Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M58a55r69t25i37n 59Š98u90l56c

25. 8. 2021 19:49

No, vy ještě vycházíte z našeho chápání pojmu "prezident", kdy jde o funkci, která má nějakou váhu. To je jako s pojmem "inženýr".. u nás to je člověk, který vystudoval vysokou školu ..v Německu technik se středoškolským vzděláním..

Ruku na srdce, opravdu sledujete, kdo je v Německu zrovna presidentem?

Prostě v Německo reprezentuje kancléř/ka. Prezident (bez ohledu na konkrétní jméno) představuje jen 2.ligu.

Obávám se, že my na tenhle model presidenta také přejdeme... že se jeho význam smrskne jen na takovéto druhořadé symbolické návštěvy.

7 7
možnosti
VV

Vy mate ale ponet?

Prezident v BRD je jako ve vetsine zemi osoba reprezentujici stat. Kanclerka ci kancler je totez jako ve vetsine zemi predseda vlady.

A inzenyr je stejne jako byl kdysi v CSR a CSSR absolvent vysoke skoly s diplomem.

Kdysi existovali jeste par let po valce gradovani inzenyri , kteri na rozdil od tech ceskysh stredoskolaku meli maturitu a pak 4 roky odborneho stuida.

Takze vam mohu jen doporucit ne to leninovo ucit se, na to uz je zrejme pozde, ale vzdelavat se, vzdelavat se, vzdelavat se.

5 0
možnosti
JF

A kde při takové hoch příležitosti byla nezastupitelná oboupravá ruka pana prezidenta, nepostradatelný kancléř Mynář, držitel odposlouchávaného telefonu našeho pana Prezidenta.? Byl zase krmit v Osvětimanech prasátka - či spíše jiná prasátka - aby neumřely ve spálené zemi Česko hladem?! ;-) Nojo, nějaký lůzr skopčák Steinmaier není samoj lučšij vožď vsjevo Mira Vožď Pútin - ale třeba se naše děti dočkají, že Vožďův nástupce přijede položit kytku k památníku rusáky zastřelené Marie Charouskové na Klárově, nebo Jana Palacha, ke jehož pohřbu jsem společně s mými spolužáky v lednu ́69 pešo šel, jako jeden z nás, těch zimních 140 km z Mejta ... a až pak snad mohou naše děti mluvit o upřímné družbě s Rusy - však jsem si co malčik s pioněrami z Irkutska dopisoval a které jsem tehdy měl rád, o omluvě Rusů za okupaci! Kolik mi asi ještě, ročníku ́50, na téhle Zemi zbývá - ale mladi by si neměli nechat tekutou pravdu protéct mezi prsty - ostatně, už jiní moudří před námi ríkali Historia Magistra ... ;-)

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/jan-palach-pohreb-studenti-pochod-vysoke-myto-praha.A190121_452279_pardubice-zpravy_skn

9 0
možnosti
VV

Docela mne prekvapilo, ze ani v hlavnich bavorskejch zpravach ARD a ani na ZDF nebyla ani zminka.

Asi maji soucit se svymi divaky.

0 0
možnosti
EN

To jste po nich chtěl příliš rychlou reakci. Teď ve 22:20 už je těch zpráv hodně. Např. https://www.sueddeutsche.de/politik/steinmeier-tschechien-zugfahrt-besuch-1.5392207

0 0
možnosti
MS

Je to škoda. Spoustu kulturních zvyků, které jsou samozřejmostí, jsme převzali z Německa. Například vánoční zvyky dárky a zdobení stromku atd...

0 0
možnosti
VV

Mate pravdu, nvesime jolku od stropu na tri krale a ten kalendar mame stejnej jako ostatni evropske narody a take pisem latinkou.

0 0
možnosti
MV

Mně to neudivuje. Zeman má přece jiné úkoly...Viz ta legranda o tom,jak požádal Andreje o zastavení odposlechu. Hloupne nám čím dál víc. Ani na to nádraží by sám netrefil.

21 1
možnosti
PN

P82e86t63r 94N25e71d77v96ě91d

25. 8. 2021 18:28

Vůbec nebude uctívat památku i německých vojáků, kteří tam padli taky, nahnáni rozkazem.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774921

On tam nějaký gestapák, či esesman padl? Vážně?

A čím začala ostuda? Není to spíš velké přání, aby se nějaká ostuda stala? Každý den není posvícení. .......

2 8
možnosti
Foto

Zkuste si to přečíst ještě jednou. Třeba pochopíte.

10 0
možnosti
PL

P76e31t89r 94L26o53r87e14n60c

25. 8. 2021 17:58

Docela se bojím, aby to naše strašidlo zase nevypustilo nějaký moudrý a vtipný bonmot o Němcích...

24 4
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

15 3
možnosti
VV

Ac jsem byl pri jeho volbe uz kvuli SPD velmi skepticky ukazal se byt dobrym prezidentem.

V prvni rade si nehraje na vseveda, nemusi do vseho kecat a chova se apoliticky.

Tak si predstavuju presidenta.

Ostatne v tom ma BRD uz dluholetou tradici. Jen jeden mi moc nevonel, ale srovnavat ho s nekym nechci. Pro ty kteri radi hadaji prozrradim jen ze byl kandidatem stejne strany.

11 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,75
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.