Diskuse

(Ne)blikači

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan B cítí potřebu se vymezit, proti, dle jeho názoru, "nešvaru" na silnicích. Pravda, na českých silnicích se toho děje poměrně dost a je takovým vznešeným zvykem těch jediných spravedlivých se proti tomu vymezovat a pranýřovat. Jenže většina účastníků silničního provozu se prostě jenom snaží v bezpečí, a pokud možno v rozumném čase, nějak dopravit kam potřebují. Většina řidičů jsou naprosto normálni lidi, sousedi, přátelé a kolegové. Tím že se najde jeden nebo dva vychovávači a jiné STHáčka, neznamená, že jsou to zločinci nebo jiní darebáci. Pan B bude jeden z těch co si myslí, že když on vidí "nešvar" je potřeba ho řešit. Tak ne pane, není. Hleďte si svého a věřte tomu, že i ostatní budou. A dle zase mých zkušeností, naprostou většinu krizových situací a problémů na silnici nedělají tihle ti Neblikači, odbočovači, překračovači a jiní zločinci ale nesmyslné, absurdní a šikanósní úpravy "plynulosti" provozu, kreténské zpomalovací semafory, idiotsky umístěné dopravní značení, jak vodorovné tak svislé. Nesmyslně umístěné automatizované prostředky k zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu (radary), místní úpravy a jiné zhůvěřilosti.

0 0
možnosti

P22e52t72r 13L79o49r41e31n57c

24. 9. 2021 18:30

Zkraje devadesátek k nám do Práglu 3x přijel obchodní partner z bývalého Západního Německa. 3x byl na víceproudé silnici nabořen, vždy jak říkal, podle stejného schématu:

Potřeboval jsem změnit pruh. Zařadím se na úroveň napůl mezi auty jedoucími v sousedních pruzích. Dám třikrát blinkr a pak plynule zahájím změnu pruhu. Pokaždé bum do zadních dveří a vzteklý agresivní křik...Rv

0 0
možnosti

Cyklista na jedničce by si měl v prve řadě zajit k psychiatrovi. Tady není ruská tajga,aby neměl alternativní trasu pres vesnice,stezky a ucelove komunikace. Zvlášť, když dneska mapy.cz poskytuji tak detailní mapy.

2 1
možnosti

J50a70n 43M11a28r46e75k

24. 9. 2021 16:16

S tím blikáním je to stálý problém. Zde V Kanadě jsou dva druhy blinkařů: Jeden druh...neblinká. Takže člověk si nikdy není jist, co třeba protijedoucí auto na křižovatce udělá. Druhý druh blinkařů v autech jedoucích v protisměru na křižovatce blinká do (svého) leva a já také do leva. Takže po zeleném signále můžeme každý jet po svém. Jenomže ten idiot naproti jede rovně a na bouračku je zaděláno.

Já jsem měl jiný problém v Praze: Blížím se ke křižovatce a vidím tam pro severoameričana konfliktní situaci: Je tam stopka a ještě světla. Světlo ukazovalo zelenou. Vida stopku,sem začal brzdit. Jenomže světlo ukazovalo zelenou. Veliký tirák jel za mnou nadzvukovou rychlostí a tím, že tam byla zelená, chtěl po právu jet dál. jenomže já brzdil. Vždyt tam byla stopka!!! Pan tirák bezbečně zabrzdil a vynadal mi (oprávněně)do blbců, že světla mají přednost., což jsem nevěděl, ale vědět MĚL!!! Totéž světla na křižovatce. Jsou PŘED křižovatkou, takže když přijedu k stoplajně, nevidím nic. Ale v Česku jsou na to lidé zvyklí, a žádné bouračky jsem na křižovatkách neviděl. Jo, jiná země.....jiné předpisy!

1 0
možnosti

No k té stoplajně, bez světel, u té značky zastavit nemusíte, ale můžete popojet za ní až ke hlavní silnici, a teprve tam musíte zastavit, a rozhlédnout se, jestli můžete pokračovat.

0 0
možnosti

P68a87v11e96l 37V46é39b36r

24. 9. 2021 15:37

Z hlediska blikání jsou dva druhy řidičů: Ti, kteří nás informují, že budou odbočovat a ti, kteří nás informují, že odbočili...

5 0
možnosti

I z pozice chodce je opruz, když čekám, až přejede auto, a ono z ničeho nic přede mnou odbočí.

0 0
možnosti

Nevyhozením blinkru při přejíždění do rychlejšího pruhu dálnice mi způsobil řidič velmi vážnou nehodu, kterou jsem jen zázrakem přežil, avšak s vážným zraněním (zlomenina páteře na 2 místech), ze které jsem (opět jen zázrakem) nakonec vyvázl bez doživotní invalidity.

1 0
možnosti

Nezlobte se, ale co jste dělal Vy, když Vám tam vjížděl? Zřejmě Vás měl ve slepém úhlu, zatímco Vy jste ho vidět musel, pokud Vás tedy nenapálil přímo do boku. Takže je třeba sledovat situaci, a když jedu v rychlým, a vidím že tam hodlá vjet další, třeba jedoucí za kamionem, tak raději přibrzdím, a nechám ho tam vjet. Případně zatroubím, ovšem vyčkám, jestli si to rozmyslel, jestli tedy o mně ví. "Takzvaný slepý úhel je místo, kam za běžných okolností nevidíme. Setkáme se s ním klidně i v osobních vozech. U velkých SUV to je mnohdy prostor před a za autem, kam se může při shodě špatných náhod dostat malé dítě. Další mrtvý úhel u osobního vozu je při pohledu do zrcátka, kdy v určité chvíli nevidíme vůz, který jede vedle nás.

Kamiony jsou na tom ještě o něco hůře. Vzhledem k jejich velikosti a samotné délce návěsu je takzvaných mrtvých úhlů podstatně více, jsou delší a vidět na některá místa je téměř nemožné. A když je na nich jiný účastník silničního provozu, může jít i o život."

0 0
možnosti

Problém bývá ovšem to, že i když se zatáčí po hlavní třeba vlevo, často tam bývá taky odbočka, a pak by blinkr znamenal, že řidič chce vjet do té odbočky, což bývá spíš výjimkou. Jinak největší zdržení způsobuje nedávání blinkru na kruháči, protože jeden vyčkává, aby se pak dověděl, že řidič před ním odbočuje. Tak či onak, pořád platí, že na žádnej blinkr se spoléhat nedá, a je třeba mít cit pro situaci, a podle způsobu jízdy ostatních si vyhodnotit, jestli můžu či nemůžu jet.

0 0
možnosti
Foto

Copak při vyjíždění, ale někdo dává levý blinkr, když vjíždí na kruháč:-))

A není jich tak málo. Kdo jim tuhle kravinu poradil?

0 0
možnosti

Musíte chytit moderní trendy. Například v Praze existuje sorta lidí co si myslí že blinkr znamená přednost. A to si opravdu nedělám legraci prostě vyhodí blinkr a okamžitě se začne cpát do pruhu pokud mu neuhnete prostě vás nabourá. V Praze jdou ale ještě dál teď je módní jízda na červenou. Existuje křižovatka u Bulhara kde se s naprostou pravidelností jezdí na červenou. Ne občas ne převážně prakticky každý cyklus(ve špičkách) jede někdo na červenou. Policie o tom ví ale nekoná.

0 0
možnosti

To bylo v NY už dávno, taxikář jel na každé křižovatce na červenou, a nejednou když měl zelenou, tak prudce zabrzdil. Zmatenej pasažér so ho ptal proč, a taxikář odvětil: Copak můžu riskovat, že do mě vlítne nějakej další taxikář?;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS