Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Přesně napsáno. Myslím že mezi základní četbu na školách mělo byt dílo J.S. Milla - O svobodě. Autor už před 170 lety napsal, že není možné očekávat, že demokracii vnutíte lidem, kteří na ni nejsou připraveni.

15 0
možnosti

Alláh je mocný! Alláh je s Talibánci! Křesťanská civilizace Bohu nevěří! :-)

0 2
možnosti
ZZ

V islámu je Alláh stvořitelem a všemocným vládcem světa, takže je to vlastně stejný Bůh, jako jej vzývají křesťané.

:-)

0 1
možnosti
ZZ

Tajné služby nejspíš hlásily, že Talibán se spokojí s nějakým okrajovým územím a dobře vycvičená armáda svodům Alláha nepodlehne.

;-D;-D;-D

1 1
možnosti
PB

..... voni sou za poslední léta šokovaní permanentně, pravidelně a neustále,- Arabský jaro, Syrský jaro, Ukrajinský jara, Afghánský teplotně vydařený léto!,- su vopravdu zvědavej, jaký ponaučení z těchto angažmá pro "vyšokovaný mocnosti" vyplynulo,- ............ a jestli nějaký vůůůbec?!?

20 0
možnosti
OS

Šokovanost z něčeho, to se dneska všeobecně nosí. Vzpomeňte na různé teroristické útoky a reakce světových politiků. Jsou chudáčci vždycinky šokovaní. Ale jejich jednání směřuje přesně k tomu, aby mohli být již zítra šokovaní znova. Asi jim to dělá dobře.

1 0
možnosti
JR

J14a37n 63R89á31ž

15. 8. 2021 19:17

Bylo by dobře nezapomenout, jak se chovají Američané ke svým spojencům, když válku prohrají.

Ve Vietnamu se jen pár stovkám těch, kdo Američanům věřili, povedlo uprchnout. Zbytek čekaly buď hromadné popravy nebo převýchovné tábory. V Afghánistánu to bude horší. Když Talibanci obsadili bez boje základnu Bagrám, tak většinu zajatců zastřelili hned a některé usmýkali za auty. Co udělají s opravdovými kolaboranty až obsadí Kabul, si ani neumíme představit. To zcela jistě budou masakry.

5 1
možnosti
ZZ

Asi nemáte pravdu.

Žádné z těchto zvěstí se dosud nepotvrdily a vypadá to jen na báchorky armádních afgánských donašečů, kteří si chtěli zajistit odlet.

Největší dosud zjištěný prohřešek byl - asi 5 kopanců.

:-)

0 0
možnosti
ZZ

Toto není Saigon, prohlásil v neděli šéf americké diplomacie. Doplnil, že Washington vojenskou misí v Afghánistánu dosáhl svých cílů

Radit dnes, koho je je třeba ještě zachránit - je už pozdě. Byl to nesmírný fofr, se kterým žádná tajná služba, ani vojenská rozvědka nepočítala.

Ti kteří měli být zachráněni, zachráněni jsou a ten zbytek - to se ještě uvidí, co Talibán dovolí a co ne, ale armáda se už prakticky bez boje vzdala a přešla i s technikou pod velení nepřítele. Místní vláda jedná o odevzdání moci, ale prezident pro jistotu už odletěl do Tadžikistánu a nový - Alí Ahmad Dželalí - ještě z USA do Afganistánu nepřiletěl.

:-)

9 0
možnosti
JS

Pokud to není Saigon, tak cílem nebylo nic jiného, než zajistit další produkci pro americké zbrojovky.

1 0
možnosti
JH

20 let nás výzvědné služby, média. politici krmili informacemi, jak ta transformace Afghánistánu pěkně odsejpá.

A najednou, pár dní po vynuceném odchodu okupačních vojsk, se ti zarostlí chlápkové s utěrkama na hlavě, opásaní kalašnikovy, špazírujou po Kábulu...

Myslíte, že s námi především média manipulujou jen ohledně Afghánistánu?

31 3
možnosti

Čtu média pravidelně a nikde jsem nečetl, že by transformace Afghánistánu probíhala.

Možná, že Vaše zbylé zprávy jsou ze stejného soudku ...

5 2
možnosti
JV

J47i30r14i 75V57r30a79b12e56c

15. 8. 2021 16:23

Ano presne tak, ty spolupracovniky musi Cesko zachranit. A to se dokonce nabidli Fini a Svedi co vubec nejsou v NATO.

1 1
možnosti
JR

J74a63n 61R19á51ž

15. 8. 2021 19:22

Amíci stěhují diplomaty a civilní pracovníky takovým fofrem, že na záchranu všech těch, kdo jím pomáhali přepravní kapacity nemají. Zachrání se jen ten, komu to Talibanci povolí. Nevím proč jsme se záchranou alespoň těch pár tlumočníků váhali. Obávám se, že zítra bude pozdě.

6 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 14,66
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik