Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

R^ Tak. Je fakt, že pro některá cizí slova nemáme český ekvivalent. Ale proč používat cizí slova tam, kde ten ekvivalent je ? Nejspíš chce dotyčný ukázat, jak je "IN", ale přitom jen ukazuje, že nezná rodný jazyk. A připadá mi zvláštní, že náš doktor, ač pochází ze Sýrie a žije tu "jen" 15 let, umí česky velice dobře a používá tychle novotvary podstatně méně, než nějaký Čech.

0 0
možnosti
Foto

Pobavilo. Karma. A smutná pravda.

1 0
možnosti
JM

J20a56n 82M41a16r66e23k

18. 9. 2021 19:45

Abychom vyhověli feministkám, navrhuji, aby všichni muži měli jména jako ženy. Čili: Pan Dráteníková, pan Kokoprskalová atd. A nebo to zneutrálnit. Jako třeba příjmení Pavlů, Kubů atd. pak bych já byl Marků a moje paní také. Až nějaký pkrokářský blbec přijde s myšlenkou vůbec jména zrušit, bude pokoj. A pak se třba budem oslovovat pokrokovým "hele, vole"

0 0
možnosti
VV

Tem pridavnejm ja stejne nerozumim. Svagrova se jmenuje Horejsi a ve stejnem dome o patro niz bydli nejaka pani Horejsova.

0 0
možnosti
LV

Ale notak, buďte trochu tolerantní, však i ty stradivárky byly kdysi cizím slovem.

Na druhou stranu - konec přechylování je opravdu hloupost, pokud je nějaká dáma přesvědčena, že když bude Hejtmánek, Fogl nebo Novoměstský, bude zároveň - co? Marně přemýšlím, co ji to vlastně přinese...

Konec přechylování může předznamenat i konec skloňování, nebo alespoň rodů. A to už bude solidní blázinec.

4 0
možnosti
LC

Nejde jen o příjmení! Zatím jen v mluvené podobě máme ve firmě jednu Zuzan, dvě Market, a v rodině jednu Olif. A tato jména se neskloňují.

0 0
možnosti
Foto

K83a20r94e20l 22C25a53c52h

18. 9. 2021 16:35

Je to smutné, ale je to tak.V

1 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 23,26
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik