Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Důchodová reforma znamená, že se musejí najít jiné zdroje na důchod, než je státní rozpočet a sociální pojištění. Každý musí takový zdroj najít a zafinancovat sám.

1 0
možnosti

Nejsou žádné jiné zdroje na důchod, než sociální pojištění a státní rozpočet.

Ti, kteří tvrdí něco jiného, zcela nepokrytě a vědomě, lžou !!!

;-)

1 0
možnosti
Foto

Z těch 1.880 mld výdajů státního rozpočtu jsou 1.280 miliard sociální dávky, transfery regionálním rozpočtům a platy veřejné sféry. To jsou zdaleka největší položky už dnes. Budou voliči souhlasit se snížením důchodů, sociálních dávek, platů ve veřejné sféře, plateb ze státního rozpočtu (bez zdravtního pojištění) do zdravotnictví a obecních rozpočtů? Nebudou. nehájím armádu, ale těch 22 miliard je proti tomu směšných.

Šedá ekonomika není tak rozsáhlá, ale i kdyby byla, je to jen důsledkem restriktivních daňových zákonů a nepružného trhu práce.

0 1
možnosti

Dnes jsem se celkem pobavil nad inzerátem jedné neziskovky, která nabízela za nenáročnou práci na poloviční úvazek v Praze, 41 tis Kč hrubého !

;-D

0 0
možnosti

Asi největší uspory vidím na obcích . Takové rozhazování peněz za nesmysly a bez efektu se jen tak nevidí . Prostě těch 300 miliard ročně je bez kontroly a rozfrcává se spřáteleným firmám za šílené pálky (předraženost) .

Lidi to nezajímá , protože oni si obec přeci neplatí ;-D . Obce si totiž platí stát z eráru .

0 0
možnosti
Foto

Perfektní článek o ničem, tak jak to má být, karma! - - - - Jen si dovolím polemizovat se závěrem, že žádná důchodová reforma jen tak /v nejbližších 10 letech/ nebude. Ještě loni jsem si to také myslel. Ale letos už to vidím jinak. On Babiš si v tom uplácení voličů-důchodců počíná opravdu strašlivě neefektivně, a ve spojení s tím, že si hledí jen svých agrofertích zájmů a zájmy české subdodavatelské ekonomiky šly při sjednávání Nového Zeleného Údělu stranou, lze reálně do cca 5 let čekat default českého státu. V praxi to bude znamenat, že se důchody administrativně zase sníží, třeba takhle plošně o 1/3, pro začátek. MMF nám stanoví podrobnosti. Samozřejmě se tomu Babiš a Agrofert možná pokusí vyhnout, ale pak je zase zapotřebí počítat s pádivou inflací, takže důchody se budou každoročně zvyšovat tak o 20 či 30% a jejich kupní síla přesto o nějakých 10 či 20% poklesne. /posléze uvedené variantě zase tak moc nevěřím, ačkoliv už přestává být nereálná - s tím, jak se zvyšuje pravděpodobnost toho, že nás německý průmysl v souvislosti s poklesem objemu výroby z důvodu elektromobility přestane potřebovat jako subdodavatele/. - - - Každopádně, skončí ta strašlivá nuda, co nás všechny tak moc sžírá, že nám ani namáčení ve slané vodě nepomáhá. Lidi se zase budou muset mnohem víc starat o to, aby neměli hlad a nešli pod most. A ještě budeme vděční za Babiše, za ty chutné langoše z jeho kvalitní mouky, osmažené na jeho výtečném řepkovém oleji. Dobrou chuť!

0 0
možnosti

Zapomněl jste na druhou a mnohem jednodušší možnost.

Zvednout odvody na sociální pojištění o 7 %.

;-D

0 0
možnosti

Dvě poznámky dle příkladů z mého okolí:

1) ano, důchodce by měl mít možnost důstojně bydlet, ale opravdu potřebuje vdova 4+1 v Holešovicích, i když tam bydlela celý život? Nemůže se přesunout do 2+1 a dostat v milionů na ruku, případně mít poloviční nájem?

2) opravdu máme důchodcům občas zaplatit zájezd za slanou vodou? Spolu se zaměstnavatelem odvádíme na sociálním skoro 40.000 měsíčně, je mi 33, i kdyby zrušili inflaci (sarkasmus), tak budu toto odvádět dalších více než 30 let, abych měl důchod 25.000, je to fér?

1 0
možnosti

Proč by nemohla vdova bydlet ve čtyřpokojovém bytě když na to má a vyhovuje jí to? Vaší poznámce nerozumím, jedině že byste nám tady zamrznul z padesátých let...

5 0
možnosti

nasporit si na duchod ?

Tyhlety kecy jsou fakt ubijejici. Neexistuje jedina vyzkousena a proverena varianta, jak na to jit. To ze v nekolika zemich na zemekouli maji obcane v tech fondech a jinych financnich objektech nejake prilepseni na duchod bohuzel neznamena, ze to bude i pak fungovat, kdyz se na tuhle metodu vrhne 80% populace.

Dnes uz svet nevi co s penezma a vysledky vidime napr. v Nemecku, kdy ty fondy skoupily bytovy fond a lidi nemohou zaplatit bydleni - ti sami lide, kteri se tem samym fondum budou snazit natlacit penize ktere si utrhnouo od huby, aby meli ten vylepseny duchod. A ty fondy zdrazi obratem bydleni vodu , energie - samozrejme, co jineho jim zbyva ... je to vsechno provazany system zavislostí.

Pobezi to jako vsechno na tomhle svete, par vyvolenych statu si bude zit na vysoke noze a vydirat zbytek sveta jako doposud - a jestli bude CZ mezi temi vyvolenymi, tak se neni treba o nic strachovat a zadne reformy nejsou potreba.

2 0
možnosti

Duchod je pro kazdou zemi strasidlo. Mnoho statu (Kanada i USA jsou take se stejnym systemem jako CR.) jiz dnes prichazi na nedostatek pracovniku mladsiho veku, kteri plati na ty starsi. USA na to prisla jiz pred 50 lety. (prezident Reagen) Zavedli system "401K" a tim zlepsili konecnou fazi v duchodu (jsem jeden z nich). Kanada je tak bohata na nerosty, ze je schopna mit duchody dva. Jeden je presne jako v CR a druhy je financovan "royalitami" z tezby nerostu (castecne).

Zde v CR neni moznost mit ani system USA nebo zlepseni duchodu podle Kanady. Ten americky Sobotkova vlada zrusila (byl jenom castecne organizovan jako v USA). Duvod? Kazda odpoved muze byt neprijatelna pro nekoho.

Jako technolog, ve sve posledni profesi, mohu jen navrhnout duchodove zabezpeceni podle DPH. Moznost CR platit duchod je zavisly na celkovem bohatstvi prace a vydelku ve state. Formulaci a pravidla bych ponechal ekonomum a financnikum.

Samozrejme je potreba i kazdeho z nas se zamerit na prilepseni pro obdobi ve stari. Americky system prilepseni je jednou z cest. Osobne me prinasi 1/4 duchodoveho prijmu. (jiz 20 let). Zde je diskuze odborniku (a take politiku) velmi nutna. Referendum pri vyberu systemu , je take nutne.

2 0
možnosti
Foto

Ovšem zkuste investovat u nás. ;-D

1 0
možnosti

Důchodce ve slané vodě rozhodně nehodlám platit... Deckam dávám spoření i vzdělání a to má přednost...

0 1
možnosti

a Vaše rodiče co?

2 0
možnosti
Foto

Čekat že něco udělá stát je čekání na Godota. Kdo se na důchod nezabezpečí nějak sám (nemovitosti,akcie, úspory),má smůlu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 35,74
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik