Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pálení fosilních paliv je velký problém, je to energie, kterou nám posílá příroda ze vzdálené minulosti, z doby karbonu a permu,jury a křídy, kde se uložila sluneční energie. Tudíž i uhelky vyrábí fakticky ze sluneční energie. ;-)

Problém je, že po milióny let ukládanou energii vyzáříme v podstatě za okamžik. Co se stane nikdo neví, vše jsou jen dohady a v lepším případě matematické modely. Jedno je jasné, příroda si svoji rovnováhu vždy najde a netrápí ji, zda u toho bude nějaký člověk.

Blbci a sobci mají strategii po mě potopa, až budou v penále tak je příroda trápit nebude. Ostatní hledají řešení, okamžitá změna není možná, totální rozvrat hodnot by mohl vést k sebezničení lidstva a pak bychom si nepomohli, že.

Postupná změna je dobré řešení, jen se na to nabalují spekulanti, dezinformátoři, emoce a ostatní balast, ale nejhorší jsou investoři, snaží se pošoupnout kormidlo směrem k sobě. Energetická lobby má nyní výrazně navrch a upřímně posun je to celkově velmi malý. Každá generace nadává, jak to měla těžké, když čelila revolucím, válkám, vůdcům a pod., my čelíme přírodě stále s ní bojujeme, vyhlásili jsme jí válku, a to se vracím na začátek, no bohužel.

Zajímavé je, že co jsem napsal všichni víme, nebo aspoň tušíme, jen když dojde na konkrétní jeden menší problém, někteří z nás se chovají úplně opačně, jó blbci a sobci.

P.S.: Největší znečišťovatel je lodní doprava, víte z hlavy na co jezdí tankery, jakou asi mají spotřebu a jak se upravuje balastní zátěž? Tenhle obrovský špinavý byznys vlastní dohromady asi 6 rodin. Schůzkou u piva se dá vyřešit cca polovina znečištění země, jenže hledáte blbce a sobce mezi sebou a to je chyba. Hledat se musí mezi těmito nedotknutelnými a jestli nevíte, kdo vám dá na ně telefon, tak se optejte na vedení Greenpeace, ochotně (asi) vám kamarády představí.

3 0
možnosti

Je ovšem třeba si uvědomit řády té uvolněné energie. Množství uhlíku uložené ve "fosilních palivech" je oproti celkovému množství uhlíku na Zemi zcela marginální procento. Ano, přírodě je to v podstatě jedno, on život si své místo našel. Přizpůsobil se, nebo vyhynul.

V podstatě souhlasím, chováme se k přírodě hanebně ale zrovna případ CO2 bych do toho příliš nezatahoval. Protože právě případ boje proti tomu zlému plynu je klasická ukázka toho co píšete, tedy lobbingu určitých skupin.

S přírodou se vyhrát nedá, dá se jen přizpůsobit, nebo vyhynout.

Celý boj proti "globální změně klimatu" je jen konstrukt. Politický, ekonomický, sociální, sloužící jen a pouze k prosazení zájmů, třeba zrovna těch skupin o kterých píšete.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby pan autor dával pozor ve škole při fyzice a jiných vědách, věděl by, že výfukové zplodiny z aut ohřívají vzduch na velké ploše, což má na počasí vliv. Zatímco kouř z uhelné elektrárny jej zahřívá pouze lokálně, totéž jaderka.

Dále: současná auta jsou hlučná, zvukové vlny rozechvívají vzduch a tak dochází ke kolizím mezi jednotlivými proudy vzduchu, e-auta jsou tichá!

Kdyby ovšem proti tornádu postavili pana autora, který by mu četl svůj článek, bylo by s ním rázem ámen. Že to nikoho nenapadlo. ;-D

2 3
možnosti

J19i56r43i 73P72i66l98n78y

23. 7. 2021 10:34

On tam byl dosazen, nikoliv zvolen právě z těchto důvodů, aby plnil zadání svých vodičů, ne voličů.

6 0
možnosti

U vas se pane Pilny poslanci dosazujei? Tak to se nedivim, ze tam mate to, co tam mate.

2 0
možnosti

To není jak za komunistů je to stejné. Komunista do vyšších funkcí vždy postavil figurku někoho hloupého snadno manipulovatelného. Někoho kdo bude tvrdit nesmysl a nebude ani vědět že jen plní zadán vyšších zájmů (viz Jakeš nebo Husák). A co EU kde najdeme postavičky jako Ursula co defacto zničila bundeswehr před ní tam byl opilec Juncker. A to nejsou pomluvy hate speech a manipulace to je naprosto přesně doložené. Poručíme větru dešti to bylo heslo komunistů. Pořád je to málo?

V pátek 4. května byla v německém Trieru odhalena socha Karla Marxe k 200. výročí jeho narození v tomto městě. Této veselice se zúčastnil taktéž předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

8 0
možnosti
Foto

Ovšem tu sochu věnovala Čína (PRC). Zkuste takový dárek odmítnout. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik