Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto přesné a výstižné.

Díky!

0 0
možnosti

Loni na jaře se o koronaviru ještě moc nevědělo, co vše může způsobit a jak se lze chránit, takže byla na místě různá opatření ke snížení rizik (některé země byly zaskočeny, např. Itálie neměla zajištěna včasná opatření proti šíření nákazy ani funkční zdravotnic. systém pro převoz pacientů např. do jiného regionu, vysoká úmrtnost v krátké době některé politiky i občany zděsila). V létě ale mnozí západ. odborníci už měli jasno, čekali po sezónním uklidnění situace další podzimní vlnu, takže se na rozdíl od ČR lépe připravili: ochrana lidí v ústavech, podpora výzkumu přirozené imunity (kolik populace má již covid za sebou), zvažování očkování (část odborníků ho ale nechtěla urychlit, chtěli delší výzkum vakcín). Nyní mají na rozdíl od ČR západ. odborníci opět více jasno: na podzim už nemůže přijít tak drtivá vlna jako loni: počítají s částí očkované populace (pokud u nich vakcína bude ovšem fungovat) a s částí těch uzdravených (u nich je ověřena dlouhodobě trvající imunita), mírnými opatřeními lze chránit zbytek populace, nikoli za porušování základ. práv. Starší občané u nás zřejmě dost rezignovali (ale snad půjdou k volbám, aby změnili kurz české politiky), ti mladší nezažili česká 70. normalizační léta, takže si ani nevšimli, že je tady máme teď znovu. V době minimál. dopadu nákazy není ústavně ospravedlnitelné výrazně zasahovat do života občanů - odpírat jim normál. život bez covid-pasu.

5 0
možnosti

A nejlepším a nejefektivnějším bojem proti totalitě je nahánění vody na mlýn obhájcům totality, jak to krásně předvedl doktor Voráček. Pravděpodobnost, že nebude první na koho se ukáže prstem je asi taková, jako když tenkrát Karel Gott opravdu nečekal, že dostane zlatého slavíka.

Ovšem kdyby přenechal místo doktorovi s očkovákem v ruce a výprava by byla přesto nakažená - to by byla munice pro odpůrce očkování, že?

Takhle máte akorát opět o čem diskutovat, proč se stalo to, či ono.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS