Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete to hezky, ale zbytečně se namáháte směr je nalinkován a nějaké nářky

obyčejných lidí nikoho tam nahoře nezajímají.

12 4
možnosti
RP

Když nás bude dost, tak těm nahoře to ohrozí jejich křesla. A koryta.

Ale to je nyní daleko.

10 0
možnosti
ZJ

Žádný problém.

Na střechu dám dotovaný panely. Když podvečer přijedu eko eletroautem, tak ho připojím. Přes noc se baterky dobijou a ráno můžu do zaměstnání.

3 14
možnosti
Foto

Pro vás možná žádný problém, pro ostatní problém, že vám to musí dotovat. Udělejte si to za své, pak nebude mít problém nikdo.

18 0
možnosti
JL

Je fajn, že o tom někdo přemýšlí. Politici mlčí, protože proč by občany před volbami znervózňovali a pak se to zadá nějaké PR-agentuře a ona za 100 mega vymyslí postup, jak postupně dávkovat občanstvu nepříjemné pravdy...Podle mě jediné fungující řešení omezení klimatických změn, je snižovat radikálně množství lidí na planetě a omezovat jejich technické bujení - jenomže to je přesně to, co homo SAPIENS nebude chtít udělat. Lidi se prostě rádi množí, koukám nedávno Turecko - 83 milionů lidí. Hezky, tihle muslimové jsou ale bejci!

14 0
možnosti
Foto

V závěru jste to napsala správně: že nejste odborník. A podle to ten blog vypadá.

3 38
možnosti
MK

Řekl ten pravej. Vy máte větrník patrně na zahradě. Rv

7 1
možnosti
TD

Nemá smysl takto srovnávat bateriové úložiště s jadernou elektrárnou.

Bateriové úložiště žádnou elektřinu neprodukuje, ale přesto může být v síti velmi užitečné. Může vyrovnávat denní špičky a tím (například) ušetřit za jinak nutný start a hodinový provoz plynové elektrárny. V takových službách se skrývají obrovské úspory a tam je pravý význam úložišť, ne v tom, že budeme počítat jak dlouho dokáže zásobovat nějaké velké město.

Jestli chcete bateriové úložiště s něčím porovnávat, tak s přečerpávací vodní elekrárnou (viz Dlouhé stráně). A jistě, dají se najít výhody i nevýhody pro oba druhy akumulace.

A máte pravdu, že obnovitelné zdroje potřebují akumulaci v mnohem větší míře, ale to už si holt musíme říct co chceme - jestli pořád pálit uhlí a nebo nějakou část pokrýt třeba fotovoltaikou. A potom je opravdu fér říct, že když budeme chtít podíl fotovoltaiky navýšit nad nějakou zanedbatelnou mez, tak už k ní bude potřeba budovat i (denní) akumulaci.

Jinak mě překvapuje, že jste v souvislosti s nadpisem nezmínila relativně novou německou iniciativu, kdy bude příspěvek na OZE zastropován a část hrazena z rozpočtu. To má k "mlčení a lhaní" mnohem blíž.

5 4
možnosti
HH

Ta plynová elektrárna ale nestartuje z nuly. Pouze zvýší svůj výkon třeba ze 2/3 na 3/3. Navíc, baterky vydrží cca 10 let, plynovka 50.

2 0
možnosti
Foto

Taky si říkám, že bych radši klidně i fialovou elektřinu.

3 0
možnosti
JS

Nebudou Vás mít rádi.

18 0
možnosti
JL
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik