Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kdo chtěl být naočkován, ten už naočkován je. A kdo váhá, ten se při současném brutálním nátlaku zašprajcuje v odmítavé poloze a nic a nikdo s ním pak nehne. Chtělo by to přestat tlačit na pilu. A hlavně přestat dělat podrazy na lidi.

Ve svém okolí mám několik mladých lidí, kteří svolili k očkování s vidinou svobody pohybu a cestování. Vzhledem ke svému věku dostali první dávku koncem června, dříve to nebylo možné. S představou, že v půli července budou moci požívat výhod očkovaných. Vláda však nečekaně změnila pravidla a nyní tyto výhody přísluší jedincům až po třech týdnech po druhé dávce. V případě mých známých se jedná o konec srpna. To je pro ně ovšem naprosto neatraktivní a na druhou dávku se tak vykašlou. K čemu je jim svoboda až po prázdninách? Toho chtěla vláda dosáhnkout?

14 0
možnosti
JL

Nas narod nezna nic o osobnim rozhodovani v takovych situacich, pane Turnere. Je stale celou organizaci (temi tyrany a zradci demokracie) drzen na uzde a ve strachu. Strach je jejich nejlepsi zbran k ovladani naroda. Staci se porozhlednout kolem sebe jak ta organizace je poskladana. Vse v dennim deni jsme odkazani na statni komise a organizace. Ty male vyjimky neohrozuji ten mohutny systemI Ty rousky jsou dany pomoci zakona. Uzasne!!! Do doby, kdy i ten nas nejvyssi soud musel zasahnout.

5 1
možnosti
Foto

J34a91n 75Š68i58k

27. 7. 2021 16:20

Za sebe si myslím, že naše diskuze o svobodě očkování vyplývají z toho, že jsme si zvykli žít ve státě, kde je pro koncového spotřebitele skoro všechno v medicínské oblasti zadarmo. Bylo by zajímavé, jak by situace vypadala, kdyby si každý sám měl platit, alespoň částečně, testy, ale pozor, také vakcíny. A také třeba pobyt v nemocnici a lékařskou péči vůbec. Nebo takový pobyt na ÁRO. Nic z toho zadarmo není, jen to bereme automaticky, že je a chováme se podle toho. Možná bychom se divili, jak by se v případě zpoplatnění změnily poměry očkovaných a neočkovaných a jakým směrem by se vyvíjely veškeré diskuze o svobodě. Jinak k článku karma. Hezký den

7 3
možnosti
AP

Ale ono to není zadarmo. Od toho si platíme pojištění ...

4 1
možnosti
PC

Díky za rozumný postoj! KarmaR^

4 1
možnosti
VB

USA, Německo aj. ověřily opakovaně, že imunita uzdravených trvá déle než 12 měsíců, vůči tomuto koronaviru může být v podstatě celoživotní, re-infekce u uzdravených jsou extrémně malé (např. 0,3 %). U vakcín je větší nejistota, to běžně tvrdí úřady Švýcarska, Rakouska aj. To se patrně uvidí na podzim a v zimě - kolik z očkovaných onemocní. U nás se zřejmě pravdu nedozvíme, ale v zahraničí se na to určitě začnou dělat studie. Akorát, že věda nedokáže vše: např. žádný druh testu není spolehlivý na sto procent (zvláště u bezpříznakových se více stává, že jste "pozitivní", ale nemusíte být infekční). Zkoumat účinnost vakcín ztěžuje to, že někdy nevíte, zda ten člověk neměl covid-19, od čeho se skutečně odvinula jeho imunita či protilátky. Místy je tedy věda založena na odhadech, nikoli na absolutně přesných datech.

1 0
možnosti
Foto

Očkování proti chřipce nezaručuje celoživotní imunitu. Koronavirus se stane endemickým, což znamená, že bude po další roky i nadále cirkulovat v globální populaci. Vymýcení viru SARS-CoV-2 je nereálné. To však neznamená, že související nemocnost, oběti na životech nebo sociální izolace budou pokračovat v dosavadním měřítku. Budoucnost bude do značné míry záviset na typu imunity, kterou lidé proti tomuto viru získají proděláním infekce nebo očkováním, a na tom, jak se virus vyvine. Viry chřipky a čtyři lidské koronaviry, které způsobují běžné nachlazení, jsou také endemické. U chřipky ale kombinace každoroční vakcinace a získané imunity zajistila, že míru sezónní nemocnosti a smrtnosti společnosti tolerují, bez nutnosti lockdownů, nošení respirátorů a sociálního distancování.

6 1
možnosti
VB

Učme se mj. od Německa, kde podle kancléřky Merkelové, komise pro očkování STIKO či německého etické rady nepřichází v úvahu povinné očkování proti covid-19. Kdo se chtěl očkovat, očkoval se (někteří na to doplatili závažnými zdravot. komplikacemi, někteří zjistili, že vakcína u nich nefunguje). Německo ale více než rok ověřuje imunitu jednak těch uzdravených z covidu (je v podstatě trojnásobná oproti úřednímu počtu uzdravených), jednak zjistili, že lidé jsou imunní vůči SARSu i díky dřívějšímu setkání s jinými lidskými koronaviry (rozbor krve lidí z r. 2016 a 2017: jejich imunita z minulosti trvá a mají protilátky i proti SARSu). Tyto vědec. poznatky se u nás zamlčují, protože jakási skupina kolem MZ ČR má zřejmě výhody z jednostranně vedené propagace očkování. Skandinávie, Německo, Rakousko, Švýcarsko aj. nečekají na podzim pandemic. vlnu, jen lokální výskyt nových případů. Seniory do očkování nenutí, ale mají více propracované postupy v ústavech, aby se minimalizovala nákaza (bez nadměrné izolace klientů a bez jejich nesmyslného častého testování, když nemají příznaky). U části seniorů žádné vakcíny nemívají dostatečnou účinnost, pouze byste jim způsobil nežádoucí účinky po očkování.

3 1
možnosti
Foto

Známá, která dělá v bance mně řekla, že kdybych věděl, kolik nových firem vzniklo v době covidu a které jsou přímo na pojeny na covid od výroby roušek, testů a podobně a jaké jim plynou obrovské ziky, tak bych jenom valil oči. Podle ní tyto firmy budou dělat vše, aby strach z covidu jen tak neskončil. Toby byl jejich konec a konec ziskům.

18 2
možnosti
JD

Jedna paní povídala, nebo rovnou lhala.RvRvRv

2 2
možnosti
AP

"Doba nahrává přijímání odpudivých ideologií ještě odpudivějšími lidmi, kteří jen tento stav využívají k vlastním zájmům." To jste napsal správně. Co může být odpudivější v demokratické společnosti, než opakované úmyslné porušování zákonů, jako to dělá tato vláda ...

7 1
možnosti
Foto

Nejvyšší správní soud zrušil nošení roušek v obchodech a v MHD. Čeká se na nabytí právní moci.

2 1
možnosti
Foto

Karma Jiří.... ledasjaká lůza se teď vydává za ochránce svobod.

6 3
možnosti
Foto

Covid tu bude stále bez ohledu na očkování. Žádné očkování jej nevymýtí. Očkování mohou dostat covid, stejně jako neočkování a mohou covid přenášet, jako neočkování. Jediná údajná výhoda je, že nedostanou horší formu. Tak proč si nechat cpát uměle vyvinutou látku. Já věřím v moji imunitu a ne očkování.

9 4
možnosti