Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pokud soud právního státu vydá pravomocný exekuční titul, který poté není vykonán ... tak k čemu pak je takový stát a takové soudy?

1 0
možnosti

R^

Souhlas!

Jde o další bezhlavý přístup okamurovců k legislativě! Okamurovci patolízalsky se hlásí k největšímu lháři opakovaně odsouzenému soudy za lhaní, opakovaně svým pseudonacionalismem ohrožují naši republiku v její svobodě a demokracii svojí nepochopitelnou vstřícností k Rusku a Číně a svým zhoubným voláním pro opuštění Evropské unie, která je spolu s NATO jedinečnou zárukou naší svobody a demokracie. Svůj politický vliv staví vysoko nad české zájmy se zhoubnou lhostejností k právnímu státu, naší svobodě a naší demokracii! Jejich volební zisky jsou dány jen hlasy antisystemově smýšlejících občanů!

:-)

2 1
možnosti
JZ

Jasně jsem psal, že je nutné omezit pravomoci soudních exekutorů, aby se z dluhu za stokoruny nestávaly dluhy za desetitisíce korun. Ovšem obnovení státních soudních vykonavatelů by bylo cestou do pekel. A chyba je především v dlužníkovi, kdyby své dluhy řádně splácel, nemá problémy.

3 0
možnosti
PP

Nejenže by se přestaly dávat úvěry, viz článek, ale co pronájmy, kdy lidé si myslí, že "mají nárok" na bydlení "zadarmo".

1 0
možnosti
MS

Tak pořád lze najít inzeráty "půjčíme bez nahlížení do registru". K takovému poskytovateli půjčky bych se choval stejně jako k dlužníkovi.

1 0
možnosti
PB

Jedná se o marketingový tah, v reálu to bude trochu jinak. Zákon o spotřebním úvěru dozorovaný ČNB nařizuje prověřovat exekuce klienta a předluženým (těm viditelně) zakazuje půjčovat.

A potom si zjistěte, čeho se to nenahlížení do registrů týká. Půjčka do 5000kč, tzv. rychlopůjčka před výplatou, se totiž za úvěr dle zákona nepovažuje a nahlížení do registru se jí opravdu netýká.

Nestačí jen přelítnout očima inzeráty, ale taky o daném problému něco vědět a znát.

1 0
možnosti
Foto

Předání pověřené působnosti v oblasti exekucí v podstatě bez mantinelů do soukromé sféry je jeden z největších excesů let devadesátých. A je jedno, kdo ten exces chce napravit, hlavně ať to udělá.

3 1
možnosti
Foto

Dobrá. Ale dnes už mantinely jsou. Když odbouráme všechno, co vzniklo v 90. letech, jsme zpátky v socialismu. To bych rozhodně nechtěl.

1 0
možnosti
ZZ

Ono by možná stačilo jen zpřísnit pravidla pro exekutory tak, aby nerýžovali horentní částky na banálních pohledávkách.

Když jsem dostal na stůl exekuční příkaz na zaměstnance ve výši 12 tis za to, že nezaplatil popelnici za 750 Kč, tak se mi pomalu začala otevírat kudla v kapse.

Jasně vidím - že řada pracovníků obecních a městských úřadů, dopravních podniků ........ má s exekutory nadstandardní vztahy.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

A proč ten zaměstnanec nezaplatil tu popelnici?

0 0
možnosti
JK

Okamura přesně ví co dělá, to ho trochu odlišuje od jiných extrémistů. Jeho voliči jsou lehce manipulovatelní lidé, důchodci, sociálně slabší a armáda dlužníků. Minule sliboval omezení pravomocí, smazání nesmyslných dluhů a podobně, to už nestačí, tak hlásá jejich zrušení úplné. Je jasné, že k tomu nedojde, ale je to dobrá inovace kolovrátku, který DPĎáci opakuji u každého mikrofonu. Spousta poslanců, právníků, v tom byznysu jede (např. Vondráček ANO) a tuhle kachnu na zlatá vejde si nepodříznou. Jen aby příznivce SPD místo házení klád na koleje, nešli podpalovat exekutorům baráky.

To si může Okamura dovolit jen proto, že tu existuje masa lidí, kteří nemají východisko z dluhové pasti. Vědí, že v životě dluhy nesplatí, že zatíží i svoje děti a na oddlužení nedosáhnou. Takových je bohužel mnoho a chytají se každého stébla, které by jim jen trochu ulehčilo. Tyto lidi lehce Okamura zverbuje i když ví, že to co hlásá je v praxi nemožné, se lhaním nemá žádný problém.

Přitom problém není v exekutorech, dluhy se musí platit a na dlužníky musí být přísné legální nástroje jak dluh vymoci. Problém je v poskytování půjček, kdy společnosti ochotně půjčí peníze osobě, která má nadměrné dluhy, nesplácí a je zřejmé, že vytlouká klín klínem. Takové dluhy mají být z exekucí vyloučeny, poskytovatel má být právem označen za lichváře postaven mimo zákon. Na marginální dluhy (poplatky, jízdné a pod.) by měla stačit obecní šatlava a obecně prospěšné práce a tady je důležité to, aby trest přišel rychle, v řádu měsíců, ne za 10 let. Nejdůležitější je ale posílení finanční gramotnosti, lidé podléhají protože je tak snadné si půjčit a reklama hlásá, že je i úplně snadné splatit. Chybí finanční důvěrníci se zaručenou mlčenlivostí. Máme duchovní důvěrníky (farář, cvokař), zdravotní důvěrníky (doktor), právní důvěrníky (obhájce, notář, a pod.), ti všichni vás neprásknou a není možné je k tomu nutit. Finanční důvěrník se zaručenou mlčenlivostí neexistuje.

1 1
možnosti
PB

Problém je v poskytování půjček, kdy společnosti ochotně půjčí peníze osobě, která má nadměrné dluhy, nesplácí a je zřejmé, že vytlouká klín klínem. Takové dluhy mají být z exekucí vyloučeny, poskytovatel má být právem označen za lichváře postaven mimo zákon.

----------

V tomto panuje mezi lidmi řada primitivních mýtů.

Tak za prvé, dluhy u člověka nezjistíte, pokud nejsou u banky, což je vedeno v registru BRKI, nebo podobné oficiální společnosti zapojené do registru NRKI, anebo pokud vám je sám nepřizná. Můžete třeba zjistit, kolik já dlužím na doplatku elektrickým podnikům, sdružení nájemníků, leasingové společnosti, místnímu truhláři, na alimentech, soudním rozhodnutím za způsobenou škodu-újmu, státu za soudní a vězeňské výlohy, jaký mám nedoplatek u operátora, nebo u nebankovní společnosti? Nemůžete. Pokud na to nebude vystavena exekuce, nedozvíte se nikde nic a já jsem podle vašeho nejdetailnějšího prověřování čistý jako lilie s příjmem 20 000kč a náklady 14 000kč. A přitom třeba dlužím milion.

A druhá věc jsou exekuce. Ty chodí se zpožděním 3-5 let od soustavného odmítání cokoliv platit. Za tu dobu vám patologický neplatič stihne ten milion dluhů klidně naflákat. A pak se všichni rozhořčují, že nebankovka půjčila někomu se 13ti exekucemi. Fakt nepůjčila, věřte mi.

A za třetí jsou úroky z prodlení, penále, soudní výlohy a různá navýšení skrze prodej dluhů inkasním společnostem a odměn exekutorů. Půjčíte někomu, kdo má 60 000kč dluhů. Žádný horor. Jenže za dva roky je to dlužník s půl milionem a hloupí lidé při čtení hysterických článků o oběti lichvářů se diví, proč mu tedy někdo vůbec ještě půjčil.

A za poslední, zákon o spotřebním úvěru by půjčku předluženému dlužníkovi bral jako neplatnou, s vysokou pokutou pro poskytovatele a možností neplatit pro věřitele, tedy to co píšete, už de facto platí. Jenže o tom si článek nikde nepřečtete. Není to pro novináře atraktivní. Neplatič-oběť lichvářů je přeci jen atraktivnější sousto, než neplatič prolhanec a zloděj.

1 0
možnosti
Foto

Soukromý exekutor je ksindl

1 3
možnosti
Foto

Ksinl je především dlužník, který neplatí své dluhy.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,49
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz