Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ve svobodné společnosti neexistují jakákoliv privilegia určitých skupin.

V našich lidských právech jsme si všichni naprosto rovni. A kdo toto neuznává, je tyran. Pokud toto neuznává společnost, je jednou velkou tyranií, podobající se džungli.

Tyran se sám od sebe nezmění, tyranii lze odstranit pouze tehdy, když ji většina společnosti nebude akceptovat a tyrany nenechá dál řádit. Oni sami o sobě nemají žádnou moc!

Z pohledu jednotlivce se zdá odstranění tyranie samozřejmě neuskutečnitelné, avšak z pohledu většiny, která se tyranizovat odmítá, se už v historii nejednou ukázalo, že jediný, kdo má skutečnou moc, je lid.

Svoboda nikomu sama nespadne do klína, dostaví se až po těžkých zápasech nejen se sebou samým, ale i s okolím. Dosažení vnitřní svobody je pak trvalé, pokud si ji neustále chráníme, což vyžaduje kromě jiného odvahu. Taktéž je to se svobodou celé společnosti.

P.S: To, že jsou někomu za poslušnost, tedy podmínečně udělována nějaká práva, je odstrašujícím způsobem vydírání a vykořisťování a se svobodou to nemá naprosto nic společného. Přesto se spousta lidí domnívá, že i takto jsou svobodní. Oni však nejsou ničím jiným než ovládanými otroky.

2 0
možnosti

* oprava 2. odstavec: ... a tyrany se nenechá ovládat

0 0
možnosti

Jako vzdy chyby prekladace. V te SRN je provozovani techto instituci valucne veci mest, lepe receno velkomest. Jen ta mohou povolit jejich provozovani na svem uzemi. Proto neco takoveho jako v Alzbetine je tam vylouceno. A uz dlouho je provozovani teto zivnosti povoleno za predpokladu dodrzeni hygienickych podminek.

https://www.br.de/nachrichten/bayern/wie-corona-die-prostitution-ausbremst,SeI7OkP

1 0
možnosti

V jednom odstavci mám nepřesně česky vyjádřenou větu, ve skutečnosti určitá shromažďování lidí nesmějí být omezována (ani covid-pasem), týká se to např. církví či voleb apod. Omezení se tedy týkají jen životně ne zcela nutných věcí, nemají se vztahovat na náboženské či politické a obdobné hodnoty.

0 0
možnosti

No to se nám ten demokratický Západ pěkně zmenšil. Tady vidíte, že není dobré psát denně grafomanské články a dávat najevo, jaká je ČR postkomunistická země, která je 100 let za opicemi a na Západě věří vědcům, nikoli populistům a řídí se regulérními studiemi. Takže z toho demokratického netotalitního "Západu" už zbývá pouze Skandinávie a pouze za předpokladu, že jim ta netotalitní demokracie vydrží. Švýcarsko sice není člen EU, ale tak nějak se předpokládalo, že to bude bašta netotalitní demokracie - právě kvůli její nezávislosti a vidíte sama. Jsou tam politici, kteří jedou úplně stejnou vlnu segregace a ostrakizace. I tu mlčenlivost si tajně zrušili.

ČT ukázala, že umí také dát prostor i umlčovaným názorům.

1 0
možnosti

Panu Svobodovi: no tak máme konečně příležitost ukázat, že ČR je na tom líp než např. SRN. Jedna z poslankyň se dnes MZ marně ptala, jak je možné, že "není stanoveno množství protilátek" v ČR, ale lékař řekl dceři p. Babiše, že má protilátky a nedoporučuje jí očkování. Tak máme snad jednu vědu pro příbuzné politiků a jinou vědu pro obyčejné občany?

2 0
možnosti

Zaujal mě titulek a i když jsem tuto instituci nikdy nenavštívil a vzhledem ke svému věku už nenavštívím, pokusil jsem se zvýšit čtenost článku a taky aby v diskuzích nebyly jen vaše příspěvky.

0 0
možnosti

Panu Mudrovi: Když odmyslím, že MZ ČR nectí ani rozsudek soudu ohledně uznávání protilátek, pak to můžeme nahlížet i z komické stránky věci: představuju si, jak úchyláci přejíždějí zmateně hranice jednotl. spolk. zemí a ptají se: může se u vás do bordelu s negativním výsledkem testu?

0 0
možnosti

Švýcarský politik Bäumle se jeví jako kontroverzní jedinec, nejprve začal u Zelených, pak se transformoval do "liberálních Zelených", na švýcarském "hlídacím psu" je uváděn ve spojitosti s firmami, přes zastávání veřej. funkcí.

0 0
možnosti

ČT24 dnes dala příležitost přednostce Ústavu imunologie při 2. LF prof. J. Bartůňkové: protilátky uzdraveným z covid-19 trvají podle studií např. 10 - 12 měsíců, dalo by se jim to uznávat stejně jako očkovaným, např. těch 12 měsíců, u uzdravených se ta imunita jeví jako i delší. Výrobci mají u svých testů již zvolenu mezní hodnotu (či korelát) podle klinic. studií pro svůj výrobek, takže není třeba měřit určité množství protilátek, stačí, že z testu uzdravený vyjde jako "pozitivní". Nějak tak vyzněla její řeč s tím, že po roce by si lidé mohli ověřit své protilátky. Dvě dávky po uzdravení nedoporučila. Jednu ev. po roce.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS