Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdá se, že jste svůj blog pojal jako kurs doučování od pana Jelena.:-)

2 0
možnosti
Foto

Uff. Ten blog je ukázkou naprostého nepochopení.

Přitom by satčilo všude, kde strkáte čísla nebo násobky pí jako úhlovou míru, dát hodnotu přímo v zadiánech a důsledně uváděl jednotky. Například 360° = 2pí rad ~= 6,28... rad.

Radián se Vám tam vůbec nevyskytuje proto, že jej tam nepíšete. Kdybyste napsal 360 a nepřidal °, nevyskytovaly by se Vám tam najednou stupně. Doplňte úhlovou míru tam, kam patří a najednou tam radiány budou. Tak prosté to je.

Co se týče podobnosti se sinem: pro velmi malé úhly je sinus úhlu téměř roven jeho úhlové míře v radiánech. Toho se někdy využívá, když nezáleží na malé chybě. A ta podobnost úzce souvisí i s výhodností využívání radiánů jako úhlové míry. Ale totéž to rozhodně není.

2 0
možnosti
Foto

v každém případě díky za poznámku, je fakt že "rad" je sice jednotka, v tom byl závěr poněkud předčasný, ale zároveň je to funkce, která umožňuje další výpočty, na rozdíl od míry ve stupních, které označují pouze úhlový rozměr

0 0
možnosti

P57a89v17e15l 53V24é82b40r

16. 9. 2021 11:36

Pane bože, to jsou zase nesmysly a nesmyslné závěry.

Jenom pro příklad: Úhel v radiánech je totéž, jako úhel ve stupních, jenom v jiných jednotkách, zrovna tak jako vzdálenost v metrech je totéž, jako vzdálenost vzdálenost (dejme tomu) ve stopách - pořád to vyjadřuje tu samou věc.

A mimochod: Vyjadřování úhlů v radiánech je pro výpočty ve fyzice přirozené a vhodnější, než v jiných jednotkách, a pokud se provádí přímý výpočet, tak se úhel musí na radiány vždy převést.

2 0
možnosti
Foto

Copak, Vy nemáte rád lidovou uměleckou tvořivost?;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
Zajímám se o spoustu témat - která se trochu mění podle let a období.

Seznam rubrik