Diskuse

Kam emigrovat?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Další negativní text. Při čtení se několikrát objevilo, že USA vnucují jejich demokracii a Čína bude dělat totéž. No raději si nechám vnutit americkou demokracii, kde nebudu moct černochy nazývat černochy, než čínskou diktaturu.

9 7
možnosti
JL

řekl bych, že Američani demokracii vnucují jen těm zemím, které porazili ve válce, s ostatními dělají byznys. Zajímají je hlavně prachy.

1 1
možnosti
OD

Ano, přátelé, je potřeba se dohodnout, čeho a koho se bojíme nejvíce. Jinak by se nám mohl stát ten trapas, že bychom stáhli kaťata nesprávným směrem a ještě by nám nafoukalo do řiti.

Jen zdrhejte, je jedno, co a koho si vezmete za záminku. Ale pamatujte, jediné, před čím nezdrhnete, je vaše zbabělost, ta je krok za vámi, kam se vrtnete.

0 2
možnosti
OD

I když, čím dříve nás opustí Markéta a jí podobní, tím lépe bude nám, kdo tu zůstaneme.

2 8
možnosti
JH

J34a88n 66H98á15l82a

25. 8. 2021 12:55

Já rád čítával Vaše ekonomické rozbory, ale poslední dobou mám dojem, že žijete v nějaké podivné bublině (...Nula ideologie,...) - takže ty povinné aplikace na sledování chování v mobilech, rozeznávání obličejů na kamerách, osobní bodové skore pro každého obyvatele -- tohle vše si Číňané nechají v pevninské Číně - tomu FAKT věříte?

3 2
možnosti
PB

..... já sa tady zatím zdržím a vyčkám, jakej směr to nabere,- abych jako náhodou neemigroval do rozvinutý demokracie, která to tady ve finále vezme hákem!!

1 0
možnosti
OD

Jen prchejte, chybět tu nebudete....

1 4
možnosti
OD

Tak se na to podívejme, Markéta, opásaná pásem fiskální cudnosti, objevila, že Číňani si před cca deseti lety donakoupili Afriku.... bububu lidi, zlý Asiat útočí...

Markétin proklatý kolektivismus, to je jen fakt, že její nekonečná hamižnost narazila na pravidla civilizované společnosti. A v té není dost prostoru pro asociální misantropické psychopaty. Je mi líto, je to těžká diagnóza, většinou se to nedá léčit. Zřejmě genetická vada.

Doporučuji ostrov Pitcairn, jistý pan Crusoe tam prožil několik skvělých let. A když vezme Pikoru, nebude potřebovat Pátka.

1 9
možnosti
JL

Je docela možné, že ekonomové představují jakýsi zvláštní druh lidstva - vrcholné egoisty, stačí se podívat na Klause a Zemana. Zeman a Klaus nikdy neřekli nic lidského, jsou to jen sobecké geny dovedené k dokonalosti, egoisti non plus ultra.

0 2
možnosti
AM

Kanada nebo Austrálie

1 3
možnosti
OD

V Kanadě již je pln Rusů a všudypřítomných Poláků, tam na vás nikdo s otevřenou náručí nečeká.

Austrálie? Pročtěte si jejich média (jistě umíte anglicky)a brzy pochopíte, proč se jim říká POMs (Prisoners of Her Majesty). Vřele doporučuji všem milovníkům života v pravém anglickém kovidovém kriminále.

1 1
možnosti
IM

I42v29a32n 52M49i89n87á58ř

25. 8. 2021 12:27

Článek je velmi podnětným zamyšlením do budoucna. Především bychom měli být na pozoru před ortodoxní náboženskou migrací islámu. Na rozdíl od pracovitých a bezproblémových menšin vietnamských a východoslovanských, budeme - těžce řešit dopady jejich expanzivního nárůstu.

Moderní Evropa s demokratickou výsadou lidských práv - nemá prostředky obrany, vůči vyhraněnému muslimskému odporu k jinověrectví. Velmi zneklidňující je, že tyto oprávněné obavy jsou často mylně či záměrně, přičítány xenofobním projevům naší společnosti.

15 0
možnosti
JH

J35a28n 65H10á54l79a

25. 8. 2021 12:53

Co se týká Islámu Vámi souhlasím, jen netuším, kde jste vzal tu "v podstatě bezproblémovou" integraci vietnamských ( dnes už ovládají s jistotou 80% výroby pervitinu a cca 60% marihuany, o pašování zboží a lidí nemluvě), nebo východoslovanských (vyděračské gangy, nucená prostituce, ...) menšin v ČR.

5 0
možnosti

Zajímavý článek, zajímavé myšlenky.

Totalita není pouze vláda jedné strany, totalitou může být i vláda několika stran, které prosazují společný zájem.

Obranou proti totalitě je výhradně přímé rozhodování občanů ve všech důležitých a sporných směrech rozvoje společnosti, tedy uplatnění prvků přímé demokracie a to i ve volbách. Samozřejmě i zásadní ochrana svobody slova i když se to různým diktátorům, či skupinám občanů nelíbí.

Podpořte proto politické strany a hnutí podporující přímou demokracii, protože rozhodovat o budoucnosti společnosti je vaše osobní právo!

Karma!

7 2
možnosti
PM

P62a40v44e45l 42M17a21š89e49k

25. 8. 2021 21:02

Ve společnosti, kde bylo na jaře 2020 "normální" běhat s rouškou i po lese a ve které dodnes nosí při nákupech respirátor 99% lidí, ve které se lidi očkují aby mohli na dovolenou, bych na přímou demokracii zrovna nesázel ...

3 0
možnosti
Foto

Jedině do KLDR, protože tam se žádná z mocností vstoupit neodváží. ;-D

3 3
možnosti
JL

Antarktida, Grónsko, Island, Andamanské ostrovy - tam vás hned zabijou a máte pokoj, nemusíte přemýšlet.

0 0
možnosti
MT

Klausistka Šichtařová už je pro mě dávno mimo, ale tento nadpis mě vážně zaujal. Musím říct, že s posledními řádky musím částečně souhlasit, ten zbytek před tím jsou konformní nářky a bláboly o demokracii, Číně, USA a "úpadku Západu". Jen bych za sebe zdůraznil spíš obecnou resilienci než technologie typu bitcoin. Místo Šichtařové doporučuju číst raději Cílka, nedávná knížka "Jak překročit řeku" je přece jen něco víc než jen dystopické bláboly mnohých a hlavně přináší naději. Bohužel pro mnohé to není psáno stylem "sďýlejte neš to smažou".

4 4
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,62
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články