Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chybou bylo, že firma ty dva vůbec do areálu firmy pustila.

2 0
možnosti
Foto

V zákonech pro lidi se patrně píše, že kontrolovat podnikatele, kteří nedodržují Zákoník práce je nezákonné. Tudíž zaměstnec si může jít stěžovat leda na lampárnu. V malých firmách, např podlaháři, dělají na ičo, práce je někdy málo, čekají tedy na zavolání, peníze za práci jim přijdou často pozdě, někdy i vůbec, to je realita. Odboráři v nadnárodních podnicích buď nejsou, pokud jsou tak s levicí nemají nic společného. Byl jsem svědkem pokusu v takové továrně udělat nezávislé odbory. Vydrželi 14 dní a pak nezávislé odboráře vyhodili z práce.

1 0
možnosti
ND

Ano, nejvíce jsou pobouření ti, kteří vůbec neznají situaci v takových podnicích a jde jim jen o to, kopnout si do jim nesympatických lidí.

Jasně, jde i o předvolební tahy, ale to jde i ostatním stranám, přeci ty, které budou potichu sedět v koutku moc šancí ke zvolení mít nebudou.

Nejlépe se zase projevila "svatá a spravedlivá" paní Mirka Němcová...

1 1
možnosti
ZH

Možná by nezaškodilo, kdybyste si početl v kontrolním řádu: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-255

Tam se píše, kdo může kontrolovat a jakým způsobem. Asi těžko tam najdete, že ke kontrole se může jen tak přilepit kdekdo a pak ještě zcela volně zveřejňovat fotky z kontroly.

Dle mého laického názoru, pokud Maláčová nebo Stropnický neměli pověření ke kontrole, pak se jedná o zneužití pravomoci veřejného činitele. Ještě by mohli být přizvanými osobami, pak je třeba dobře zdůvodnit, že se jednalo o zájem k dosažení účelu kontroly. No a svévolné zveřejnění fotek - za to bych asi už podával trestní oznámení (neznám přesnou situaci, proto píšu asi).

Maláčová tedy zjevně nedělá, co dělat má. Jakožto ministryně má v první řadě úzkostlivě dodržovat zákony.

4 0
možnosti
PB

Přesně tak. Na silnici vás zastavit a auto zkontrolovat nemůže taky ministr vnitra, i když je nadřízený policii ČR. Pan autor vychází evidentně z pohádkových představ a levičácké duhové zemi kdesi za obzorem.

2 0
možnosti
PB

P66e97t59r 42B13u20r58i55a12n

28. 7. 2021 14:32

Ministryně Maláčová se samozvancem Stropnickým porušili raziemi v podnicích hned několik zákonů a nařízení. Tak především zákon Zákon č. 251/2005 Sb. o inspekci práce, neboť ke kontrole nebyli akreditováni ani zmocněni inspektorátem práce. Tvrzení Maláčové, že Stropnický rozumí Zákoníku práce, páč ho kdesi četl, jako doklad odbornosti licencovaného auditora fakt nestačí. Dále pravidlo o mlčenlivosti, které z takové kontroly vyplývá a porušili i ochranu soukromých údajů zveřejňování fotek vystrašených dělníků zahnaných desítkami těžkooděnců pod soustruhy.

Tedy zde propagujete porušování zákona.

Švarcsystém je u nás nezákonný. Tedy volání po pomoci takovým OSVČ se veřejně zastáváte porušování zákona také, včetně konkrétních delikventů. A navíc i daňových úniků.

Jediné s čím lze ve vašem blogu souhlasit je to, že odbory jsou banda prodejných ženštin, jako ostatně většina levičáků.

Doporučuji vám restartovat si amygdalu.

10 1
možnosti
DH

D73a10v90i86d 98H89o71r47á45k

28. 7. 2021 14:38

Promiňte ale myslím, že rodině Stropnických je patrně dáno, že rozumí všemu.

Vždyť jak jinak by se tatík Stropnický z role komedianta přeci mohl státi diplomatem?

0 2
možnosti
JM

J80o84s75e37f 16M18i59k52i46n

28. 7. 2021 13:59

To nebyla návštěva podniku, ale kontrola, které se tato individua protiprávně účastnila (nebyli to kontroloři) a při které si udělali vlastní PR spojené s protiprávním zveřejněním fotografii z areálu firmy.

8 0
možnosti
VB

Ano, kontrola někdy odhalí nedostatky na straně zaměstnavatele, takže podnikateli "ztrpčí" život, ovšem pro zaměstnance je to výhoda.

1 0
možnosti
RK

Trošku vám unikla podstata té kritiky. Nebudu psát tisíckrát řečené. Ale což, asi obdiv k Maláčové, či Stropnickému. Vaše věc. Jen jsem se musel zasmát nad vaší kritikou rozdílu mzdy mezi manažerem a zaměstnancem. S tím fakt žádná kontrola nic neudělá. Asi byste si měl tu amygdalu či co tím podnikáním trošku srovnat.;-)

3 1
možnosti
ND

Co je jak podle zákona nevím, zaměstnaná už delší čas nejsem a jsem tomu moc ráda. Nerozumím tomu povyku pro nic, tedy povyku proti návštěvě ministerstva ve firmě. Jestliže postupuje podle zákona, tak co?

Jeden rok jsem zažila pracovní poměr u nadnárodní společnosti. Odkašlalo to moje zdraví, vypadalo to tak, že jsme byli pouštěni večer domů "za dobré chování"...

3 0
možnosti
VV

Snad ne te co mela sidlo nad muzeem a ted ji tu budovu bouraji?

0 0
možnosti
DH

D88a97v45i48d 26H59o89r22á94k

28. 7. 2021 13:25

Dnes vám kupodivu musím tleskat a dojetím slzy otírat, jak jste prohlédl a s tak nádherným sociálním citem toto písmenko po písmenku sepsal.

A současně musím vyjádřit i podporu dříve tápajícímu mladičkému politikovi Stropnickému, z něhož se stává neustále výš a výše stoupající politik, který je možná ještě schopnější komik, než jakého dokázal předvádět ve všech svých dosavadních divadelních, politických i diplomatických rolích jeho tatík.

1 1
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 29,84
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik