Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M86i27l44a90n 89K37e34s51l

1. 8. 2021 16:46

V případě,že bude někdo žádat vyplacení škody způsobené nezákonným opatřením vlády bude muset počítat s tím,že vrátí všechny podpory,které dosud vyfasoval od státu?Asi jo.To se asi ty soudy kolem toho nepodaří uzavřít do konce světa.

0 0
možnosti
PC

Už bohužel NEJSME právní stát! NSS už přes 30 opatření zrušil a označil je za protiprávní, ale v reále se nedělo vůbec nic. Nevěřím už proto ani soudům.

1 0
možnosti
Foto

Někde jsem četla titulek, že soud si neví s vládou rady. Tak je to potom ale špatný soud, když si neví rady s notorickými porušovateli zákona. Na druhou stranu je pravda, že vláda se zařadila například po bok neplatičů alimentů. S těmi si soudy také nevědí rady.:-)

0 0
možnosti
Foto

Minulý týden jsem se kouknul na vzdělání pana ministra, doufal jsem, že studoval práva v Plzni. Nemohla by jeho Karlova univerzita požadovat také nějakou náhradu za chování jejího absolventa, který neví, že pokud je v zákoně stanoven požadavek na zdůvodnění, tak tam to zdůvodnění musí být.

0 1
možnosti
JL

Vazeny pane Zdenku Koudelko. To co jste propagoval v tomto clanku je uctihodne. Je to konzervativni pristup k veci.

V CR ma vsak mnoho nedostatku toto uskutecnit. Zde oddeleni hospodarstvi od statu skoro neexistuje. Tim take nejsou patricne zakony. Politicky potom nemuzeme uvalit platbu na vladu, kdyz je tato postavena "KOALICNE". Tim, ze snemovni vetsina vyjadruje mozek naroda, ten prece nechtejte "pokutovat". (napsano jako zert). Soudnictvi je stale ve vleku socialistickeho mysleni, takze nema ani smyslu neco podobneho prokuratorem predlozit.

Snad nejvetsim brzditelem teto myslenky jsou nadnarostni korporace, ktere ochranuje stat kde vznikly a maji sidlo. Protoze i ony jsou v tesne spolupraci s politickym sborem te ktere zeme, uvaleni platby temto spolecnostem, by staty braly jako urazku jejich politicke moci a CR by ztratila mnoho "prateskych" zemi. (receno stridme)

Jinymi slovy, dobra myslenka a skutecnost v americkem prostredi. V socialisticke Evrope nema takova politika ani pristup v mysleni politiku. Byla by brana jako sila rozbit ten socialisticky system. To prece politici typu Merklove a Emmanuele Makrona nemohou pripustit.

2 0
možnosti

P20e82t16r 55Č91e89j89k63a

31. 7. 2021 16:10

Já jsem velmi zvědav, jak v těch žalobách bude chtít kdokoliv vyčíslovat škody, protože soud asi těžko přijme srovnání "tržby před covidem - z dob omezení". protože každému musí být jasné, že jsme nežili v "normální" době a za doby obav z pandemie by zkrátka tržby stejně nebyly..... lidi by nechodili do hospod v míře jako před covidem, lidi by nechodili do divadel / kin, kamkoliv za kulturou jako před covidem..... Takže vlastně musíte postavit proti sobě scénáře jaké byly tržby z důvodů "omezení vlády" a proti tomu musíte nějak doložit, jaké si myslíte, že byste měli tržby za doby vrcholu pandemie a uvědomte si například to, že někteří podnikatelé by třeba ani na žádnou žalobu v případě alternativního scénáře neměli čas napsat, protože by třeba na covid umřeli. Takže způsob vyúčtování těch škod by mě opravdu zajímal..... ;-)

2 0
možnosti
JR

J27a17n 28R89á55ž

31. 7. 2021 14:46

Kdyby měli platit náhradu škody členové vlády + experti, kteří vládě radili, jsem pro. Ale požadovat náhradu škody po vládě nejde, lze ji požadovat po státu a stát jsme my, všichni občané. To znamená, že škodu zaplatí poměrně všichni daňoví poplatníci a zvýší se výdajová stránka státního rozpočtu, což všichni občané více, či méně odnesou. Takže jsem proti!

6 0
možnosti
ZM

Váš princip (členové vlády+experti ano, stát ne) je sice lepší než nic, ale je to bianco šek na okrádání a neomezené konfiskace soukromého majetku a eliminace práv a svobod pod praporem abstraktní modly STÁT.

Odejdou jedni, přijdou jiní. Mašinérie pojede dál.

Členové vlády+experti skončí jako nemajetní doživotní vězni, kteří ty miliardové škody budou splácet prací? A jak to bude s jejich osobami blízkými ?

Od jednotlivých členů vlády+expertů někdo vymůže peníze snad v řádu miliónů, ne miliard na vyplacení miliardových škod, které tito členové vlády a experti způsobili. Pokud o nějakém historickém příkladu víte, prosím, uveďte.

Daňový poplatník je v realitě pouze ten, kdo do rozpočtu platí více peněz (daně, odvody, poplatky), než z rozpočtu dostává (důchod, dávky, plat, dotace).

Jedni táhnou vůz, druzí se vezou. Glorifikovat a přetavovat termín stát na "my všichni občané" je úsměvné a iluzorní.

"Více méně" všichni občané a děti, které nemohou volit, už víc jak rok nesou a dlouho ponesou mnohem větší náklady a oběti (nejen finanční), než budou stát principální náhrady v Kč za zbytečně způsobené škody.

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu, počkození jsou však všichni, nejen podnikatelé. proto je nutno přijmout zákon o nepodmíněném příjmu, takto budou škody kompenzovány nejlépe R^

1 4
možnosti
VB

Jednou se patrně přihlásí o náhradu škody i ti, kteří utrpěli větší zdravotní újmu po očkování.

0 4
možnosti
JR

J26a26n 83R58á46ž

31. 7. 2021 16:51

Naprosto bez úspěchu milá paní!

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS