Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TC

Po přečtení Vašeho příspěvku jsem nevěděl, zda se mám smát, nebo plakat.

František Kriegel se musí obracet v hrobě. Kéž by jste měla tolik odvahy a dokázala to co on v roce 1968. Vaše přirovnání v nadpisu pokulhává. Těžko porovnávat situaci, kdy k nám spřátelení bolševici poslali vojáky s tanky, aby zde ve jménu obrany před vnitřním nepřítelem zabíjeli naše spoluobčany s někým, kdo nám pomáhá a posílá peníze ke zvýšení naší hospodářské a životní úrovně. A přitom se jen tak mimochodem snaží snižovat energetickou závislost na těch s těmi tanky. Taky bych chtěl být takovým odborníkem na všechno. Kéž by Váš názor alespoň probudil zájem naší nastupující mladé generace k nedávné historii, zejména k bolševické morální devastaci našeho národa po roce 1945. U některých občanů trvajících dodnes.

3 5
možnosti
Foto

Autorku jste asi nepochopil. To co píšete je v knize Mráz přichází z Kremlu, knihu jsem četl a doporučuji každému. K napsání knihy Mráz přichází z Bruselu je pěkně našlápnuto, jen to nechcete vidět.

7 1
možnosti
PB

..... nic proti parafrázím!,- ostatně soudím, že současná podoba EU si v sebedestrukci přímo libuje a dvourychlostní stupeň ji v tomto snažení bude neskonale slušet!,-...... ale "Byli jsme před Bruselem, budeme i po něm!",- žejoR^

4 2
možnosti
VV
OD

Milá teto Kateřino,

na počátku svého traktátu jste připustila, že v problematice zdaleka nejste odbornicí, na jeho konci se však dopouštíte ramenatých eufemismů, které neumíte převrátit ve skutek.

Pokud připustíme, že Green Deal je politickým avanturismem, který upřednostňuje wishful thinking před racionální úvahou, je na místě otázka - kde jsou všichni ti racionálně myslící reprezentanti evropského průmyslu se svou odbornou kritikou?

Nemohu prostě uvěřit tomu, že šéfové a hlavní akcionáři největších evropských automobilek, strojíren, energetických firem následují zádumčivě krysaře Timmermanse na cestě na hranu útesu, ze kterého se dobrovolně vrhnou do propasti zapomnění.

Nemohu uvěřit, že konzervativní státníci členských zemí odložili rozum a doprovázejí tenhle průvod a vesele mávají mávátky.

Máme tu dvě vysvětlení - buď (a to se jen těžko věří) i spočítali, že ten nápad je proveditelný a neznamená zánik průmyslu a pád EU do méněcennosti

nebo to celé považují za další hysterický pšouk dnešní politické representace, který nepřežije příští eurovolby a tudíž nemá smysl na něj stejně hystericky reagovat.

Co ale vůbec nepomáhá, je posice, ze které píšete vy a vám podobní, protože vaše hysterické vystupování z EU je stejně málo podložené raciem kritického rozumu jako to zelené šílení se sifonovým plynem.

Ocenil bych u vás, lidí s politickou ambicí spíše než Scipionství pozici - pokud jde EU špatným směrem, kandiduji proto, abych to změnila. Budu v Bruselu každou minutu svého mandátu usilovat o to, aby vyjednaný kompromis zájmů mezi členskými státy minimálně neškodil zemi, kterou zastupuji, udělám vše pro to, abychom my malí měli nejméně obdobnou pozici jako státy velké, budu důsledně hledat politické spojence, abychom utvořili takovou koalici, která nejen zastaví freak politiku permanentních kampaní, ale také vytvořili plán natolik kvalitní, že ho velcí nebudou moci smést ze stolu.

Místo toho ovšem pozoruji jen patru mamlasů, kteří si do Bruselu dojeli nahrabat.

4 4
možnosti
OD

Smutným faktem je to, že za 15 let jsme v EU předvedli celou řadu trapně komických kousků z kabaretu U Nováků, ale nic z toho, co by ostatním v EU ukázalo že nejsme jen banda vychcaných, somrujících šašků, kteří kromě parazitismu na eurofondech, chronického chmatáctví eurodotací a alibistického kverulantství nepředvedli vůbec nic.

Asi nejsem sám, komu pomalu dochází trpělivost nad tím, jakou ostudu mně, mým dětem a mé zemi dělá politická třída na všech úrovních - od místní, přes národní po tu EUropskou.

Takže míso hecování proti "vnějšímu nepříteli", si teto dejte sakramentský pozor, aby vaše politická ambice byla robustně rozkročena na základě talentu a schopností, protože na rozdíl od "zlé Brusele" jste po ruce a jestli prudce nezvednete laťku, která se dnes válí v prachu nicoty, budete se zodpovídat do statků i hrdel! (také pěkný eufemismus, ne?)

Pozdravujte Milouše, už se kluk naučil holit?

Nazdar

3 7
možnosti
LU

CzexitR^, populisti už konečne zorganizujte v Česku referendum, celá EU vám bude držať palce.

1 0
možnosti
Foto

Už jste si našetřil pět éček, aby vás pustili na nákup?

2 0
možnosti
Foto

Koukám, že jste z toho mrazu dost ofoukla. ;-DRv

4 12
možnosti
MR

Problém je v tom, že se společnost snaží přizpůsobit tomu nejslabšímu článku a tím pádem vzniká kolektivismus, není zde prostor pro "tréning" silných osvícených osobností, tak jako dříve, jež by vedli státní a Evropskou debatu a vytvářeli silnou politickou scénu. Jaká máme naše a Evropské osobnosti???

Pak tu je určitý fenomén, kde člověk podléhá tzv. odstředivé síle z plné reality do vlastní a vytváří pak systémy pro systémy a ideální k tomu jsou podmínky v různých organizacích jež nepracují tzv. s terénem ...

Další fenomén je zde v tom, že nemáme schopnost vnímat, jak to bylo před týdnem, roky, staletími, tedy co se vlastně udělalo, už za socialismu zde bylo hnutí Brontosaurus, následovalo odsíření elektráren, plynofikace průmyslu a domácností, výstavba čističek, dotační programy do zemědělství, přírody, lesnictví, jednou doprava pak doleva, pak solární tunel a vše se platí z našich a státní peněženky, k tomu jsou zde kotlíkové dotace a konkurenceschopnost průmyslu jde ke dnu s emisními povolenkami, a přitom Evropa má 10% podíl i sílu na světovém klimatu.

Naprosto zde chybí zhodnocení toho, co se už udělalo, investovaných biliónů do přírody, rozvoje měst, venkova, životních prostředí, tak že na místě je potřeba už být hrdi na to co už jsme udělali, a to že je to maximum, jinak to ohrožuje naši existenci ve světě plných státních predátorů. Zde je navíc i vlastně určitá demokratická zátěž, to že jsou volené funkce na x let, tedy nahodile celkem vstupují do těchto orgánů lidé, bez větších zkušeností a rozhledů a vidí jen to své a mnohdy chtějí nechat svůj pomníček ... Další zátěž je i v přílišném slovu mladých generací, jež nemají rozvinutou zpětnou vazbu a zkušenost, vidí zatím jen onu špičku ledovce, svůj píseček, ale neřeší třeba to, co jde za Čínou, Ruskem, Indii, USA, jak to řešit v této rovině ???

1 0
možnosti
JP

J60a40n 91P88a39v27l97í17k

29. 7. 2021 10:28

Další ze seriálu povídačky naší Kačky. Zejména dvě uvedené historické analogie skřípou jak rozvrzaný kolovrátek. Mráz z Kremlu přivál do naší země tanky, zatímco "mráz" z Bruselu nám financuje dost užitečných věcí. Současná EU by měla být zničena jako Kartágo jinou mocností? To je úvaha opravdu na hlavu.

Z článku je také jasné, že autorka chce tzv. czexit, ale zároveň ví, že to nejde, protože kdyby to šlo, tak to řekne naplno. A tak plácá něco o hledání bodu b). Škoda slov.

11 18
možnosti
Foto

Rád čtu vaše blogy, EU se chová jako náš Senát.

10 4
možnosti
Foto

Hlavně, že se nechová jako Vy.;-D

3 10
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,34
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik