Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Kdo má náhubky rád a bojí se, tak si ho nasadí a je přece chráněn, ne? A už se nestará o jiné. Tak je to prosté. A pokud jim nevěří, tak to neřeší, jsou přece naprd.

8 3
možnosti
JM

Nechodím do míst kde se musí nosit roušky. Vždycky když vidím projíždět autobus a v něm letním vedrem utýraní lidé v náhubcích, připadá mi to jako kdyby vezli židy do koncentárku.

Většinu nákupů včetně potravin řeším dovážkou a v nejbližší večerce na roušky vietnamec kašle, nikoho nebuzeruje, jde mu o kšeft.

Blbý je, že budu potřebovat nový boty a ty si musím vyzkoušet. Pořád čekám, že Babiš roušky zruší, čímž by teď před volbama získal body. Takže do konce prázdnin budu chodit se žralokama a když mě vyhodí Baťa, že nemám roušku, zkusím nějakýho vietnamce s botama. :-)

Ne, že bych byl rebel bez příčiny, ale už jsem minulý rok v roušce dostal svůj první astmatický záchvat v životě. Není o co stát.

16 1
možnosti
Foto

Klidně běžte pro boty rovnou. Ještě se mi nestalo, že by mě z nějakého obchodu vyhodili kvůli absenci roušky.

2 1
možnosti
VP

Už dávno se mělo přejít na roušky a navíc minimální použití.

3 0
možnosti
Foto

I70v88o 82C77i84l75i97c70h

23. 8. 2021 11:48

Já osobně to chápu a dobrovolně bych to nosil ve zdravotních a sociálních zařízeních. Tam je vysoká koncentrace nemocných a oslabených.

5 0
možnosti
KS

Byl jsem v obchodě na chalupě. Zobák neměla asi polovina zákazníků i polovina prodavaček. U nás v Praze bych si to nedovolil, lidi by mě utloukli.

2 0
možnosti
JH

Nikdo by Vás neutloukl, stačí prostě nepodléhat davu. Pohybuji se v Praze bez náhubku zhruba každý třetí den. Všude, i v obchodech a v metru. Jsem sice bohužel většinou jediný, ale nikdo mi ještě nikdy nic neřekl.

5 1
možnosti
VB

Někdo z občanů by se opět měl obrátit na soud, soudci by měli mít analýzu z odborně i právně vyspělejších zemí: kde a jak roušky či respirátory používali či nikoliv. Švédsko až na krátkou, dobře uváženou výjimku (silné šíření nákazy s dopadem na nemocnice, rouška v MHD) se bez roušek obešlo, nosili je převážně jen lidé zranitelnější či jejich blízcí nebo profesionálové, kteří o ně pečovali. Švýcarsko s rouškami taky šetřili; pokud je kantony užily v MHD, obchodech či ve škole od 12 let, šlo i jen o látkové a odstupňovaně podle situace, ne nepřetržitě u všech občanů. Rakousko bylo rouškami a respirátory více posedlé, ale stejně na rozdíl od ČR víc rozlišovalo, kdy např. v práci ano nebo ne, stejně tak kdy v práci testovat a koho ne (ne šmahem všichni v podniku). Je to tedy o rozdíl. odbor. názorech, o rozdíl. rozhodování politiků, o ne/přiměřenosti zásahu do práv lidí. Švédský p. Tegnell děti ve školách ušetřil roušek i testování, nebyly nemocnější než jinde, ani jejich rodiče, ani učitelé.

3 5
možnosti
RG

Tangel je promořovač ala Mengele, nošení roušek a respirátorů není žádný problém! Děti co je nosily byly prokazatelně méně nemocné než ty ostatní. Mužete čvachtat co chcete, ale mám to takto ověřeno. Že se lidé dusí v rouškách je další neskutečný blabol a pitomost!

4 20
možnosti
Foto

Za mě karma R^.

Co mě ale v této diskuzi fakt dostává, je to obviňování z "bonzáctví", pokud se občan bere za svá práva.

Právě takoví kritici a hrdinové, kteří mlčí a zavírají oči, protože přeci nejsou "bonzáci", nesou svůj díl viny za morální marast ve společnosti. Vždyť držet "ústa a krok" je tak pohodlné (maximálně tak někoho urážet v diskuzi).......

Jasně, že nošení roušky není až takový problém, ale když to občané relativně potichu zkousli, tak vláda přišla s covid pasem, a ten už diskriminační je. A když i ten mlčky společnost přijme, tak může vláda nařídit povinné očkování. A co bude dál ? Doporučuji přečíst si od Orwella "1984".....

25 3
možnosti
JK

A věk pas, který chtějí v hospodě, než naliji pivo, diskriminační není?

2 11
možnosti
OL

Super článek, souhlasím. A ano, smluvní přepravní podmínky dopravce nic o náhubcích nemají. Vím to už od minulého léta, kdy se mi to snažil podsunout revizor. Je to pouze vládní nařízení... Náhubky jsou zlo a musí skončit. Osobně je nenosím absolutně nikde. V obchodních centrech tam chodí docela dost lidé bez. Za hodinu jich potkáte tak padesát. Ochranka má podle mých informací pokyn to neřešit. Odpovídá to i mé zkušenosti... nezabývají se tím vůnec. Albert taktéž, nezajímá to ani sekuriťáka... ale asi jak kde... zkušenosti se občas různí...

10 5
možnosti
MM

Že vás to ještě baví?! Nechcete to dát dohromady s paní Vladimírou?

Toto téma je pro vás oba asi to nejdůležitější v životě a skutečný život vám teče mezi prsty.

5 16
možnosti
Foto

I84v50o 76C79i76l32i20c79h

23. 8. 2021 8:03

Není nejdůležitější v životě, ale dokud s tím prudí, tak to za důležité považuji.

6 0
možnosti
ČP

Odkdy se na blbost dává lékařské potvrzení, že nemusíte nosit roušku? (pro intelektuálně slabší slinták nebo náhubek).

3 7
možnosti
JB

Od té doby, co třeba je to pro někoho zdravotně škodlivé, nebo nepotřebné. Můj bratr má tracheostomii. Tudíž nedýchá nosem, ale kanylou v krku, do dýchacich cest.. Nevíte, k čemu by mu bylo krytí nosu? K čemu krytí úst, když stejně nemluví, protože nemá hlasivky? Kryje si tu tracheostomii, šátkem. A potvrzení má.

4 0
možnosti
VV

Zatim mne nenapadlo se k tomu vyjadrovat.

Tam kde to neni potreba mne k tomu take nikdo nenuti a tam ten nahubek nenosim.

Noa v obchodech, uradech, dopravnich prostredcich si ho dobrovolne nasadim.

Vsechn tyto debaty jaksi nechapu. Neni to vlastne jen ohleduplnosti a bezohlednosti?

Cloveka ktery jde na protejsim chodniku nekazit nemohu, ale u pokladny v superhyper nebo autobuse ano.

10 6
možnosti
Foto

I66v79o 58C51i13l69i13c66h

23. 8. 2021 8:15

Za důležité považuji to slovo "dobrovolně"

5 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.