Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To Siemkovo vlákno, kde tvrdil, že očkování nefunguje kvůli mutacím na spike proteinu a že očkovaní mají větší pravděpodobnost, že onemocní, než neočkovaní - to smazali poskokové nemajitele? Předpokládám, že autor by něco takového neudělal. Jako ten, kdo s ním v tom vlákně nesouhlasil musím říct, že tohle je to hnus. A navíc kontraproduktivní.

0 0
možnosti

J20i64ř71í 48M97í59k33a

29. 7. 2021 10:59

Ano, psal tu o tom spike proteinu. Už si přesně nevzpomínám, ale to vlákno tu už opravdu nevidím.

Asi to někoho uráželo. Já to určitě nesmazal :)

Mně vadí, že se cenzurují i různí vědci. Už od loňského roku.

0 0
možnosti

Máte malou výdrž, pane Míko. Na konci článku je uveden důvod, který necitujete a je považován v celém spektru za nejvlivnější:

"Někteří experti se domnívají, že k současnému poklesu křivky nakažených mohl přispět také konec fotbalového Eura.

Data totiž ukazují, že po každém zápase anglického národního týmu došlo k mírnému nárůstu případů. Důvod je jednoduchý, Angličanům se na letošním šampionátu dařilo, a lidé si tak zápasy chtěli užít s přáteli.

Nejde ani tak o stadiony jako spíše o oblíbené pivní zahrádky, ve kterých se na malém prostoru a bez roušek scházely stovky lidí, často mnohem více, než pravidla povolovala.

Po každém zápase vystřelily počty nakažených zejména v kategorii mužů ve věku 15 až 44 let, což naznačuje, že Euro šíření viru opravdu napomohlo. Týden po posledním zápase Anglie, tedy po finále, pak celková křivka nakažených začala padat.

Profesor Hunter přiznává, že by ho nikdy nenapadlo, že bude mít fotbalové mistrovství Evropy takhle velký dopad."

2 1
možnosti

J49i61ř12í 75M66í93k50a

28. 7. 2021 22:26

Malou výdrž v čem?

No pro ten fotbal platí to samé, co jsem psal. Ta věta, kterou to uvedli, mě velmi pobavila.

Přečetl jsem si "Někteří experti se domnívají, ..." a začal se smát a přemýšlet, jestli má v takových situacích smysl číst další slova. Ale ze zvědavosti jsem větu dočetl a byl obohacen o další expertní žvást.

Takových řečí ,co by mohlo být, Vám vymyslím tucet ve sprše. Také bychom mohli podezřívat, že přítomnost čísla 23 způsobuje možná koronavirus. Spekulace. Postavená na primitivní úvaze, že jim to číslo trochu lítalo, když byl zrovna fotbal.

Jednak je to jen jakási korelace, druhak další logický a poměrně pravděpodobný důvod je, že si kvůli tomu fotbalu museli dělat test, aby někam mohli jít. Ale to je jen další z plejády spekulací, kterých se fakt dá vymyslet mnoho, pokud je neprokazujeme. Proto je zrádné hned z korelací něco moc s jistotou vyvozovat. Viz. slavná korelace mezi prodejem zmrzliny a útoky žraloků či zvětšeným výskytem utopení se pádem do bazénu, když je zrovna uveden do kin film s N. Cagem. Tedy kdybychom zakázali Nicolase Cage, tak zachráníme životy :) A každý život je cenný. Nebo chcete, aby lidi umírali?

0 0
možnosti

Bohužel, po celá desetiletí i staletí je věda služkou mocných. Proto se tak často mění stanoviska expertů, kteří si vzájemně protiřečí.

Zůstat věrný již dávno ověřeným vědeckým poznatkům a nezaprodat se dokážou jen silné osobnosti - ale bohužel za cenu toho, že jsou aktuální mocí umlčováni, dehonestováni, zesměšňováni a mnohdy dokonce i trestáni.

Nejen dnešek je toho důkazem.

3 0
možnosti

Věda je neustálý vývoj ve všech oblastech, bohužel někdy část lidstva doplatí na omyl. Loni na tom byli o něco líp vědci, kteří se věnovali např. SARS-CoV-1 a MERS, nicméně určitá nejistota vůči novému typu koronaviru přetrvávala - příliš rychle a masivně zasáhl celou západ. civilizaci, dříve se to víc odehrávalo ve 3. zemích. Nicméně už loni na podzim ti zdatnější vědci Západu věděli, že není třeba spěchat za každou cenu s vakcínami, chtěli delší výzkum vakcín, vlny pandemie šlo zvládat ne-farmakologickými opatřeními. Ale i tak, i kdyby stávající vakcíny byly déle zkoumané, musely by se postupně upravovat na nové formy viru, jenže se předem ví, že právě rizikovějším občanům moc nepomohou: u seniorů a mladších zdravotně postižených fungují obecně vakcíny méně (opět je ochrání víc ne-farmakolgic. opatření, nebo zčásti). Vakcíny plně neochránily ani mladší zdravé pod 40 let, kteří byli více vystaveni nákaze (např. očkovaní zdravotníci často dostali covid-19), navíc se bohužel promítly nežádoucí účinky místy více, než se některé nežádoucí příhody dějí ve všeobecné populaci určitého věku. Je lepší to přiznat, na obyvatelstvo hůř působí lži.

2 0
možnosti

Je to tak, jak uvádí p. Siemko: podle mnoha západ. výzkum. studií (UK, USA, Německo, Rakousko aj.) imunita získaná po onemocnění (od loňska těchto lidí výrazně přibylo) je u drtivé většiny uzdravených trvalá a spolehlivá s tím, že zvládne všechny dosavadní varianty či mutace. S očkovanými je větší potíž, vakcíny se jeví jako slabé, vyčnívá to mj. z britské statistiky. Psala jsem např. o Švédsku: 52 % populace je imunní díky prodělání covid-19, děti a mladiství nejméně z jedné třetiny. Virus se patrně chová sezónně, takže bez ohledu na uzdravené či očkované v našich evrop. podmínkách před létem možná slábne, ale zčásti tu bude víc fungovat imunita po uzdravení. V USA zkoušeli prověřit protilátky očkovaných, často přitom zjistili, že očkovaný prodělal před vakcinací nebo po ní covid-19, takže má spíš protilátky po uzdravení, nikoli z očkování. V ČR jsou téměř 2 mil. obyv. uzdravené z covidu, většinou imunní, podle západ. odhadů jich bude dvakrát - třikrát více, možná už 5 miliónů, jak konstatoval i prof. V. Hořejší. K tomu zkusme připočíst 5 mil. Čechů plně očkovaných. Takže na podzim spolu se západ. odborníky očekávám jen lokální výskyt nových případů infekce, podle toho, zda tam ještě více lidí nebylo "promořeno".

2 0
možnosti
Foto

Je podstatný rozdíl mezi expertem a specialistou. Specialista většinou rozumí až do detailu např. exkrementu, zatímco expert ví totéž o všem;-)

5 0
možnosti
Foto

Krásně řečeno, tak se vyjadřuje intelektuál.R^

1 0
možnosti

:-/ nojono....ten strašný vir!!!!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS