na druhé straně důkaz toho, že nápad SPD na uzákonění obecného referenda je šíleností.

6 3
možnosti
LH

Existuje průzkum mínění, který naznačuje podobný výsledek v ČR?

1 0
možnosti
JZ

Byt je majetkem jako cokoliv jiného. A majitel si může dělat se svým vlastnictvím, co chce. Nikomu jinému do tohk nic není.

26 1
možnosti
Foto

Správně, postaví fabriku a nechá ji zavřenou. Tomu se říká ukázkový kapitalismus. ;-D

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

8 0
možnosti
IZ

I21v66a73n 43Z80b80o65ř68i78l

28. 9. 2021 16:16

A opět strašidlo komunismu obchází Evropou. Bohužel to nemyslím jako ironii, ale jako naprostý fakt.

26 0
možnosti
Foto

S tím nic nenaděláte. Marx řekl, že socialismus (resp. komunismus) vznikne v té průmyslově nejrozvinutější zemi. Tak to abychom trochu přibrzdili, naše vláda se o to snaží.

Kdežto Rusku toto nebezpečí nehrozí ani v nejmenším. ;-D

0 0
možnosti
OD

Celé tohle psaní má jeden malý problém. Autorka tu sice verbálně brání právo poskytovat dlouhodobé bydlení v privátním developmentu, ale de fakto tu dělá advokátku zcela konkrétní a kriminální činnosti manažerských střádalů.

Oddělme právo postavit dům a poskytovat v něm obydlí v nájemním poměru bez rozdílu, je-li vlastníkem obec, firma nebo fyzická osoba. To je nezpochybnitelné a jakýkoliv útok na něj je nelegální, referendum na tom nic nemění.

Zde odbočím - směji se příznivcům Okamury, neb tohle je luxusní důkaz o tom, jak lze plebiscit naprosto politicky zneužít.

Zpět k Markétě. Ona tu ovšem mezi řádky obhajuje současnou praxi, kdy developer postaví, protože je to firma stavební a rozvojová, na provozování bytového domu zájem nemá, chce to ovšem co nejlépe zpeněžit. Tak byty prodá komukoliv, kdo má volné peníze investorovi, který už bydlí a tento byt pořizuje jako asset s cílem spekulace na růst ceny. Toho nejlépe dosáhneme zvýšením převisu poptávky nad nabídkou, takže vznikne tlak na to, aby byty nebyly k nájemnímu bydlení použity a buď zůstanou prázdné - on se byt nepoužitý lépe prodá dalšímu spekulantovi, pokud není opotřeben užíváním, nebo zneužijeme tzv. sdílenou ekonomiku, tedy airbnb, což je hit v Praze. Proč pronajímat luxusní byt za 25 - 30 tisíc rodině, když ho můžeme poskytnout agentuře, která do něj dodá tlupu opilců na třídenní pobyt za stejných € 1000,- ovšem za tři dny.

Pokud je dům zanesen do katastru jako bytový, porušují kolaudační výměr, kromě toho jde o nelegální podnikání v ubytovacích službách a porušování pravidel hospodářské soutěže v hotelnictví.

Nikomu z investorů nic nebrání takový hotelový dům zakoupit či vystavět rovnou na základě všech zákonných ustanovení, ale na to bankovní a jiný korporátní management nemá ani čas ani prostor, neb nechtějí podnikat, nýbrž kasírovat peníze, které navíc nejsou ve většině zdaněné.

8 10
možnosti
LV

A co je na tom špatně? Byt je komodita jako každá jiná.

7 0
možnosti
Foto

Režim, který propagujete bohužel soustředí většinu bytu do rukou těch, kteří v nich nebydlí. To funguje jen do té doby, než počet nájemný h otroků prevysi kritickou mez - pak zaútočí na ty, kteří ty byty zakoupili/ukradli doplň si podle svého

0 4
možnosti
PV

P86a21v98e32l 32V53é72b47r

28. 9. 2021 15:35

Paní Šichtářová propaguje kapitalismus, ne toho kočkopsa, co je tady a kterému zdatně konkuruje to, co vzniká v EU.

6 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 42,94
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články