Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Místo dolů a elektráren by měli být zavřeni "ekologičtí aktivisté".

Do šaškecu a napořád.

17 0
možnosti
JK

A vás bych do toho dolu poslal makat.

0 0
možnosti
VK

Zvednout cenu emisních povolenek a to by v tom byl čert, aby uhelná elektrárna i s celou Britskou energetikou nešla do kopru.

1 0
možnosti
JL

tak bylo by to pro všechny poučné: lidi by si vyzkoušeli, jak začíná zánik civlizace.

8 0
možnosti
VV

Jisteze se maji stavet dalsi bloky v Dukovanech a Temeline aby pri poruchach a vymenach palivovych clanku aspon neco bezelo.

Ale lepsi by bylo spi nekde jinde, protoze kdyz jim to vedeni strhne nejaky tornado, bude cela republika bez proudu. Opravdu se divim ze ceskym odbornikum slovicko diversity nic nerika.

0 4
možnosti
ZZ

Německo diverzifikovalo a letos pláče.

Spustilo všechny své plynové i uhelné elektrárny a zvýšilo dovoz.

Vítr letos tolik nefouká a mají 50 % výpadek výroby z větru.

6 0
možnosti
JK

A nejste ten, kdo se klepe strachy, náhodou vy? ;-D

2 16
možnosti
Foto

On se bojí, že kdyby zajel do GB, zapřáhnou jej do žentouru. Jen by se divili, jak je naše školství dokázalo naučit psát blogy i jiný živočišný druh. Zvaný hurt obecný. ;-D

2 8
možnosti
Foto

Inu, bez francouzské elektřiny z jaderných elektráren by se Britové asi neobešli.

12 0
možnosti
TD

Ale obešli. Momentálně z Francie dovážejí jen asi 470 MW, což je pro Británii jako nic. Kapacita toho spojení je 3 GW, a to je taky úplně nevytrhne, když běžná spotřeba v UK je 30-40 GW.

Samozřejmě je to nepříjmené, že jim vypadne takové přeshraniční vedení, ale UK má 40 GW v plynu a k tomu 8 GW jádra a 5 GW uhlí (nehledě na 25 GW větru a 13 GW fotovoltaiky). Když nesvítí a nefouká, tak jedou především na plyn a nějaký výpadek dovozu z Francie je fakt nepoloží. Ano, budou mít větší emise a ano, bude je to stát víc peněz. Ale takhle to holt mají postavené.

Představa, že Francie "drží" svým jádrem Británii před blackoutem nebo dokonce že Česko zachraňuje svým jádrem před kolapsem Německo, to jsou jen zbožná přání, která nemají nic společného s realitou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik