Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ty dva (Péťa s madam) uz meli davno lepit pytliky ve vezeni. To, ze tomu tak neni, je dáno mizernym stavem justice a nevymahatelnosti prava v ČR.

1 0
možnosti

Zde je ukazka, pane Nozicko, kde "justice" v CR pokulhava. Ono se to vraci ke zboru zakonodarcu, kteri nedokazali napsat strucny zakon k obema problemum.

K tem trem byvalym poslancum a slibeni "trafiky" premierem, stacilo vlozeni jedne vety do nasi Ustavy.

" Senat projednava a schvaluje vsechna navrzena jmena pro dosazeni ministru, soudcu a vladnich cinitelu do funkci spravy statu a do funkci v podnicich se statni ucasti".

Opakuji tuto vetu jiz po nekolikrate a mohu jen rici, ze ten papir na ktery tuto vetu pisi, je lacinejsi jako ta dnesni "mela" v justici. Dalsi miliony vyhozene do luf......!!!

Odposlechy jsou mozne pouzit k soudnimu rizeni, kdyz byly povoleny soudem PRED vysetrovanim problemu. Jinak jsou nezakone. Toto je normalni proces v jinych zemi.

0 0
možnosti

Jak dobře víme - všechny senáty, soudci, představenstva, dozorčí rady ...... mohou být podjaté - to nic nevyřeší.

0 0
možnosti

P74e57t70r 80B90u37r36i54a39n

13. 9. 2021 10:29

Začnu od prostředka: sladění DPH v r.2012 nařídila víceméně EU, takže vaše zdůrazňování slibu ODS, že nebude zvedat daně, je dětinské.

Zde: I Česká republika jako taková má samozřejmě vizi, jak by v budoucnu měla DPH vypadat. „Aby pravidla byla nastavena co nejjednodušeji. Aby byla zajištěna co největší harmonizace na úrovni Evropské unie. To znamená, aby legislativní pravidla, teď neříkám sazby, když někdo bude obchodovat v Německu nebo v Čechách, byla co nejpodobnější. Aby nemusel nikdo zjišťovat, zda mu to tam nefunguje jinak,“ poznamenala Mattauschová.

Když už píšete blogy, pište je trochu víc profesionálně, dík.

Píšete: Pro jiné (ke kterým patřím i já) je to zase jasný příklad politické korupce, která si potrestání zaslouží. Říkáte na to, že třem poslancům byla nabídnuta místa ve státní správě výměnou, že nebudou dělat potíže při schvalování zákona. Já si pamatuji zase jiné schvalování. A to souhlas členů ČSSD s tím, jít s A. Babišem do vlády po volbách v 2018. V situaci: Předsednictvo ČSSD potvrdilo v pátek odpoledne konec vyjednávání o nové vládě s hnutím ANO...nastoupil Zeman a na sjezdu ČSSD řekl doslova toto (zkráceno):

Jsem to já, kdo pověřil ministerského předsedu tímto jednáním... A moje doporučení zní, nechcete-li upadnout do zapomenutí, pracujte. A pracovat můžete pouze tehdy, když budete v jakémkoli složení, v jakékoli konfiguraci účastni vládních aktivit.... můj osobní názor, který vám vůbec nevnucuji, zní, ...chtějte náměstky ministrů, chtějte odborníky...

Já vám to přeložím do češtiny: podpořte i přes svůj nesouhlas vládu a výměnou za to si řekněte o křesla ve státních úřadech. Hezké, že?

A s těmi odposlechy? Víte, ono je to tak. Státní zástupce požádá soudce o povolení k odposlechům v určitém šetření přičemž předloží důkazy o možné trestné činnosti. A když je nemá a odposlechy přesto chce, předloží nějaké falešné z jiné kauzy. Ale ty odposlechy jsou pak pro jeho kauzu nepoužitelné. A přesně to se stalo. V té kauze neměli nic, byla zinscenovaná.

2 3
možnosti

Když tedy Vy jste profesionál každým coulem: mohl byste sem na ten citovaný text paní Mattauschové hodit odkaz? Aby si ostatní eventuálně mohli udělat obrázek ohledně toho, zda to s tím "nařízením sladění DPH" od EU bylo opravdu až tak horké...

0 0
možnosti
Foto

Pokud nějaký soud rozhodne, že odposlechy jsou přípustné a jiný opačně, pak je na nejvyšším soudu, aby vydal závazné sjednocující stanovisko. Protože jinak se provládní blogeři a vládní novináři vzájemně se svými názory pokoušou.

2 2
možnosti

A ti "provládní blogeři a vládní novináři" jsou dle Vás kteří? Ptám se hlavně proto, že ODS, které se tato kauza týká, už ve vládě nějakých osm let není. ;-)

P.S. Jelikož Vy sám některé diskutující často a rád upozorňujete na chyby: napíše se náhodou Nejvyšší soud s velkým "N"?

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti

Ach jo, tady má zase někdo problém s chápáním psaného textu... Já se Ratha nikde nezastávám, pouze v souvislosti s ostrými slovy redaktora Koreckého ohledně "jednoho z nejdrsnějších instrumentů vpádu represivní moci do soukromí člověka" píši, že nebýt jejich povolení, tak to tehdy Rath dost možná na tu "krabici s vínem" uhrál. Také nevím, jak jste přišel na to, že já chci místo soudců posuzovat zákonnost konkrétních odposlechů - zvlášť, když se na této věci často nejsou schopny shodnout ani dvě různé soudní instance.

Ale možná Vám prostě jen jako obvykle jde pouze o to, abyste prudil v diskusi za každou cenu. ;-)

6 0
možnosti

..... kauzu nemíním nijak pitvat, ale jistý detail si koment zaslouží!,- totiž, když byly odposlechy označeny soudcem za NEZÁKONNÉ s tím, že je nelze v rámci soudního řízení použít jako důkaz, pak by mě zajímalo, kdo byl za tuto "nezákonnost" odpovědný a jak byl potrestán,- neb někdo (policista, st. zástupce, soudce - nebo všichni?!?) "zneužil své pravomoci veřejného činitele!" Nezávislá justice však s odstupem času přišla na to, že odposlechy byly zákonné a tudíž je žalobce jako důkaz u soudu může předložit(?),- což ve zkratce tzn., že nikdo nezneužil své pravomoci, vše je v pořádku a můžeme se těšit na další "únik"!

1 1
možnosti

A neměla by být potrestána soudkyně, která řádně pořízené odposlechy odmítla, protože jednoznačně usvědčovaly všechny aktéry ?

:-/

0 0
možnosti
Foto

Součástí každého druhého koaličního jednání jsou dohody o postech a vzhledem k tomu, že je běžné, že strany dělají ústupky ze svého programu a vymění "něco za něco". Tedy tvářit se ,že výměna postu poslance za méně prestižní a méně placenou práci může být úplatken je trošku mimo.

Nicméně k těm odposlechům-u Rátha byly odposlechy nasazeny na jeho konkrétní kauzu. U Nečase a NAgyové-Nečasové mělo jít o "vedlejší proukt" jiné kriminalní kauzy. Tedy srovnávat, že jednou odposlechy ano a jednou ne je trošku mimo.

A zcela mimo je srovnávat kauzu Ratha kde je evidentní značný majetkový prospěch -jednoduše bral úplatky s politickou kauzou pokud se týče těch 3 poslanců a Nečase.

4 1
možnosti
Foto

To je stejné jako ve škole. Když si odposlechnete, co o Vás studenti říkají, tak se to také někdy hodí, jindy zas nehodí. Co je častější, budete nejlépe vědět sám.

1 0
možnosti

Ještě chybí ;-D!

1 0
možnosti

Děkuji pane Nožičko za Váš blog! Doufám, že soud rozhodne podle důkazů a pošle zmíněné (jak to napsat slušně?) bývalou premiérku, jejího milence a jejich zkorumpované kolegy do vězení. Tato trestná činnost by se bez odposlechů nedala vůbec vyšetřovat, proto musí soudce a st. zástupce dohlížet na použití odposlechů a zajistit jejich ne- zneužití. Soudkyně Králová v této kauze několikrát selhala! P.S. je velice komické, jak zde někteří zdejší blogeři a diskutéři nechutně uráželi práci útvaru, který vedl v této kauze p. Šlachta. Pravda ovšem vyplavala na povrch a urážeči jsou zalezlí! Karma jako Brno!

2 3
možnosti
Foto

Jurodivý Jura smotal zase všechno dohromady.;-D

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS