Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smysl to nemá. Stačí volit SPD a ANO a ti brzy zlikvidují systém vymáhání dluhů úplně. Dlužník se už nebude muset se splácením trápit. Pokud namítnete, že když dlužník splácí hypotéku, může mu banka nemovitost sebrat, tak zaprvé, těžko banka vyžene samoživitelku s děckem nebo nezaměstnaného. A brzy stejně nikdo z nás na hypotéku nedosáhne a ANO, SPD a komunisté nám zajistí všem sociální bydlení. Každý, kdo volí ANO, se musí mít tak dobře jako v Zemi krále Miroslava.

1 0
možnosti
Foto

Na hypotéku nedosáhnete, protože nejdříve dojde na zastropování výše úroků, potom bude povinnost poskytnout hypotéku a nakonec tady žádná cizácká banka nebude ;-)

1 0
možnosti
HH

Tento druh pojistky je jen umělé zvýšení úroku u půjčky/hypotéky (u hypo to může dělat klidně 1/8 splátky měsíčně) a přitom je úplně k ničemu...je využívá neochoty/neschopnosti lidí si přečíst podmínky a zamyslet se...

1 0
možnosti
Foto

Ano, narosto přesně jste vystihl myšlenku článku, s jakou jsem do psaní šla...

0 0
možnosti
ND

Než abych si tyhle složitosti nastudovala, to raději půjčku bez pojistky.

Znala jsem jednoho kolegu, který měl dobré zaměstnání, ale také rozum, protože měsíčně platil splátku a vedle na účtu uložil tu samou splatku, takže třeba za rok měl vatu na splacení na další rok...

No jak říkám měl dobré zaměstnání, které mu to umožnilo, ale koho to napadne, sám sebe pojistit? :-)

0 0
možnosti
Foto

Velmi moudrý kolega. Ono ale není potřeba odkládat celou druhou splátku (resp. částku odpovídající splátce). Stačí odkládat alespoň něco a nechat zhodnocovat v konzervativnějších investicích. Klidně si splácení nastavit na více let, ale v nižších částkách, prostě neušít si na sebe šibeniční částky.

Koho napadne sám sebe pojistit? No, mělo by to napadnout skoro každého... Nikdy nevíme, kdy si na nás usmyslí nemoc (nejčastější příčina invalidity a předčasných úmrtí v ČR), úraz, nehoda, nebo kdy onemocní dítě, partner, rodič - a bude vyžadovat dlouhodobou péči doma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 746x
Češi se coby spotřebitelé pořád ještě spoléhají na autoritu státu a jeho úřadů, ve světě úvěrů to platí dvojnásob. Jenže pak zjistí, že stát je už dávno bezzubý a ochránit je nedokáže. Popovídejme si občas o spotřebitelských půjčkách a jejich (často skrytých) zákonitostech. Na půjčky se dá nahlížet ale i z opačné strany - jako na investici.

Svět úvěrů a zápůjček je pestrý a spletitý, ale možná vám dokážu ukázat, že se jím dá projít bezpečně a často i pohodlně. Stačí mít ty správné informace z oblasti finanční gramotnosti. Té se ostatně i věnuji, jak můžete zjistit například na LinkedIn.

Seznam rubrik