Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Městské byty" nejsou o nic lepší řešení, fakticky jde o bydlení někoho na úkor ostatních. A ani není co řešit, bydlení je dostupné stále stejně.

2 0
možnosti
Foto

Tak bude pravicové zdanění, něčím se státní kasa naplnit musí. :-)

0 1
možnosti

Když vydává na kraviny, tak se plnit musí. Jenže ono se dá na řadě kravin ušetřit

1 0
možnosti

Rad bych vedel, co je to to levicove zdaneni bytu?

Muze to prosim autorka vysvetlit?

1 0
možnosti

Pochopil jsem, že KDU svého opozičního partnera nechce nyní moc dráždit a počká až na to, jak dopadnou volby.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem ke zdaneni pracujicich obcanu cca 2/3 v CR, dane budou mit podstatny vliv na dostupnost bydleni. A chybi Vam tam i komplikovane stavebni rizeni a komplikovane pozadavky na nove stavby.

0 0
možnosti
Foto

2/3, tedy dane ve vysi pres 66%.

0 0
možnosti

P64e24t55r 82B50u82r36i88a83n

14. 9. 2021 12:47

Udivují mne tři stále dokola omílané hoaxy. A to:

- Nedostupné bydlení...80% Čechů bydlí ve vlastním, což je Evropský, a možná i světový unikát. Navíc stovky stránek realitek nabízejí denně tisíce bytů k pronájmu a k prodeji. Prosím pěkně, o jakém že nedostupném bydlení se tady už dva roky populisticky bavíme?

- Dostupné obecní bydlení ve smyslu ceny. Najděte si ceny městského bydlení, nebo městských ubytoven. Ta cena je zhruba stejná jako u jiných komerčně nabízených bydlení. Navíc dotované ubytovny pro "chudé" jsou jen o pár stokorun levnější. A to jsou už dotované. Takže o jakém "dostupném" bydlení je řeč a kdo ho komu zaplatí? Když už tedy haníte ono levičácké myšlení v bytové politice.

- Vždycky mě pobaví ty velkomyšlenkové filozofie o šmejdech s bydlením. Řekl bych, že kdo o tom s takovou pompou klábosí, neví o tom naprosto nic. V žádném alarmujícím článku o obchodních s chudobou se nikdy nedozvíte, kdo konkrétně, kde a kolik platí za co. Běžným faulem je vydávat pronájem ubytování za pronájem plochy (bytu) a zamlčovat všechny poplatky a služby s tím spojeném. A když si poctivě sečtete veškeré své náklady ve svém bydlení a zohledníte počet členů domácnosti zjistíte, že ti tzv. šmejdi to bydlení nabízejí za ještě férové ceny.

Tak i vy. O jaké že to garsonce za 17 000kč mluvíte, když letmým nákukem do realitek v Ostravě jsem zjistil, že je tam bezkonkurenčně nejlevnější bydlení, jaké jsem kdy viděl. Např. 2+1 za 8000kč, 3+1 za ca 9 000kč. Můžete mi říct, kdo by chtěl bydlet v garsonce za 17 000kč, když může bydlet v 3+1 za 15 000kč (včetně energií)?

4 0
možnosti

Ve většině odrážek máte pravdu, u té poslední bych si však dovolila polemiku. Nízkopříjmoví spoluobčané mají problém se zaplacením kaucí při začátku nájmu. Prostě 3x 15.000 v kapse nemají. Pak jim nezbývá než obývat horší prostor na ubytovně, kde nikdo žádné kauce nepožaduje a ceny jsou srovnatelné s mnohem většími byty. Zhruba před půl rokem o tom byla reportáž v reportérech (bylo to v souvislosti s altruistickými "podnikateli" kteří platí za takové lidi kauce, které jim následně "klient" splácí). Další faktor který opomíjíte je barva kůže. I pro velmi slušné a vydělávající spoluobčany je to kolikrát složité. Jakmile potenciální pronajímatel vidí trochu opáleného zájemce, raději řekne, že byt je již pronajatý aniž by se vůbec zatěžoval se zjišťováním bonity či čehokoliv jiného. Neříkám, že mám řešení, jen si nemyslím, že situace je tak snadná, pro všechny stejná a jednoduchá jak naznačujete.

0 0
možnosti
Foto

Hlavním důvodem prázdných bytů je zasahování do práv vlastníků. Vlastník si může určit koho, za kolik a za jakých podmínek pronajme byt. To, jestli jej pronajme, záleží jen na tom, zda se najde někdo, splňující tyto podmínky. Stát je tu jen od toho, aby zasáhl v případě sporu a rozhodl na základě podmínek ve smlouvě.

7 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti

L52u83b42o94š 27K44r55i43m14l

14. 9. 2021 11:27

Státní (obecní) byty zde již byly a dopadlo to nevalně.

1 0
možnosti
Foto

Proč pan Kriml píše o obecních /či státních?/ bytech v čase minulém?? Takové byty přece stále existují. ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Markéta Vyvlečková (1985)

Rodačka z Českého Těšína, ekonomka, vedoucí kanceláře europoslance, členka KDU-ČSL a celoživotní optimistka.

Miluje běh, hudbu, hory, adrenalin a vtipné lidi, kteří umí dodržet své slovo.

Seznam rubrik