Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když bych se podíval na vývoj daní u nás, je odpověď na autorem položenou otázku jasná:

- na počátku 90. let činila daň ze zisku firem 55%, nyní 19%, tedy snížení skoro o 2/3

- daň ze mzdy v nejvyšším pásmu byla 47% a nebyly ani zastropovány sociální a zdravotní odvody, teď 15%, tedy snížení o vice než 2/3

Zato sazba DPH vylétla nahoru a třeba její snížená sazba, ve které je většina toho, co platíme v souvislosti s bydlením, je rekordní v rámci EU.

Když k tomu přidáme, že u nás prakticky neexistují majetkové daně, zjistíme, že jsme velmi snížili daně firmám a bohatým a velmi zvýšili daně ostatním.

Neumím si představit, že by to mělo najednou pokračovat jinam.

Je mi líto...

0 0
možnosti
Foto

Každé snížení daní (jedno jakých) nebo jejich zrušení je vždy správné, morální a naopak, každé zvýšení je vždy špatné, nemorální.

0 0
možnosti

M54i16l52a40n 30K23e13s95l

2. 8. 2021 16:07

Pokud budou mít socani vliv,tak půjdou jinou cestou atd.Dá se s velkou praděpodobností předpokládat,že jejich vliv na to,co se bude dít s daněmi po volbách budou mít vliv minimální nebo žádný.Jest li se dostanou do parlamentu ak budou zase jen přicmrndávači ANO.

0 0
možnosti

Pane Onderko. Na vašem místě bych mlčel a raději se již mediálně neprezentoval. Byla to právě vláda i za vaší účasti, která naprosto nesmyslně zesekla sekeru 500 mld. do zad našich dětí a vnoučat. Na základě šetření NKÚ se zjistilo, že tyto peníze nešly na boj proti covidu, ale 50% se vyhodilo oknem (do těch správných kapes).

A vy teď máte tu drzost přijít s tím, že budete zvyšovat daně. Vemte si vaše venezuelské experimenty do kroužku levicových budižkničemů a lidi a firmy, které vytvářejí hodnoty i navzdory vašim hochštaplerským snahám nechte napokoji lidi zaměstnávat a tvořit.

3 0
možnosti

Táhněte už do propadliště dějin za Milošem Jakešem i s těmi vašimi facebooky.

2 1
možnosti

Kdybyste raději už někam zalezli. Nemáte špetku sebereflexe.:-P

1 1
možnosti
Foto

Daně se mají snižovat a ne zvyšovat. Kdokoliv chce zvyšovat daně, je jedno komu, ten má morálku lidí, co se neštítí okrádat ostatní.

Jak to řekl váš kolega Foldina? Podporujeme systém ve které bereme peníze těm co pracují a dáváme je těm co pracovat nechtějí.

2 0
možnosti
Foto

Kolega Foldina. To je ten dříve známý socan s tvrdým a nebo měkkým? 8-o

0 0
možnosti

Ok, daně se zvýší.

Otázka je, mají-li se více zvýšit těm, kteří na chod státu dneska přispívají měsíčně řádově desetitisícovými či vyššími částkami a nebo těm, kteří na stát přispívají tisícovými či menšími částkami, případně nepřispívají ničím (no, v DPH přispívá každý, což je asi tak jediná "spravedlivá" daň).

1 0
možnosti

J42a69n 34R67á49ž

2. 8. 2021 13:15

S tím, že DPH je jediná spravedlivá daň máte naprostou pravdu, ale její zvýšení je nejméně populární prostředek, jak přinést víc peněz do rozpočtu.

Jediný návrh na změnu ve výběru daní vzešlý z EU, který lze podpořit, je danit příjmy v zemi, kde se tvoří jejich zdroj.

Vyloučilo by to daňové čachry, kdy např. česká firma má většinově příjmy z podnikání v ČR, ale uvádí jako daňový domicil Nizozemsko nebo Kypr, popřípadě pomocí právních kliček se stane daňovým rezidentem např. v Panamě nebo Seychelských ostrovech .

0 0
možnosti

Superhrubá mzda bylo krizové opatření, které mělo skončit už před mnoha lety. Vzkřísili jste ho vy s Babišem a okrádali zaměstnance i v době konjunktury. A co z toho, jak do dopadlo? Teď mělo být v kase nahrabáno tak, že zrušení superhrubé mzdy by nikdo nepoznal. Jenže vy jste všechno bohatství prožrali, v kase je ohromná díra. Je to vaše vizitka, už vidím učebnice:

"Strana ČSSD defacto zanikla v roce 2021, v roce, kdy se jako vládní strana podílela na historicky největším schodku Česka."

ODS usiluje celé roky o zrušení superhrubé mzdy, jaký důvod by měla pro úplné otočení názoru na přání zanikající strany? Jako třeba to, že máte málo na rozhazování? Byl by megaschodek menší? To těžko.

Metání hnoje na pravicové voliče vám hlasy nepřinese, kolik si tak myslíte, že jich přesvědčíte. Vám zdrhli voliči zejména k Babišovi, bez nich jste nahraní, vaše dohoda o neútočení Babišovi vyhovuje a vás odrovná. Klidně bych se vsadil, že tu dohodu Babiš stejně poruší, na vás už nikomu nesejde, on se panicky bojí Pirátů a toho, že ten váš zbytek zdrhne k nim.

7 0
možnosti
Foto

Tím, kdo se 3 měsíce před volbami klepe jako sulc a strachuje, že zřejmě na 100 procent přijde o stálý přísun bezpracných státních prachů, je duální exprimátor města Brna Roman Onderka. ;-( Hurá

1 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik